Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
vlastne tu nie je nikto kto si presiel adopciou, kto by mi napisal svoj nazor ci mali utaeny alebo neutajeny a v com videli pozitiva?
@jasomzabka ako či mali napísané v požiadavkách na dieťa aby bolo s utajeneho pôrodu? Či ako to myslíš?
@jasomzabka ako nikto? Nerozumiem ani ja co myslis
@jasomzabka podla mna myslí tak, ze ona ide dat dieta na adopciu a nevie ci chce utajený porod??? Ci?
Ahojte zenicky....Je tu niekto z vás taký, kto robil prípravu cez UPSVaR a našiel si dieťa cez Úsmev ako dar? Boli ste pozrieť spisy detičiek v Úsmeve aj keď ste prípravu robili cez UPSVaR?
neviem ako to lepsie vysvetlit, este raz ak idete adoptovat dieta, tak mate moznost urcit ci chcete z utajeneho porodu, alebo od rodicky, kt. dala suhlas s adopciou, tie co adoptovali, mi musia rozumiet...teraz po vasej adopcii, vidite pozitiva vo vasom rozhodnuti (ci uz ste cheli alebo nechceli poznat rodicku?)
@jasomzabka myslím že jasné som ti to opísala aké sú negatíva utajeného pôrodu. Plus nevieš o sociálnom zázemí matky ani o zdravotnom stave. Nič skrátka , pozitívum je že budeš mať dieťa.
@bykaterina ten prípad si pamätám a aj viem pokračovanie. Kým bol zaplatený nájom od televízie a peňazí od ludi ktorý chceli pomôcť, tak sa o nich starala. Peniaze došli,tak ich supla do domova a prestala sa zaujímať o ne, aj o ostatných surodencoch. Neviem o tom kde sú staršie deti ale dvojičky majú svoju novú rodinu a darí sa im super.
@miraolek no teda tak to pekné 🙁 škoda že tie deti sú museli prejsť tým, koľko už majú cca teraz?
@jasomzabka tak za mna ja som vobec toto neriesila pretoze som vedela ze budem rada ak mi vobec nejake dieta ponuknu nie to este si tak zuzovat podmienky.
@tanuska28 ak by som ja riešila pôrod tak do úplne iného okresu si vybaviť ako bývam aj možno aj kraja
@bykaterina vcera sme to rozoberali na upsvare, zakonne je to to iste, aj jedna aj druha si to moze rozmysliet do 6 tyzdnov...potom uz to ide cez sud
@jasomzabka bolo mi to jedno. Načo dať podmienku utajený pôrod keď si tým znižujem šancu na to mať dieťa skôr?
Ja poznám bio rodinu (jasné ze nie osobne).
Podľa mňa sú dôležitejšie kritériá ako spôsob pôrodu.
@jasomzabka Mňa napadlo jedno veľké negatívum a nik nás na to neupozornill , pri staršom išlo o oddtajneny pôrod a pokiaľ nebola Bio zbavená rod. Práv bola účastníkom konania 🤦♀️ ani sme to netušili až raz pri súdnej obsielke som si všimla že aj jej boli odoslané vyrozumenia ako nám a tak získala naše všetky údaje. Ako som sa neskôr dozvedela ako hlavní účastníci konania sme ju mohli vylúčiť . Šlo o návrh na zrušenie rod. Práv, poručnictvo, predosvojitelsku žiadosť no bolo toho dosť. Nás sa nik nepýtal či si prajeme iba utajený pôrod alebo oddtajneny ani sme nad tým nerozmýšľali.
@mana85 toto sa ale neudeje pri novorodencovi, ci?
@jesienka22 kedysi sa to dalo. Dalo sa to aj v prípade že udelila súhlas s osvojenim pred pôrodom. My sme to neriešili, tiež až neskôr nám to pravnicka povedala. Nejak ma to už potom nezaujímalo. Jedine čo ľutujem že sme právnika nemali od začiatku.
@bosorkabb a naozaj islo o konanie o zbavenie rodicovskych prav? Ved tam ide priamo o nu. Praveze my sme v tomto konani neboli ucastnici.
@bosorkabb skor sa mi to zda realnejsie pri neodkladnom opatreni pri zvereni, ak matka este nie je zbavena rodicovskych prav - to ma velmi zaujima, lebo pocitam, ze to bude nas pripad. Ak by to islo, to by bolo super, lebo prave kvoli anonymite sme pri prvom nesli cestou neodkladneho opatrenia, ale hostovskym pobytom, co bolo teda inak o dost horsia cesta.
@mana85
@jesienka22 no my sme išli cez neodkladne opatrenie a matku sme moc neriešili.
@jasomzabka ja som rada, ze viem aspon nieco o rodine a matke, na druhej strane je to komplikovanejsie s anonymitou.
@bosorkabb ked dlho trva zbavenie rodicovskych prav, inak ako neodkladnym sa zrejme ani neda.
@jesienka22 to je pravda.
Veď to že je to od prípadu niekde to ide rýchlo inde pomaly.
@jasomzabka včera ?
@jesienka22 Tak my sme podávali návrh o odňatie rod. Práv nakoľko sme mali už malého v starostlivosti na predbežne op. a dostali sme aj predvolanie na súd ako svedkovia , bio mala pojednávanie po našej výpovedi.
@bosorkabb No človek sa učí na vlastných chybách , do druhého osvojenia sme išli ostražitejši...
@jasomzabka my sme mali novorodenca ale môže sa to stať v akomkoľvek veku dieťaťa pokiaľ nieje biorodina úplne zbavená práv.

@continental naozaj neviem ten čas je to možné. Ale pre.ludi čo chcú to dieťa je to nekonečné dlho aj keby to bolo 8t