icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

cherry1981
13. máj 2011

@tortelinka Ja ratam s tym, ze nám príprava začne az od septembra 😒 už aj preto že ide leto, dovolenky atd...Dúfam, že nie neskor.

tortelinka
13. máj 2011

@cherry1981 ved preto to chcem nahanat,aby sa to netahalo do leta, lebo to zas bude nekonecny pribeh

cherry1981
13. máj 2011

@tortelinka Tak drzim palce aby ste to stihli do toho leta 🙂 My to určite nestíhame 😀

tortelinka
13. máj 2011

@cherry1981 dik..

gerdusha
14. máj 2011

ahojte baby,

chcem sa spytat, ked ste si vybavovali potvrdenie o prijme, za ake dlhe obdobie ste to mali? rok?

tortelinka
14. máj 2011

@gerdusha my sme davali tusim za rok

karkana
14. máj 2011

na urade mi hovorila,že výpis z registra si vypýtajú oni,že ja nemusím,tak dúfam,že som ju správne pochopila

tortelinka
14. máj 2011

@karkana ano, vypis si ziadaju oni

suezana
14. máj 2011

@gerdusha mne sa zdá, že povedala, že to je jedno, potom asi za pol roka som doniesla...tak sme sa dohodli...

cherry1981
15. máj 2011

Nám povedala, že to je jedno, a kedže manžel je živnostik tak som chcela vedieť presne, tak nám povedala, že stači za posledný mesiac, tak som prekvapená keď tu píšete že aj rok 😕 😨
A to isté s registrom, my si musíme ísť sami pre výpis 😕 😨

maznacik007
15. máj 2011

@cherry1981 odkial si aky kraj prip. okres.... ten plat sa dava zvycajne za posledny rok... co by az tak nevadilo ze je aj za kratsie obdobie... ale ten odpis z registra trestov... / vypis vam nepostacuje / vam nevydaju lebo zo zakona su presne definovane institucie ktore si o neho mozu poziadat.... skuste to prekonzultovat s inou uradnickou pripadne s veducou... zakon o rodine totiz pozaduje jednoznacne odpis z registra trestov.... / kedysi tak 4-5 rokov dozadu sa to dalo aj osobne ale po novom sa to uz neda vyzdvihnut/ vypis budete potrebovat az na sud o zvereni

cicimotinka
15. máj 2011

@cherry1981 my sme dávali za posledný rok potvrdenie o príjme, úrad si vyžiadal ODPIS z registra, čo išlo úplne mimo nás... my sme si žiadali na prokuratúre VÝPIS z registra, až keď to žiadal súd... síce neviem, aký je v tom rozdiel, ale mali sme to takto... 😎

cherry1981
15. máj 2011

Aha, tak to som netušila, že výpis a odpis je rozdiel. Iba viem, že nám povedala, že si máme ísť pre bud výpis alebo odpis tak sa nepamatam ja som to brala , že je to jedno či jedno alebo druhé 🙂 Tak som rada, že ste mi to vysvetlili, aký je v tom rozdiel, ale aj tak si tam zajtra zavolam, pripadne zbehnem. Ešte raz vďaka 😉

karkana
15. máj 2011

a ten Súhlas ,čo sa vypisuje,to znamená,že si budú zisťovať všetko,čo sme napísali,či sme uviedli správne?aj od lekára?

tortelinka
15. máj 2011

@karkana neviem si predstavit ze by behali za lekarom, ze ci to pravdivo vyplnil, ide o to, ze si dala suhlas so zistovanim pomerov, psychologa a pod

cicimotinka
15. máj 2011

@cherry1981 už si nepamätám presné zdôvodnenie, ale pani na úrade povedala, že ten odpis si môže vyžiadať úrad bez nášho súhlasu a na výpis si musíme dať to tlačivo, čo na prokuratúre skontrolujú podľa občianskeho... len nechápem, prečo si to úrad nevyžiada a beháte vy... veď sa ešte nabeháte aj bez vybavovania zbytočností... my sme všetky papiere vybavovali 4x, nohy som mala zodraté po kolená... 😀 😀 😀

cherry1981
15. máj 2011

@cicimotinka No my si tam musime ist osobne, ale tak čo už nevadí. Zajtra si tam ešte zavolám.

lenka_21
15. máj 2011

Ahojte kocky,
ja sa chcem opytat ci je tu niekto z NR kraja, caka na adopciu a je zapisany v poradovniku?

