Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@lubka1709 ved ale vsetky ti piseme ze este nemusis ukoncovat. To ze ma mala 3 roky je nepodstatne. U osvojenych deti sa pocita 3 roky od rozhodnutia sudu, nie od narodenia.
@berginkan prvé na úrade mi bolo povedané že dostanem iba za 14dni rodičak v apríli za marec keď sa mala narodila 14.3 a dovŕši 3roky a keď chcem poberať ďalej rodicak predĺžený a tým že ešte nemám rozhodnutie podané lebo čakám ešte na jeden lekársky posudok tak mám ukončiť pracovný pomer nahlásiť sa na UPSVaR s tým že nebudem žiadať podporu len čakať či schvália predĺžený rodicak ak schvália tak sa mám potom vyradiť z úradu a budem poberať ten predĺžený rodičak a že do pol roka spätne vyplácajú.Dnes už ináč vravela úradníčka že bude mi vyplatený rodicak za marec plný za mesiac že ho vyplatia v apríli oki.Ale že rodicak sa poberá do dovŕšenia 3rokov áno beriem ale nie pri osvojených deťoch ako bolo spomenuté aké od rozhodnutia súdu u nás sa nevedia pohnúť s tým ako začarovaný kruh.
@lubka1709 skoda ze si nepodala skor vsade to pisu aspon 3 mesiace pred dovrsenim tych 3 rokov lebo zo 2 mesiace je to urade a aspon 1 mesiac aby si skor oznamila zamestnavatelovi to len dr aj moja to ma cas ked bude mat 3 ale nebudem cakat budem naliehat skor 😉
@kikuska_wedge nadherne napisane drzim paste
@lubka1709 boze mna dviha zo stolicky! ja by som tam taky bordel narobila. ako ti moze povedat nech das vypoved? ved to je kvazi jedina tvoja ochrana a vobec to nemusis robit!
esteze si sem prisla, my tu totiz furt takto suplujeme urady. grrr 😡
takze skoda ako baby pisu ze si nepodala skir. nevadi. vypoved nedavaj a narok mas tak ako pisu.
@lubka1709 trvaj na svojom, narok na normalny RP mas 3 roky od pravoplatnosti prveho sudu. Kedy ste mali prvy sud?
Tato uradnicka je zjavne nejaka nova lebo neovlada elementarne veci.
Nenechaj sa odbit, povedz jej ze si sa radila s tvojou pravnickou (to zabera) a ze narok mas 3roky od sudu, nie 3 roky dietata! Takych bab tu uz bolo, co ich chceli odrbkat presne na tomto.
@lubka1709 lubka pozri si kto je jej nadriadena. Mas to v telefonnom zozname a chod rovno za nou
Ahojte prosím vás ako ste riešili mne už vadí keď sme od začiatku vybavovali že aké dieťa chceme pýtali sa nás chceme iba rómske a ja áno chceme rómske ale aj poloromske aj biele mne vadí teraz lebo máme neskutočne číslo v zozname da sa teraz zmeniť neviete?🙏
@kikuska_wedge tak to aj pôjdem
@lubka1709 aha takze vy ste ju mali takmer od narodenia, tak to sa ti posunie mozno tak o mesiac iba. Neodkladko vykonatelnost 23.3.20 a pravoplatnost? Ta je dolezita. Pocitam ze v aprili niekedy? Ak ano, tak mas narok na RP do konca aprila 2023.
Ale vypoved aj tak nemusis davat!
Ahojte dievčatá,
s manželom sme ešte len v procese prípravy na NRS a v pondelok nás čaká návšteva z UPSVaR u nás doma. Majú prísť 3 osoby a hovorili že tak na 1-1,5hod. Viete mi vaše skúsenosti popísať? Čo očakávať, preluskala som viacero skupín, niekomu dokonca do skríň pozerali, ale dúfam, že nehodnotia budúcich rodičov na základe komínikov 🙈
Budem rada keď pozdieľate nejaké infošky 🙂
@saxano2222 u nás nekontrolovali ani skrine ani byt🙂 len sme sa porozprávali boli u nás maximálne pól hodinku😀KE kraj

@ereska samozrejme. Vsetko beriem v uvahu. Aj specialne potreby, aj mozny horsi zdravotny stav, aj oneskoreny vyvin, aj urcite horsie povahove rysy. O to viac potrebuju byt lubene a v rodine, aby sa mohli "liecit". Urcite budem plakat, ked budu od nas odchadzat, ale na druhej strane sa budem tesit, ze sa vracaju do rodiny alebo zacinaju v novej rodine. Lebo je to pre nich ta spravna cesta. Ostat trcat v ustavnej starostlivosti je pre nich ta najhorsia moznost.