Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tulipan43 Ja viem o čom hovoríš. Láska je láska 😊 to je zrejme tak dané, že to srdce vycíti...
My sme prvý krát stretli naše bábo, keď mal 8,5 mesiaca a poviem ti, že aj tak rozhodnutie padlo už na krajskom UPSVAR, keď sme videli video. A to sme boli obaja nastavení len a len na dievčatko a nakoniec máme doma chalana.
Tie prvé interakcie sú o tom, že sa dieťatko bojí, je zmätené... ďalšie interakcie boli o tom, že som odchádzala s plačom a zbytočné trápenie pre mňa to bolo. Lenže psychologička chcela, aby si dieťatko na nás zvyklo... Ale aj tak, keď prišiel takmer o tri mesiace natrvalo k nám, nakoniec to bola "liečba šokom" a to doslova a pre obe strany.
Ale chvála Bohu sme to zvládli. Aj tak si myslím, že to ozajstné spoznávanie a puto sa začína až doma, postupne, krôčik za krôčikom.
Ja by som sa teraz rozhodla rovnako ako vy.
A ešte jedna vec vo váš prospech - nie je to vaše úplne prvé dieťatko.
Pevne verím, že to zvládnete. Len nech vám to schvália a drobčeka máte čím skôr doma.
Ak sa môžem opýtať, je to dievčatko či chlapček? Možno si to už spomínala, ale sa mi to nechce hľadať. A som zvedavá 😊
Ahojte. Baby z po kraja vie mi niekto povedať ako dlho sa čaká na poloromske dieťatko do 3 rokov?
Prosím vás pri osvojení sa vybavuje nový rodný list na počkanie?ale doklady treba? Stačí sa preukázať občianskym + rozhodnutie zo súdu o osvojení?
Ďakuje
Tak nam dali termin v maji a ked som sa pytala ze co korona tak neodpovedali. To sa mam na sud trepat s dietatom cez pol krajiny? Chore fakt :(
Rada sa stanem NM
@berginkan zavolaj tesne pred a budes mudrejsia.. asi este fakt nevedeli.
Musite ist aj s malym?
@rebekarebekova sudy vraj funguju aj pojednavania. No ja by som najradsej nie. To prislo dnes tak to uz asi maju nove terminy
@berginkan stale sa to meni - vid spravy. 🤣🤦♀️
Musi ist prcek s vami?
@rebekarebekova zatial ano. Zavolam tam este
@zuzlicek44 my sme dostali na pockanie, resp. Do pol hodinky. Isli sme ale do mesta kde sa maly narodil (aby sme nemuseli cakat v Ba, kym si to poposielaju, to by trvalo aj mesiac) predtym sme tam zavolali a dohodli sa ze prideme.
A co sme potrebovali.... Uz si ani nepamatam 😐 urcite nase OP, logika mi hovori ze aj rozhodnutie sudu (fakt si nepamatam) a chceli aj stary rodny list od nas.
Najlepsie bude ked si tam zavolas a opytas sa aby si sa neprehnala.
@zuzlicek44 a musite ist myslim obaja rodicia.
Ďakujem dievčatá ❤️
@zuzlicek44 stačí ti právoplatne rozhodnutie, Vaše op musíte tam byt obaja plus od nas chceli starý rodny list
@ckatka Nam dieta vykazali z obidvoch pojednavani.
Dievčatá takže neodkladne nám neprešlo, sudkyňa ho zamietla, resp.požiadala kuratelu o zmenu na pestunsku starostlivosť, s tým, že vytýči riadne pojednávanie. A keďže CDR nedáva deti na hosťovský pobyt tak nám nič iné neostáva ako len čakať.
@tulipan43 mrzima to. V com videla problem? Pozbaveni prav ...?
@tulipan43 davali ste 2v1 neodkladne a pestu? Teda musite cakat na riadny pestunsky sud? To moze byt dlho..

@kikuska_wedge ďakujem