Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@ivka3901 ahoj. ak by si chcela ja ti s vecickami rada pomozem, neviem ci by ste radi mali dievcatko alebo chlapceka, ja mam dvoch chalanov a veciciek dost🙂. ja by som ich tak ci tak darovala. su sice nosene, aj so sekaca daktore, ale vacsinou vsetko znacky, ktore su kvalitne a nevytahaju sa a ak kupujem nove tak vacsinou slovenske a tie su kvalitne. staci ak mi napises a budem ti daco odkladat🙂. pekny vecer
@ellen2016 My sme staršieho mali do 3 týždňov od zapísania už aj doma v rámci kraja nám volali ako posledným , potom by už bol ponúkaný aj vo všetkých krajoch a šiel by do domova mal 8 dní keď nám volali a na 10 bol doma 😉 A menšej spis nám pani na úrade nachystala už keď sme prišli podpísať na kraj zapísanie do zoznamu , tak sme ani nečakali ... Naše decká sú úžasné no fakt je že gény sú gény 😝 tanec , hudba , spev , nevyčerpateľná energia , je to tam 😅
@bosorkabb Ahoj, určite neublížite, dostane sa do rodinky kde bude milované a názorom ostatných sa netráp je to vaše rozhodnutie 🙂 Aj my máme polorómske dievčatko a má svoj temperament a tvrdú hlavu ale všetci ju majú radi 🙂 Je pre nás to najlepšie rozhodnutie v živote a ten najdrahší poklad aký máme. Keď si ho po prvýkrát vezmeš na ruky a preskočí iskra, neni o čom je stvorené pre vás 😉
Aj my sme chceli dievčatko,dali sme si do žiadosti biele dieťatko, zdravé do troch rokov, malú máme od jej 2 mesiačikov 🙂, keď sme si prečítali že matka je rómka neodradilo nás to malá je zdravá a krásna.
Ahojte, ja súhlasím s názorom, že je jedno či je dieťatko rómske alebo nerómske, je to o našom nastavení v hlave. Môže sa stať, že dostanete krásne biele dievčatko, uvidíte ho a nebude to tam, nebudete to cítiť ako to správne. Takže si treba otvoriť viac možností. Veď ani taký temperament nie je zaručený.
@bosorkabb Ahoj, viem, ze otazka nebola smerovana na mna, tak sa hadam nenahnevas, ze odpovedam aj ja🙂 u nas boli reakcie rodiny na romske dietatko zmiesane (niektori boli v pohode, ini nie). Po prvom pohlade na drobca vsetci do posledneho zmakli a zamilovali sa🙂 nas syn je pre mojich aj muzovych rodicov stvrte vnuca (pri troch biologickych) a musim povedat, ze nevidim ziadny rozdiel. lubia ho rovnako🙂
@lujzita2 kocky ak vahate, nebojte sa aj tmavych deti🙂... nie kazde tmave dieta na prvy pohlad musi byt romske. ja mam vlastneho syna tmavsieho, ako daktore romske deti. ani ja ani priatel nie je rom a ani nikto z minulej rodiny nie je. ja mam rysavo hnede vlasy, zelene oci a pokozku bledu, opalim sa sice do hneda, ale to je vsetko. priatel ma cierne vlasy a pokozku tmavsiu, ale nie nejako velmi. a dieta take hnede, ze sa ma pytaju aj v zime, ci sme boli na dovolenke, ked je taky opaleny🙂. iba vlasy ma rysavoplave po mne... a druheho syna paradoxne modrookeho a bielo blondave vlasy. tie geny sa dakedy riadne vyblaznia🙂...takze na pohlad tmave dieta moze byt dieta bielych rodicov...
@santeema ale platí to aj opačne, na pohľad bledé, dokonca aj blonďavé dieťa môže mať romský pôvod. Ale to najpodstatnejšie je, že všetky deti sa rodia na tento svet dobré a preto, aby boli vychovávané láskavými rodičmi a zaslúžia si byť prijaté a obklopené láskou. Potom z nich vyrastú slušní ľudia.
Všetci ich zbožňujú a nikto sa nepozerá na nich z hľadiska etnika, to išlo úplne bokom ani nás to nenapadlo, sú to proste naše deti a hotovo.nepozeráme na ich pôvod. a sme radi že ich máme, robia nám radosť každý deň 🙂
@katkuz ďakujeme, vieš čo každým dňom je to všetko lepšie a lepšie, proste cítia stabilitu, napr. Aďko sa prestal pocikávať v noci, čo majú takmer všetky deti z domova, v kuse nosil plienky keď bol v profi, a teraz u nás, sám od seba postupne prestal. Ale zozačiatku mali tendenciu sa stále uisťovať či u nás ostanú a stále sme im museli hovoriť, že už ich nikdy nevrátime do Skalice - to je veľký strašiak pre nich ten domov, a že už navždy sú naši. Tak je to také pekné. Ja cítim taký pokoj vo vnútri 🙂

@lujzita2 juj, to sa dobre cita, sme vraj 3-ti na zozname v BA na romske dievcatko. skoda len ze viac ludi nema/nemoze pomoct romskym detickam...
z priprvy sa aj stretavate? kedze my sme absolvovali pripravu v UPSVARe nemali sme ziadnu moznost interakcii s adoptivnymi rodicmi alebo adopt. detmi. myslim ze tie informacie by boli velmi uzitocne.
inac videli ste dokument: ADOPCE: KONKURZ NA RODICE? je to na youtube alebo HBO. celkom zaujimavy dokument.