Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte dievcata, rada by som sa pripojila k vam do diskusie a chcem sa spytat na vasu skusenost s cakanim do pestunskej starostlivosti 1,5 rocne poloromske dievcatko... bratislavsky kraj... neviete ake dlhe su cakacie doby? Ja cakam rok a 9 mesiacov a ze este 2 mesiace min. budem... Na PS sa mi to zda vela, je to teraz bezna doba?.. som samoziadatelka.. dakujem
@berginkan myslím, že v tejto slobodnej skupine je na mne ku komu a kedy sa vyjadrím, neodopieraj mi prosím toto právo.
@joannita to ťa úprimne obdivujem, lebo teda tá naša ma dokáže vytočiť tak šialene, že sa občas čudujem, že nevybuchnem na tisíc malinkých kúskov. A keď funím ako šialený býk, tak ona dokáže ešte rypnúť. Niekedy musím ísť von z miestnosti a napočítať do 10, lebo by som ja ju roztrhla na tisíc malinkých kúskov.
@drnda1221 my sme na biele dievčatko od 3 do 8 rokov čakali 2 roky. Našli nám ju chvilku pred aktualizaciou prípravy. Snáď už ste blízko, držím palce
@indiankaindi aj s odstupom času ked si spomenieš na danu situaciu ta to vytoči alebo ti je luto ak reagujes prehnane ? Tiez som to tak mala ale zacala som na sebe pracovat knizkami atd a musim povedat ze ma vytocil za posledny pol rok raz poriadne. Inak predycham vsetko ved je to len dieta a ja dospela a ked reagujem bez prehnanych emocii uz za 10min.nevieme ze bolo nieco zle a fungujeme s laskou dalej. Uz ti to robi schvalne ,vie ze ta vytoci, bude skor v šoku ked ju chytis za ruku a povies jej ze musi byt velmi smutna ked robi hento a tamto, ale spolu to zvladnete
@tanuska28
@indiankaindi dievcata dakujem...tak je to v norme.. cakam dalej...
@drnda1221 my mame rovnake poziadavky, teda az na vek a teraz v auguste to budu 3 roky co cakame. Takze min. pol roka az rok si myslim, ze este mas pred sebou. Ale mozno sa to nejak urychli.
Ahojte 😊😊 aj my sme v procese adopcie, vlastne len na začiatku...odovzdali sme papiere a čakáme na odpis z registra trestov 😊 hľadám tu nejakú zlatú, ochotnú a trpezlivú babenku 😊🤗, ktorá si tým celým prešla, má už doma bábätko a vedela by mi pomôcť s pár vecami 🙏 mám veľa otázok a pani na Úrade mi to nezodpovie tak ako by som si predstavovala 🤷
@tanuska28 vieš čo, má 10 rokov, začína s ňou šiť puberta. Väčšinou na konflikt spätne nemyslím, lebo by som ju roztrhla znova. V žiadnom prípade ju nemôžem vziať za ruku a povedať jej, že je smutná, ak to urobila. Lebo mi drzo do očí povie, že nie je. Samozrejme, že niekedy si sadneme a rozprávame sa, vtedy povie, že nevie prečo to robí, aj keď vie, že ma to vytočí. A to nie sú veci, ktoré urobí 1 alebo 2x. To sú neustále sa opakujúce veci, za ktoré sa hneváme a ak ju upozorním bez emócií, tak prevráti očami, demonštratívne si vzdychne, prípadne sa ozve slovami "Čo zas?", prípadne "bože veď dooobre". A výrazom, ako strašne ju obťažujeme našou snahou ju vychovať. A najviac trpí naša bio dcéra, ktorá už je v kľudnej puberte a táto mladšia jej doslova citovo ubližuje. Presne vie, čo povedať, aby ju dostala na kolená. Občas mám pocit, že niektoré deti absolvovali tajné cvičenie ako zaťať do živého.
@martinka270888 ahoj kľudne napíš správu
@martinka270888 tiež rada odpoviem, kľudne píš 😀
@martinka270888 kludne sa pytaj, vacsina z nas mame adoptovane deti, ale su v procese
@kikuska_wedge Kikus a pozriet do Navratu a pod.ste neboli, ci tam nejake bejby nebude?
@drnda1221 ani nie. Uz sme na rade, tak si pockame. Aj tak dufam, ze najblizsi mesiac nezavolaju, lebo mala ma kiahne a pocitam s tym, ze to od nej chyti aj maly. 🙄
Ahojte, chcela by som sa opýtať na všeobecnú skúsenosť s čakaním na dieťa v bratislavskom kraji. My sme si určili, že sme ochotní prijať dieťa do 12 mesiacov, bez ohľadu na etnikum. Sme v zozname už viac ako rok, spočiatku sme sa posúvali pomerne rýchlo, teraz od januára to je len o 8 miest. Pani na úrade nám povedala, že majú málo detičiek, a ak sú, tak s ťažkým ochorením alebo postihnutím, prípadne nie sú voľné na adopciu. Predpokladá, že ešte minimálne dve aktualizácie absolvujeme. Príde mi to zvláštne, keďže aj v rámci prípravy nám hovorili, že by to mohlo trvať tak 1- max. 2 roky, dokonca nám hovorili, že to bude určite veľmi skoro, lebo vraj nemáme náročné "kritériá". No možno máte podobnú skúsenosť a jednoducho to teraz ide pomalšie...
@daba123 ma priprave netusia kolko sa realne caka. Nam hovorili ze budeme cakat na biele babatko max 2 roky a nakoniec to boli 4 a to tiez len preto, ze sme zmenili na poloromske.
Na druhe poloetnicke dieta sme cakali teraz 2,5 roka, momemtalne sa ale na poloet. Caka aj 3 roky v Ba.
Na romske babatko sa caka 2,5 roka v Ba teraz, je tu baba ktora na romske dievcatko cakaku v Ba uz 3 roky.
Pocitaj urcite este 1,5 roka az 2 roky urcite.
@jesienka22 urcite ano
Baby poradite? Idem na upsvar vybavit rodinne pridavky na druhe dieta, co potrebujem? Zabudla som uz...
Ja dostavam na ucet pridavky na statsieho syna a na mladsie mozem dat posielat na muzov ucet, neviete?
Ahojte, prosím je tu niekto kto má dieťa v poručníctve?

@joannita mozno prave bez skolky to bude lepsie prenho, aj ked nie pre teba :(