icon

Začínajú sa príznaky blížiaceho sa pôrodu?

liliblacky
13. jan 2025

Zienky, mali ste niekoľko dni / týždňov nejaké príznaky, že sa to už blíži? Som ešte len 33tt ale sama s 2 ročnou celé dni, tak ja mám pocit, že už sa to blíži.. Je to úplne iné tehu, lebo pri prvej som už oddychovala a mala klud, čo teraz vôbec nehrozí…. Bolia ma kríze, sem tam mi stvrdne bruško, mám tlak dole aj na konecnik atd.. Na poradni som bola v piatok (3 dni dozadu) a doktor nič take nevravel, len že sa mi začína skracovať krčok (ale ja som mala povodne nad 4cm), dlzku nevravel.. Ani nič že by som sa mala šetriť alebo čo.. Tak by má zaujímali skusenosti Vaše, či niečo bolo take, že dalo vedieť že už to ide… Najväčšiu paniku mám z toho, že som sama s 2 ročnou (ešte do konca januára) a muž je 1,5 hodiny od domu a rodičia 4 :/

jomarch
13. jan 2025

kazde tehotenstvo aj porod su ine…to co popisujes pre mna bolo sucastou poslednej fazy tehotenstva…je pravda ze tlak na konecnik sa objavil az par tyzdnov pred porodom, ale kazda to mame inak. ja som napriklad nikdy necitila takych poriadnych poslickov. pozri, ak by doktor usudil, ze je nieco v neporiadku a mohla by si predcasne porodit, tak by to riesil. kedy mas najblizsie poradnu? ak sa ti nieco nezda, radsej sa cjod dat pozriet. mozno ta to aspon upokoji, ze sa nic nedeje. drzim ti velmi palce 🙂

freepalestine
13. jan 2025

Porozpravaj sa cim skor so susedkami a kamaratkami, a dohodni sa s nimi, ze v pripade, ze to na teba pride im mozes malu doniest, alebo idealne ony pridu k tebe domov. Maj takto dohodnute aspon s 3, nech mas plan b a c zakial pride manzel ci rodina.
Nechcem strasit, ale moje #2 bol tak rychly porod, ze od kedy som si uvedomila, ze mam realne kontrakcie do kedy sa babo narodilo bola menej nez hodina a skoro som to do porodnice (v noci taxikom cez vsetky cervene a s prekrocenou rychlostou) nestihla.. 🤷‍♀️

freepalestine
13. jan 2025

…a kamaratka porodila druhu dcerku na parkovisku pred porodnicou 😂