icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

jesienka22
5. júl 2022

@joannita mozno prave bez skolky to bude lepsie prenho, aj ked nie pre teba :(

drnda1221
Autor odpoveď zmazal
drnda1221
5. júl 2022

Ahojte dievcata, rada by som sa pripojila k vam do diskusie a chcem sa spytat na vasu skusenost s cakanim do pestunskej starostlivosti 1,5 rocne poloromske dievcatko... bratislavsky kraj... neviete ake dlhe su cakacie doby? Ja cakam rok a 9 mesiacov a ze este 2 mesiace min. budem... Na PS sa mi to zda vela, je to teraz bezna doba?.. som samoziadatelka.. dakujem

tanuska28
6. júl 2022

@drnda1221 ahoj my sme mali poloromske chlapca pestunstvo a cakali sme 9mesiacov pred 2 rokmi. Realne ale priemer aj vtedy bol rok cakania. Teraz je to asi cca do dvoch rokov plus dievcatko dlhsie trva. Myslim ze este pol rok cakania mas pred sebou, ale uz sa ti to blizi

tulipan43
6. júl 2022

@kattyb rodný list, kartička poistenca, oznámiť na prídavky na deti, do práce na daňový bonus, lekárom kvôli novému rodnému číslu.

indiankaindi
6. júl 2022

@berginkan myslím, že v tejto slobodnej skupine je na mne ku komu a kedy sa vyjadrím, neodopieraj mi prosím toto právo.
@joannita to ťa úprimne obdivujem, lebo teda tá naša ma dokáže vytočiť tak šialene, že sa občas čudujem, že nevybuchnem na tisíc malinkých kúskov. A keď funím ako šialený býk, tak ona dokáže ešte rypnúť. Niekedy musím ísť von z miestnosti a napočítať do 10, lebo by som ja ju roztrhla na tisíc malinkých kúskov.

indiankaindi
6. júl 2022

@drnda1221 my sme na biele dievčatko od 3 do 8 rokov čakali 2 roky. Našli nám ju chvilku pred aktualizaciou prípravy. Snáď už ste blízko, držím palce

tanuska28
6. júl 2022

@indiankaindi aj s odstupom času ked si spomenieš na danu situaciu ta to vytoči alebo ti je luto ak reagujes prehnane ? Tiez som to tak mala ale zacala som na sebe pracovat knizkami atd a musim povedat ze ma vytocil za posledny pol rok raz poriadne. Inak predycham vsetko ved je to len dieta a ja dospela a ked reagujem bez prehnanych emocii uz za 10min.nevieme ze bolo nieco zle a fungujeme s laskou dalej. Uz ti to robi schvalne ,vie ze ta vytoci, bude skor v šoku ked ju chytis za ruku a povies jej ze musi byt velmi smutna ked robi hento a tamto, ale spolu to zvladnete

drnda1221
6. júl 2022

@tanuska28
@indiankaindi dievcata dakujem...tak je to v norme.. cakam dalej...

kikuska_wedge
6. júl 2022

@drnda1221 my mame rovnake poziadavky, teda az na vek a teraz v auguste to budu 3 roky co cakame. Takze min. pol roka az rok si myslim, ze este mas pred sebou. Ale mozno sa to nejak urychli.

martinka270888
6. júl 2022

Ahojte 😊😊 aj my sme v procese adopcie, vlastne len na začiatku...odovzdali sme papiere a čakáme na odpis z registra trestov 😊 hľadám tu nejakú zlatú, ochotnú a trpezlivú babenku 😊🤗, ktorá si tým celým prešla, má už doma bábätko a vedela by mi pomôcť s pár vecami 🙏 mám veľa otázok a pani na Úrade mi to nezodpovie tak ako by som si predstavovala 🤷

indiankaindi
6. júl 2022

@tanuska28 vieš čo, má 10 rokov, začína s ňou šiť puberta. Väčšinou na konflikt spätne nemyslím, lebo by som ju roztrhla znova. V žiadnom prípade ju nemôžem vziať za ruku a povedať jej, že je smutná, ak to urobila. Lebo mi drzo do očí povie, že nie je. Samozrejme, že niekedy si sadneme a rozprávame sa, vtedy povie, že nevie prečo to robí, aj keď vie, že ma to vytočí. A to nie sú veci, ktoré urobí 1 alebo 2x. To sú neustále sa opakujúce veci, za ktoré sa hneváme a ak ju upozorním bez emócií, tak prevráti očami, demonštratívne si vzdychne, prípadne sa ozve slovami "Čo zas?", prípadne "bože veď dooobre". A výrazom, ako strašne ju obťažujeme našou snahou ju vychovať. A najviac trpí naša bio dcéra, ktorá už je v kľudnej puberte a táto mladšia jej doslova citovo ubližuje. Presne vie, čo povedať, aby ju dostala na kolená. Občas mám pocit, že niektoré deti absolvovali tajné cvičenie ako zaťať do živého.

