Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@lucinka299 ahoj, napíšem ss 😊
Tak dnes som sa v SC na upsvar dozvedela, na ake prispevky "nemam" narok. Ked som si trvala na svojom, tak "nemozeme vam branit podat si ziadost. Podajte si a my sa vyjadrime". Tak som si to obvolala s ustredim, kde mi potvrdili, ze narok mam, a to aj vykonatelnym, nie pravoplatnym rozhodnutim (jednorazovy aj opakovany prispevok). Dievcata, ked to budete riesit, nedajte sa odbit a vopred sa pripravte na polena pod nohy. Ale je mi smutno z toho, aku odbornost maju uradnici (cest vynimkam).
@kikuska_wedge ja som si presne týmto prešla. Mne nechceli zas schváliť materské. Bolo to dosť na nervy, ale tiež som si trvala na svojom.
V Ba musim povedat ze som nemala s nicim problem, ani pri prvom ani pri druhom dietati.
Upsvr aj soc. Poist.
Ale co pocuvam z inych miest, tak mam dost ake informovane uradnicky tam sedia.
@kikuska_wedge Ak mozem vediet co ti nechceli uznat ? Ze ci som o nieco neprisla :D lebo mne v SC uznali vsetko o co som Ja ziadala
@kikuska_wedge aha teraz citam ze opakovany aj jednorazovy..... Nam to uznali hned....tiez som sa bala ze nebudu vediet ale nam ok
@tanuska28 ja som mala asi smolu na uradnicku. Ale nevadi, nemame to do SC az tak daleko, tak tam zbehneme v pondelok znovu. Prispevku sa nevzdam, chcem malej kupit novy sportiak 🙂 a nechcem este predavat hlboky.
@laura1994 materskú som išla riešiť preventívne na ústredie. Ušetrila som si kopec nervov. Ale kolegyni tiež nechceli uznať materské, že až právoplatnosťou unesenia. Pričom v zákone jasne stojí dňom prevzatia dieťaťa do starostlivosti. Tak bola skoro 2 mesiace PN, než mala právoplatné rozhodnutie.
Baby a daňový bonus ste si uplatňovali už na základe neodkladného?
@kikuska_wedge áno cca pred pol rokom manžel si uplatnil v práci
@kikuska_wedge ja som taktiež vybavovala v Senci, úradničky sú tam v pohode, boli v obraze, poradili, pomohli
Baby neviete mi poradiť, o mesiac je to presne 9 mesiacov čo máme doma našich čertikov. Mali by sme podať žiadosť na súd kvôli osvojeniu. Predosvojiteľské máme za sebou. Existuje nejaký vzor, podľa čoho to vypísať a odoslať ? Neriešili ste to ? Ďakujem za každú radu.
Baby, na predosvojitelsky sud ste priniesli k nahliadnutiu tie dokumenty, ktore ste predkladali v navrhu? Konkretne myslim to, ci netreba aktualizovat napriklad potvrdenia od lekarov, vypis z registra, alebo prijmy atd? Lebo odkedy sme podavali navrh, prebehlo 5 mesiacov, tak uz si nepamatam ako sme to mali pri prvom synovi.
Rovnako aj medzicasom som logicky nastupila na matersku, takze ci netreba zo soc. Poist. potvrdenie o tom ze ju poberam? 🤷♀️
@joannita podla mna netreba. Ak by sud nieco potreboval, tak si to vyziada
@kikuska_wedge prosim ta, ten opakovaný prispevok to co mas konkrétne na mysli?
Co mam robit ludia nechcem byt otravna a vyvolavat ale potrebujem vediet nacom som a zistit kedy sa nam zacina priprava ( usmev ako dar kosice ) mala zacat v septembri volala som tak ze oktober zaciatok ale zase nikto nevola a ja som chcela ist na tyzden max dva za rodicmi do zahranicia co mam robit? Je mi to trapne zase otravovat a volat im tam kedze
Som uz raz volala… alebo len ist a hotovo?? Ja nevieeeeem 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️

Ahojte, ak mi začala materská 4 mája, tak mi končí 4 decembra? T.z ze v mesiaci december dostanem poslednú a od januara dostanem uz rodicak? Dobre som to pochopila, ci? ďakujem