icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ellen2016
7. nov 2016

@lujzita2 juj, to sa dobre cita, sme vraj 3-ti na zozname v BA na romske dievcatko. skoda len ze viac ludi nema/nemoze pomoct romskym detickam...
z priprvy sa aj stretavate? kedze my sme absolvovali pripravu v UPSVARe nemali sme ziadnu moznost interakcii s adoptivnymi rodicmi alebo adopt. detmi. myslim ze tie informacie by boli velmi uzitocne.
inac videli ste dokument: ADOPCE: KONKURZ NA RODICE? je to na youtube alebo HBO. celkom zaujimavy dokument.

nikadomi
7. nov 2016

@ellen2016 čaukoo jasné dokument poznám 😉 Tiež odporúčam

santeema
7. nov 2016

@ivka3901 ahoj. ak by si chcela ja ti s vecickami rada pomozem, neviem ci by ste radi mali dievcatko alebo chlapceka, ja mam dvoch chalanov a veciciek dost🙂. ja by som ich tak ci tak darovala. su sice nosene, aj so sekaca daktore, ale vacsinou vsetko znacky, ktore su kvalitne a nevytahaju sa a ak kupujem nove tak vacsinou slovenske a tie su kvalitne. staci ak mi napises a budem ti daco odkladat🙂. pekny vecer

jenoveva
7. nov 2016

@iivviikk ahoj, kludne si vycerpaj dovolenku , odvody platí vtedy zamestnavatel a potom pojdes na rodicivsku ktora ti bude pplatit 3roky od nastupu na Matersku d., ale max do 6rokov dietata

mana85
7. nov 2016

@ellen2016 My sme staršieho mali do 3 týždňov od zapísania už aj doma v rámci kraja nám volali ako posledným , potom by už bol ponúkaný aj vo všetkých krajoch a šiel by do domova mal 8 dní keď nám volali a na 10 bol doma 😉 A menšej spis nám pani na úrade nachystala už keď sme prišli podpísať na kraj zapísanie do zoznamu , tak sme ani nečakali ... Naše decká sú úžasné no fakt je že gény sú gény 😝 tanec , hudba , spev , nevyčerpateľná energia , je to tam 😅

bosorkabb
8. nov 2016

@lujzita2 Ahoj, práve robíme prípravu v BA v Navrate a premyslame že si zoberieme rómske dieťatko novorodenca. Chceli by sme dievčatko. Ešte nepadlo konečne rozhodnutie. Trochu sa bojím reakcie okolia, preto uvažujeme ci tomu dietatku neublizime ked si ho zoberieme.

jahanka
8. nov 2016

@bosorkabb Ahoj, určite neublížite, dostane sa do rodinky kde bude milované a názorom ostatných sa netráp je to vaše rozhodnutie 🙂 Aj my máme polorómske dievčatko a má svoj temperament a tvrdú hlavu ale všetci ju majú radi 🙂 Je pre nás to najlepšie rozhodnutie v živote a ten najdrahší poklad aký máme. Keď si ho po prvýkrát vezmeš na ruky a preskočí iskra, neni o čom je stvorené pre vás 😉

ivka3901
8. nov 2016

@santeema jej ty si zlata 😘dakujem no ja by som rada dievčatko chcela 😃mužovi to je jedno ale my sme eštelen na začiatku a ešte papiere nemame takže to ešte dlho potrva lež budeme rodičmi 😞

bosorkabb
8. nov 2016

@jahanka a v požiadavkách ste mali co?

jahanka
8. nov 2016

Aj my sme chceli dievčatko,dali sme si do žiadosti biele dieťatko, zdravé do troch rokov, malú máme od jej 2 mesiačikov 🙂, keď sme si prečítali že matka je rómka neodradilo nás to malá je zdravá a krásna.

anettta
8. nov 2016

@jahanka a kolko ste nan cakali prosim ta?

santeema
8. nov 2016

@ivka3901 no tak to ti asi velmi nepomozem🙂...ale keby predsa bola dajaka zmena na chlapceka, tak sa ozvi v pohode, daco urcite odlozim a nevadi mi to aj ked to bude za 5 rokov🙂

lujzita2
8. nov 2016

Ahojte, ja súhlasím s názorom, že je jedno či je dieťatko rómske alebo nerómske, je to o našom nastavení v hlave. Môže sa stať, že dostanete krásne biele dievčatko, uvidíte ho a nebude to tam, nebudete to cítiť ako to správne. Takže si treba otvoriť viac možností. Veď ani taký temperament nie je zaručený.

