Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@joannita ba romske dievca 2.5r, chlapec pod 2r
@joannita ja tiež nerozumiem, prečo je to tak. Ešte rok navyše by som rozumela, viac obyvateľov, väčšie mesto, ale toľko! No veľmi ma potesilo,ze v tomto mame "stastie", že sme v TT.
@jesienka22 a rodí sa o toľko menej dievčat, keď sa na ne dlhšie čaká? Ci vo všeobecnosti ľudia chcú radšej dievčatka?
@stastnamama33 ja by som pochopila aj 2 roky rozdiel. Ale 6 rokov.... Zvlastne.....
@jesienka22 ano.... Viem, cakame na druhe... 😐
@evkasus a vedia pani na úrade povedať, ak je otec neznámy a matka neuda , ci je Rómka alebo nie, ci to dieťatko ma rómske črty? Dá sa to nejako rozoznať? Okrem tmavých očiek a vlaskov ? Ja mam trochu rešpekt pred čisto rómskym dieťatkom. My sme dosť bledi, aj náš bio syn je ako stena. Nerada by som, aby aj to dieťa u nás cítilio inakosti.
@stastnamama33 ak je matka romka, budes to vediet od uradnicok. Ak je biela a otec neznamy (99% otcov je neznamych) dieta sa povazuje za biele (pokial nieje vyslovene tmave)
Treba ale ratat s tym, ze aj take dieta moze casom ztmavnut (ak je otec romskeho etnika a vy o tom neviete)
@joannita jaj, už aby to bolo.... Zatiaľ veľmi polemizujem😄 a realita nože byt úplne iná. Ale je to super, ze sa tu takto môžeme radiť. A som veľmi prekvapená, koľko párov žiada o adopciu!
@stastnamama33 ano realita byva takmer vzdy uplne ina 🙂
@stastnamama33 preco si prekvapena? Stupa neplodnost a na pocet obyvarelstva to je velmi male cislo este
@stastnamama33 Rodina bola z nasho prirastku nadsena. Podobne sirsie okolie. Myslim, ze nam to mnohi priali po 11 rokoch neuspesnejo snazenia. Mame len pekne reakcie od okolia. Rodicia aj svokrovci maleho miluju a to maju uz vela vnucat.
Ak je mama romka, tak ti to uradnicky naznacia. Ak je biela a otec neznamy, tak je to len o odhade podla vyzoru.
@evkasus pekne sa to číta. Užívajte si to šťastie naplno ❤️.
@berginkan stále mám pocit, že adopcia je ešte veľmi tabuizovana v spoločnosti. Názor ako:Chudáci, tak keď nemajú svoje, aspoň nech si adoptuju .... ma vytáča. Ale je to také, kto v tom neplava, pozerá sa na to trochu z vrchu. Teraz, keď sa o tom aj ja viacej dozvedám, mam pocit, že je žiadateľov veela.
Ahojte, viete mi povedať, aký je vekový strop žiadateľov na adopciu? Čakáme šesť rokov na adopciu, obaja sme už po 40-tke. Ďakujem
@erio za tie roky čo som chodila kolo DD a stretla sa s tými deťmi, šli do zahraničia iba deti, o ktoré vy tu záujem nemáte. Mali 5-6 a viac rokov, bolo ich viac-súrodenci, boli trebárs silne nedoslychave, ale hlavne... Boli snedé.
Na Slovensku by mali pramalú šancu na rodinu. Šli do Talianska, Francúzska, Holandska, Švédska.... Medzitým sa zahraničné adopcie obmedzili a podmienky zmenili, a som si istá, že keby tie konkrétne deti neboli odišli do zahraničia, tak by som ich doteraz stretávala "s tetami" po skupinách na prechádzke....
@yukki ja som si adoptovala dieťa z medzištátnej adopcie a ver mi ja tiež poznám veľa prípadov, kde by ich napr. takom ZA kraji radi uvítali, žiaľ systém nemá o to záujem. Deti nemusia ísť vôbec do medzištátnej adopcie, žiaľ nikdy sa ani nedostanú k záujemcom v poradovnikoch. Viem o com hovorím, nakoľko mám priamu skúsenosť.
@joannita ja som mala 45 r keď som si priniesla svoj batôžtek domov

@evkasus a ako reagovalo okolie a rodina?