laura1994
7. júl 2022

@martinka270888 ahoj kľudne napíš správu

ja1986
7. júl 2022

@martinka270888 tiež rada odpoviem, kľudne píš 😀

joannita
7. júl 2022

@martinka270888 kludne sa pytaj, vacsina z nas mame adoptovane deti, ale su v procese

drnda1221
7. júl 2022

@kikuska_wedge Kikus a pozriet do Navratu a pod.ste neboli, ci tam nejake bejby nebude?

kikuska_wedge
7. júl 2022

@drnda1221 ani nie. Uz sme na rade, tak si pockame. Aj tak dufam, ze najblizsi mesiac nezavolaju, lebo mala ma kiahne a pocitam s tym, ze to od nej chyti aj maly. 🙄

martinka270888
7. júl 2022

@laura1994
@ja1986
@joannita ďakujem baby 😊😊🙏 máte správu 😊

daba123
7. júl 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať na všeobecnú skúsenosť s čakaním na dieťa v bratislavskom kraji. My sme si určili, že sme ochotní prijať dieťa do 12 mesiacov, bez ohľadu na etnikum. Sme v zozname už viac ako rok, spočiatku sme sa posúvali pomerne rýchlo, teraz od januára to je len o 8 miest. Pani na úrade nám povedala, že majú málo detičiek, a ak sú, tak s ťažkým ochorením alebo postihnutím, prípadne nie sú voľné na adopciu. Predpokladá, že ešte minimálne dve aktualizácie absolvujeme. Príde mi to zvláštne, keďže aj v rámci prípravy nám hovorili, že by to mohlo trvať tak 1- max. 2 roky, dokonca nám hovorili, že to bude určite veľmi skoro, lebo vraj nemáme náročné "kritériá". No možno máte podobnú skúsenosť a jednoducho to teraz ide pomalšie...

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
berginkan
7. júl 2022

@daba123 ludi pribudaa je strasne vela parov ktire deti mat nemizu. zial teraz sa caka dlho

joannita
7. júl 2022

@daba123 ma priprave netusia kolko sa realne caka. Nam hovorili ze budeme cakat na biele babatko max 2 roky a nakoniec to boli 4 a to tiez len preto, ze sme zmenili na poloromske.
Na druhe poloetnicke dieta sme cakali teraz 2,5 roka, momemtalne sa ale na poloet. Caka aj 3 roky v Ba.
Na romske babatko sa caka 2,5 roka v Ba teraz, je tu baba ktora na romske dievcatko cakaku v Ba uz 3 roky.
Pocitaj urcite este 1,5 roka az 2 roky urcite.

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
joannita
8. júl 2022

@jesienka22 urcite ano

bosorkabb
8. júl 2022

@daba123 tá skúsenosť za mení. Niekto čakal 1 mesiac ako my, za nami už čakali 2 roky a teraz aj 3. Je veľa párov v poradovníku a už etnikum u mnohých nehrá rolu. Na príprave nevedia o poradovníku úprimne nič. Len tak z brucha dávajú čakacie lehoty.

joannita
11. júl 2022

Baby poradite? Idem na upsvar vybavit rodinne pridavky na druhe dieta, co potrebujem? Zabudla som uz...
Ja dostavam na ucet pridavky na statsieho syna a na mladsie mozem dat posielat na muzov ucet, neviete?

janakjk
11. júl 2022

@joannita áno, aj ja dostávam na mužov účet

lienocka1988
12. júl 2022

Ahojte, prosím je tu niekto kto má dieťa v poručníctve?

pellka
13. júl 2022

Ahojte najde sa tu dobra dusa ktora by mi poradila ? Nechcem
Popisat bludy aby to nevyznelo zle budem vdacna mozte do spravy alebo aj tu .. dakujem

clovekoj
13. júl 2022

@pellka Stačí písať podľa skutočnosti. Je to o vás a vašej rodine, s tým ťažko pomôžem. Nemusí to byť písané odborne, hlavne pravdivo 🙂