icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tulipan43
9. apr 2020

@kikuska_wedge ďakujem

miriam439
9. apr 2020

@tulipan43 Ja viem o čom hovoríš. Láska je láska 😊 to je zrejme tak dané, že to srdce vycíti...
My sme prvý krát stretli naše bábo, keď mal 8,5 mesiaca a poviem ti, že aj tak rozhodnutie padlo už na krajskom UPSVAR, keď sme videli video. A to sme boli obaja nastavení len a len na dievčatko a nakoniec máme doma chalana.
Tie prvé interakcie sú o tom, že sa dieťatko bojí, je zmätené... ďalšie interakcie boli o tom, že som odchádzala s plačom a zbytočné trápenie pre mňa to bolo. Lenže psychologička chcela, aby si dieťatko na nás zvyklo... Ale aj tak, keď prišiel takmer o tri mesiace natrvalo k nám, nakoniec to bola "liečba šokom" a to doslova a pre obe strany.
Ale chvála Bohu sme to zvládli. Aj tak si myslím, že to ozajstné spoznávanie a puto sa začína až doma, postupne, krôčik za krôčikom.
Ja by som sa teraz rozhodla rovnako ako vy.
A ešte jedna vec vo váš prospech - nie je to vaše úplne prvé dieťatko.
Pevne verím, že to zvládnete. Len nech vám to schvália a drobčeka máte čím skôr doma.
Ak sa môžem opýtať, je to dievčatko či chlapček? Možno si to už spomínala, ale sa mi to nechce hľadať. A som zvedavá 😊

tulipan43
10. apr 2020

@miriam439 ďakujem za povzbudenie . Je to chlapček. Dcéra vraví, že to je trest mať doma štyroch bratov, ja jej na to, že je to výhoda 😉 aspoň ju ochránia, hlavne tí najmenší 😂.

laura1994
15. apr 2020

Ahojte. Baby z po kraja vie mi niekto povedať ako dlho sa čaká na poloromske dieťatko do 3 rokov?

zuzlicek44
15. apr 2020

Prosím vás pri osvojení sa vybavuje nový rodný list na počkanie?ale doklady treba? Stačí sa preukázať občianskym + rozhodnutie zo súdu o osvojení?
Ďakuje

berginkan
15. apr 2020

Tak nam dali termin v maji a ked som sa pytala ze co korona tak neodpovedali. To sa mam na sud trepat s dietatom cez pol krajiny? Chore fakt :(

moni2710
15. apr 2020

Rada sa stanem NM

rebekarebekova
15. apr 2020

@berginkan zavolaj tesne pred a budes mudrejsia.. asi este fakt nevedeli.
Musite ist aj s malym?

berginkan
15. apr 2020

@rebekarebekova sudy vraj funguju aj pojednavania. No ja by som najradsej nie. To prislo dnes tak to uz asi maju nove terminy

rebekarebekova
15. apr 2020

@berginkan stale sa to meni - vid spravy. 🤣🤦‍♀️
Musi ist prcek s vami?

berginkan
15. apr 2020

@rebekarebekova zatial ano. Zavolam tam este

tecko28
16. apr 2020

@berginkan prečo by mal ísť malý akože s vami? Mate to uvedené v predvolani? To mate už osvojitelsky súd?

joannita
16. apr 2020

@berginkan preco s malym? Tak male dieta by nemalo byt na pojednavani predsa. Alebo to mate v predvolani? 😯

joannita
16. apr 2020

@zuzlicek44 my sme dostali na pockanie, resp. Do pol hodinky. Isli sme ale do mesta kde sa maly narodil (aby sme nemuseli cakat v Ba, kym si to poposielaju, to by trvalo aj mesiac) predtym sme tam zavolali a dohodli sa ze prideme.
A co sme potrebovali.... Uz si ani nepamatam 😐 urcite nase OP, logika mi hovori ze aj rozhodnutie sudu (fakt si nepamatam) a chceli aj stary rodny list od nas.
Najlepsie bude ked si tam zavolas a opytas sa aby si sa neprehnala.

joannita
16. apr 2020

@zuzlicek44 a musite ist myslim obaja rodicia.

zuzlicek44
16. apr 2020

Ďakujem dievčatá ❤️

tecko28
16. apr 2020

@joannita starý rodný list ste odovzdávali?

joannita
16. apr 2020

@tecko28 ano povodny RL pytala od nas. Vy nie?

tulipan43
16. apr 2020

@zuzlicek44 stačí ti právoplatne rozhodnutie, Vaše op musíte tam byt obaja plus od nas chceli starý rodny list

tecko28
16. apr 2020

@joannita my máme malú ešte v predosvojitelskej. Stary Rl sa dava k nahliadnutiu, alebo ho úplne zoberú?

ckatka
16. apr 2020

@tecko28 my sm boli aj s malým. Bolo to milé a sudkyňa videla ze nám to klape...A bolo to vybavene za 15 minút tri pojednávania...hrala sa s ním zabávala...A dobre bolo...

gelinka75
16. apr 2020

@berginkan nam zrusili zaciatkom marca pojednavanie a stale nemame novy termin

joannita
16. apr 2020

@tecko28 zoberu, ved papierovo uz sa jedna o "nove" dieta. Asi by nebolo ok keby nam ostali 2 rodne listy
Ale ja som si spravila kopiu keby som niekedy potrebovala nejake info z neho.

tecko28
16. apr 2020

@joannita preto sa pýtam, jasne je to logické 🙂

tulipan43
16. apr 2020

@berginkan nemyslím si, že za týchto okolností tam budú chcieť malého, už len kvôli covidu nie. Viem, že do našej budovy súdu majú teraz deti vstup zakázaný. Asi tam budeš musieť predtým zavolať 🙂

jesienka22
16. apr 2020

@ckatka Nam dieta vykazali z obidvoch pojednavani.

tulipan43
16. apr 2020

Dievčatá takže neodkladne nám neprešlo, sudkyňa ho zamietla, resp.požiadala kuratelu o zmenu na pestunsku starostlivosť, s tým, že vytýči riadne pojednávanie. A keďže CDR nedáva deti na hosťovský pobyt tak nám nič iné neostáva ako len čakať.

tecko28
16. apr 2020

@tulipan43 škoda, z ktorého cdr je malý, pod aky súd patrí?

kikuska_wedge
16. apr 2020

@tulipan43 mrzima to. V com videla problem? Pozbaveni prav ...?

rebekarebekova
16. apr 2020

@tulipan43 davali ste 2v1 neodkladne a pestu? Teda musite cakat na riadny pestunsky sud? To moze byt dlho..