Nas zaradili do poradovnika zaciatkom decembra 2009. Doteraz sa nam nikto neozval a tak som tam volala tento rok zaciatkom marca. Povedali mi, ze sme na 13 mieste a ak by mali nejake babetko k dispozicii tak nam zavolaju, ale je uz pomaly stred maja a opat nic ☹ ... Mame poziadavku na dietatko do 1 roka, neromskeho povodu, pohlavie nerozhoduje....

beba1902
16. máj 2011

@lenka_21 ahoj ja som a este aj misula,ale mi sme september 2009 a Miska je oktober 2009 a sme v prvej patke teraz sa to zastavilo ☹ a este tu je a vela bab z NR 🙂

lenka_21
16. máj 2011

@beba1902 Ahoj Beba, dakujem za odpoved... takze uz viem kto mi tam okupuje miesto v prvej patke 🙂 😉 🙂 Mne ta pani spominala, ze vraj od minuleho decembra sa to zastavilo a teraz to ide pomaly ☹

Ake mate poziadavky na babetko ... ak to nie je tajomstvo?

beba1902
16. máj 2011

@lenka_21 pravdaze to nie je tajomstvo ja mam dievcatko od 0 do 2 rokov biele a zdrave🙂 boli sme kontaktovany v januari ,ale sme odstupili nakolko mala malicka problemi☹

jajulaa
16. máj 2011

my sme boli na piatom mieste od decembra až do leta, keď som volala v polovici júla tak sme boli na štvrtom mieste, no a začiatkom septembra nám zavolali, skoro som odpadla, bola som tri týždne po vybratí štítnej žľazy, hrdlo rozrezané, mala som ísť do kúpeľ, tri mesiace som nemohla zdívhať viac ako 4 kg 😀 😀 😀 , ale krásne načasovanie to bolo ...

marti35
16. máj 2011

Ahojte ..asi je to teraz v NR zo všetkymi detičkami mi mame aj romske dievčatko sme uz pomali 9 mesiac.a stale nič 😒 musime sa modlit za matky aby sa rozhodovali pre život a nie pre potrat potom sa to rozbehne 😉

suezana
16. máj 2011

@marti35 áno maťka, pravdu máš.... 🙂
@jajulaa krásne 😵 😵 😵 😵 osud si nevyberá 😉

matax
16. máj 2011

@meghan ahoj, no už neponukali, lebo som im povedala, nech nám do jesene nevolaju..no potom som zavolala ja a šli sme na zač. oktobra priamo tam kuknut..nenasli sme, len chore dievacatka. Boli tam krásne deti al estaršie. dve romske dievčatká sa mi vryli do pamati...trojročná a dvojročná... hádam sú už v rodine aj oni.. A potom, ked nevolali dlho a nahodou som bola v TN, tak som tam šla, len ja a synček a našli sme:D Ja myslím, že na Sk, keď sa nepýtaš a "neotravuješ" nič nevybavíš..nielen v NRS. Ale musím povedať, že my sme mali požiadavku dievčatko do roka ana etniku a rase nám nezáležalo. A budeme mať čoskoro dvojročné dievčatko. takže, keď uberiete z požiadaviek.. ono to ani vlasne nie je uberanie, jednoducho uvidíš tam dieťa , vieš, že nemá nikoho... vezmeš si ho ? ja som taká, že áno..verím, že väčšina vás je tu takých :DDD 😉

matax
16. máj 2011

ešte ma napadlo, že ak by sme šli hneď po odmietnutí pozrieť tie prehľady detí, možno by sme našli hneď, odmietli sme v7.7 a 24.1 sme našli dievčatko. takže pol roka. chlapci tam boli maličkí..my sme pozerali celú Sk, nielen náš kraj... ľutujem , že sme odmietli, ale som aj rada, že sme počkali a budeme máť dievčatko, čo sa zahrá so synom :DD

matax
16. máj 2011

@marketka1 gratulujem ! a ďakujem za knižku :D

matax
16. máj 2011

@anakonda ahoj, my sme šli na pripravu ako čersví manželia... boli sme spolu už dlhšie, ale nie zobratí. nevadí to. dĺžka manželsvta nevadí. . psycholog šetrí len kvalitu vzťahu:DD

lenka_21
17. máj 2011

Ahojte kocky, mam este jednu otazku ... nam povedala psychologicka, ze ta priprava plati 2 roky a ked dovtedy nebudeme mat dietatko tak asi budeme musiet absolvovat nejaku pripravu. Poculi ste o tomto nieco?

Co sa tyka tohto obdobia, vraj vo vseobecnosti sa rodi menej deti v zime a tak musime dufat, ze to nase je uz niekde na ceste 🙂 😉 🙂

@matax Ahoj, kedze som v tejto terminologii nova, vies mi prosim ta napisat viac o tom, ze ste hladali ... kde ste hladali?

@beba1902 Beba, ja tak tajne dufam, ze by to mohlo byt dievcatko, ale kedze este nemame ziadne spolocne deticky tak sa potesime aj chlapcekovi. No skusim zavolat do tej NR a zistim ci sme sa posunuli v tom poradovniku, mozno uz tebe a Miske dychame na krk 🙂 Aspon uvidim ci sa to za tie 2 mesiace pohlo 😉

beba1902
17. máj 2011

@lenka_21 ok skus tam zavolat a daj vediet a o tej priprave je to pravda aj nas uz kontaktovali , ze uz budu dva roky aby sme sa zastavili , ze musime obnovit papiere co sa tyka prijmov atd , ze nam povedia ked prideme 😉