Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@nikoleta177 ahoj, my cakame od juna 2019, momentalne sme 207 mieste na osvojenie ale pridavame si aj pestunstvo (tam este neviem, kolkati budeme), cakame na romske dieta do veku 12mesiacov.
Ahojte baby. Ja som z po kraja boli sme zapísaní v roku 2017 momentálne sme na 96.mieste
@nikoleta177, my sme teraz okolo 190, ale poziadavky mame rovnake ako @ninquewen (romske dieta do veku 12mesiacov) takze hadam to bude tento rok, nam prave teraz vraveli ze na pestunstvo to ide rychlo. Ale uz nejdeme menit.
@rebekarebekova ahoj, pisala som vyssie, ze este neviem, cakam ze nam to povedia na UPSVARe, ked dokoncime aktualizaciu 🙂
@q13 neukázalo mi otázky ci je dieťa z anonymného pôrodu.. Len keď som pozrela vyhodnotenie tam boli
@johanka121 prepac neviem to momentalne nastavit aby sa nepreskocili otazky ak zadas viac moznosti, ale pokusim sa to este neskor upravit.
@q13 ten dotazník nespĺňa ani nič. Nesedí to vôbec. A druha vec ked ide sa robiť dotazník píše sa na základe čoho a kto ho robí...
@johanka121 už som opravil zobrazovanie otazok, @bykaterina prepač ak ti to nevyhovuje, prípadne mi napiš do správy pripomienky, možno zapracujem.
Ahojte... Niekto z prešovského kraja? Na akom mieste ste? Ako dlho sa čaká na poloromske dieťatko do 3 rokov?
Dievcata mozno mi niektora poradite este predtym ako pojdem na UPSVAR. V novembri 2019 sme mali aktualizaciu na osvejenie. Teraz rozmyslame to zmenit aj na pestunstvo s moznostou adopcie. Co mi k tomu treba? Mam uz jedneho suhaja osvojeneho naho sme cakali 2roky aj 2 mesiace, takze celkom v pohode.

@rebekarebekova áno tak to nakoniec skončilo 😊ale keďže sme mali pôvodne žiadosť o pestunstvo...tak pojednávanie bolo o pestunstve. Po tých prvých dvoch pojednavaniach (zbavenie RP a meno) sudkyňa zmenila pestunstvo na osvojenie. A keďže už u nás malý bol par mesiacov na hostovskom, tak len doratala do tých 9 mesiacov a asi mesiac na to sme mali hneď aj osvojitelsky súd.