Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@joannita Aj my mame adoptovane a som tiez sme v zozname, ale ak by som mohla mat vlastne, do adopcie by som nesla, po vsetkych tych skusenostiach. Chapem, ze niekto moze mat iny nazor, ale zaujimali by ma dovody. Lebo zaujem dietata pri tych sucasnych cakackach to zrejme nie je...
@jesienka22 no áno mám syna 3 ročného a chceli sme dievčatko a ak sa smiem spýtať k tej pestúnskej starostlivosti čo tam všetko musí byť podmienkou
@natalka1qqq Pri pestunstve dieta hlavne nie je nikdy uplne tvoje, bio rodicia maju pravo ho kontaktovat a navstevovat. A bio rodicia mozu poziadat o vratenie do ich starostlivosti. Rozdielov je viac, vela toho najdes na strankach venovanych nahradnej staroslivosti, ale pre mna su teda tieto veci podstatne. Inak naroky od uradov na zaradenie do zoznamu ziadatelov su priblizne rovnake.
@jesienka22 svojim sposobom mas pravdu, uznavam. Hlavne v tej poslednej vete.
Ale zas na druhu stranu.... Asi drviva vacsina z nas adoptuje hlavne kvoli velkej tuzbe stat sa rodicom.
@jesienka22
@joannita ano, tiez suhlasim. Skor zaujem osvojitelov, aby si naplnili svoju potrebu.
@jesienka22 a my sme na tom inak ako som uz pisala. Adoptovali by sme tak ci tak. Rozhodli sme sa davno predtym ako sme vobec riesili dieta. Iste sme ojedinely pripad ale aj take pary su
@natalka1qqq odporucam si prejst par stranok tejto diskusie a uvidis. Je tu vsetko
@tanuska28 a aky vam dali prosim odhad casovy?
@berginkan tomu nerozumiem, mozte mat vlastne, ale adoptujete napriek plnemu poradovniku??
@jesienka22 ale ved je vela takych parov, podla mna to nieje az na take pocudovanie....
@kikuska_wedge Dobrý deň. Môžem sa opýtať? Na tu ziadost existuje aj vzor? Alebo to ma byt klasická žiadosť s hlavičkovými údajmi a osobne údaje? Ďakujem.
Ahojte.. Je tu niekto kto je teraz momentálne v riešení adopcie... Myslím že už intervencie a tak.. Ako sa to teraz rieši keď je tu tento vírus?
@jesienka22 aj ja mám tri vlastné, štvrté osvojené a sme v poradovniku na pestunstvo. Nevidím na tom nic zvláštne. Tak to proste cítime.
@joannita ale preco to robia?? Teda pokial hovorime o detoch, na ktore sa caka v poradovniku...
@jesienka22 ja neviem 😂 akoze myslis takych, ktori mozu mat svoje a cakaju v poradovniku?
Neviem sa vyjadrit k tomu, ale zas cielom adopcie nieje "poskytnut" dieta tym co nemozu mat deti, ale poskytnut detom domov? Ale ja chapem co myslis, ale pozeram sa na to z jednej aj druhej strany ale neviem co je spravne. Myslis to tak ze take pary by nemali "zaberat" (skaredo povedane viem) miesto v poradovniku?
@jesienka22 prepac vysvetli. Deti na adopciu potrebuju domov. Nie su urcene iba parom ktore nemozu mat deti predsa...
@berginkan ako nemyslím to zlé ale keď máš svoje a zrejmé môžeš mať svoje,prečo chces adoptovať?
@jesienka22 teba úplne chápem. Ja napríklad len neviem pochopiť (ale nesudim ) kočky čo sú v skupinke Ivf a už majú detičky alebo jedno aspoň riskujú ďalšiu prípravu na Ivf. Nie prípravu na ket ale celú na Ivf. Ja by som osobné nešla do ďalšej kvôli práve tomu dieťaťu, neriskovala by som svoje zdravie a možno život kvôli ďalšiemu dieťaťu a to som chcela vždy 3 deti.
Takže chápem že človek je taký ako keby pohorseny že ľudia čo majú detičky ,,zaberajú,, miesto v poradovníku ľuďom čo nemajú žiadne
@bykaterina je tu kopec rodin ktore maju svoje a este adoptuju. Ako som uz napisala, nad adopciou sme uvazovali davno predtym. Ja som si chcela deti adoptovat uz ked som bola mlada, dat im domov. Nikdy som neplanovala a nechcela vyplnit nejake prazdne miesto atd. Okrem toho mali sme v skupine dva pary ktore to brali ekologicky. Naco rodit dalsie deti je tu dost deti
@berginkan Jasne, ze predovsetkym deti potrebuju domov. Len v situacii, ked na kazde osvojitelne dieta caka nekonecny poradovnik, nechapem, preco sa niekto chce prihlasit do toho nekonecneho radu, aby "zachranil" dieta. Pred cim? Pred tym, aby ho osvojil niekto iny? Nerozumiem tym dovodom.
Nehovorim tu o pestunstve alebo ak da niekto domov dietatu, o ktore nie je zaujem,
@berginkan jasné ja som sa pýtala ty prečo.. a to ekologicky som nepochopila... Lebo deti nie je dosť keby bolo tak ľudia nečakajú roky. Skôr keby tak robiť profi rodiča.. alebo priamo v CDR..to už je niečo..
@berginkan No tu ekologiu radsej nech nespominaju pred tymi, co nemozu mat deti. To naozaj dokaze toto niekto vypustit z ust?

@jesienka22 preco? Ved kolko zien s vlastnymi detmi ma adoptovane dalsie? Aj my znova v zozname a uz mame jedno adoptovane.... Ano proces nieje zrovna nrjak jednoduchy ale da sa to zvladnut......
@natalka1qqq vsetky tu mame adoptovane deti, tak sa pytaj kludne.