jahanka
9. nov 2016

@anettta rok 🙂

bbbarunka
9. nov 2016

@bosorkabb Ahoj, viem, ze otazka nebola smerovana na mna, tak sa hadam nenahnevas, ze odpovedam aj ja🙂 u nas boli reakcie rodiny na romske dietatko zmiesane (niektori boli v pohode, ini nie). Po prvom pohlade na drobca vsetci do posledneho zmakli a zamilovali sa🙂 nas syn je pre mojich aj muzovych rodicov stvrte vnuca (pri troch biologickych) a musim povedat, ze nevidim ziadny rozdiel. lubia ho rovnako🙂

santeema
9. nov 2016

@lujzita2 kocky ak vahate, nebojte sa aj tmavych deti🙂... nie kazde tmave dieta na prvy pohlad musi byt romske. ja mam vlastneho syna tmavsieho, ako daktore romske deti. ani ja ani priatel nie je rom a ani nikto z minulej rodiny nie je. ja mam rysavo hnede vlasy, zelene oci a pokozku bledu, opalim sa sice do hneda, ale to je vsetko. priatel ma cierne vlasy a pokozku tmavsiu, ale nie nejako velmi. a dieta take hnede, ze sa ma pytaju aj v zime, ci sme boli na dovolenke, ked je taky opaleny🙂. iba vlasy ma rysavoplave po mne... a druheho syna paradoxne modrookeho a bielo blondave vlasy. tie geny sa dakedy riadne vyblaznia🙂...takze na pohlad tmave dieta moze byt dieta bielych rodicov...

sentoza
10. nov 2016

@santeema ale platí to aj opačne, na pohľad bledé, dokonca aj blonďavé dieťa môže mať romský pôvod. Ale to najpodstatnejšie je, že všetky deti sa rodia na tento svet dobré a preto, aby boli vychovávané láskavými rodičmi a zaslúžia si byť prijaté a obklopené láskou. Potom z nich vyrastú slušní ľudia.

bosorkabb
10. nov 2016

@jahanka ďakujem za odpoveď. Ešte o tom z manželom debatujeme. Do konca pripravy co bude o chvíľu sa rozhodneme čo vlastne chceme. Ja som citliva duša ktora nad všetkým veľa premýšľa.

tarrra
10. nov 2016

@sentoza my sme toho presným príkladom, máme dvoch súrodencov, ktorí maju polorómsku matku a otcov asi rómov, nejasných.Andrejko je tmavší, ale nie až tak veľmi a Saška je bielučká s bledohnedými vláskami, iba očká majú obaja tmavohnedé. 😀

tarrra
10. nov 2016

Všetci ich zbožňujú a nikto sa nepozerá na nich z hľadiska etnika, to išlo úplne bokom ani nás to nenapadlo, sú to proste naše deti a hotovo.nepozeráme na ich pôvod. a sme radi že ich máme, robia nám radosť každý deň 🙂

katkuz
10. nov 2016

@tarrra nadherni su 🙂 laska, ktoru dostavaju v rodine z nich ziari...

tarrra
10. nov 2016

@katkuz ďakujeme, vieš čo každým dňom je to všetko lepšie a lepšie, proste cítia stabilitu, napr. Aďko sa prestal pocikávať v noci, čo majú takmer všetky deti z domova, v kuse nosil plienky keď bol v profi, a teraz u nás, sám od seba postupne prestal. Ale zozačiatku mali tendenciu sa stále uisťovať či u nás ostanú a stále sme im museli hovoriť, že už ich nikdy nevrátime do Skalice - to je veľký strašiak pre nich ten domov, a že už navždy sú naši. Tak je to také pekné. Ja cítim taký pokoj vo vnútri 🙂

bosorkabb
10. nov 2016

@tarrra Sú nádherní a určite šťastný.

nikadomi
10. nov 2016

@tarrra toto sa tak dobre číta- balzam na dušu 😘 Nádhery malé.. 😉

beka22
10. nov 2016

@tarrra detičky sú úplne nádherné a určite aj šťastné. Želám Vám spokojný život 😘

fatma1
10. nov 2016

@tarrra Kraaasnucki su obaja..veelmi...juuuj, nech uz aj my mame doma maly zazrak ;)

karkana
10. nov 2016

@tarrra krásne detičky a hlavne šťastnéé

katkuz
10. nov 2016

@tarrra krasne si to napisala a to nepocikavanie svedci o vsetkom 🙂

kikuska_wedge
10. nov 2016

Dievčatá musím sa pochváliť. Dnes nám konečne spravili schody. Dúfam, že sociálna pracovníčka, bude spokojná. Čo som si ja nervov kvôli tomu užila.

sentoza
10. nov 2016

@tarrra krááásne detičky