icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
14. nov 2016

@dejna0412 nie nic hrozne. To zvladnete. My robime pripravu v Navrate.

dejna0412
14. nov 2016

@bosorkabb ved jasne 🙂pre bábätko aj na koniec sveta 🙂 cez víkendy sa robia kde ?to sa platí ze?nevieš koľko sa ca platí?

bosorkabb
14. nov 2016

@dejna0412 cez vikend tusim v Usmev ako dar....ale nie som si ista. V navrate sa plati 100 eur na osobu v usmeve tusim 150 na osobu a ma urade je to zdarma.

anettta
14. nov 2016

My sme skoncili prave v usmeve. 7 tyzdnov stvrtky po tri hodiny, a jedna sobota sest hodin. Plus este dve individualne stretnutia v domacom prostredi. Na osobu 140 ecka.

ellen2016
14. nov 2016

my na urade 7 mesiacov! pani nemala cas dat nam stretnutia castejsie, lebo toho mala vraj vela - 6 parov, lol. odporucam navrat alebo usmev, tam je to viac interaktivnejsie, nie len odpovedanie na otazky a robenie testov.....

dejna0412
14. nov 2016

@bosorkabb oki,dakujem ti veľmi pekne 🙂aspoň si urobím každý týždeň na Slovensku dovolenku 🙂)

ivka3901
15. nov 2016

@dejna0412 ahoj no my sme uz z celym IVF skončili nemame sil uz bojovatnani v Brne nam nepomohli 😞😞😞tak sme sa rozhodli pre adopciu eštelen sme na začiatku ideme si zobrat papiere do vianoc vyplnime a vybavovat začneme az ppo novom roku

aveeva72
16. nov 2016

@ivka3901 ahoj my sme na tom podobne, sice len 3 pokusy v brne, ale uz nechceme pokracovat a dali sme ziadost o adopciu. V januari by sme mali zacat pripravu v Usmeve. Verim, ze toto bude nasa cesta.

ivka3901
18. nov 2016

@aveeva72 ahoj no my uz sme dobojovali a zmierili s tym že vlastne detičky mať nebudeme a už to ani tak tragicky neberieme skor uz sme vo faze,že sa začiname tešiť ale zas na tie papierovačky sa vobec netešime 😞vy ste nešli cez urad???som počula že sa za pripravu plati dost ked idete cez usmev alebo navrat ????a ozaj nemame peniažky nazvyš nas dosť vyčerpalo IVF 😞

dejna0412
18. nov 2016

@ivka3901 ahoj,viem,poznám tvoj príbeh s druhých skupin ...je mi to veľmi luto,že Vám v Brne nepomohli .Tak ale určite adopcia je dobre riešenie 🙂dúfam,že čoskoro budete mat svoje vytúžené bábätko doma 🙂

silvinka40
18. nov 2016

@ivka3901 Ahoj mi sme išli cez úrad tam sa neplatí ja som tiež počula že v návrate a úsmeve sa plati no mi už pomaly končíme prípravu a dúfam že to nebude dlho trvať kým k nám príde naše dietatko

bibal123
18. nov 2016

Dievcata dnes sme v robote polemizovali moze si zena vydata adoptovat sama dieta bez muza ?alebo to musia spolocne ak su manzelia?

nikadomi
18. nov 2016

@bibal123 iba spoločne 😉

anettta
18. nov 2016

@bibal123 ak su manzelia len spolocne, ale ak je sama bez manzela, moze aj sama.

mana85
18. nov 2016

@bibal123 Sama žena si môže vziať do pestúnstva dieťa ... Známa ma ležiaceho manžela a tak si všetko vybavovala sama a už aj majú krásneho chlapčeka ....

bibal123
18. nov 2016

dakujem dievcata za odpovede idem to napisat kolegyne nech to odkaze aj tej babe 🙂

najjulinka
19. nov 2016

@bibal123 adoptovať len spoločne,a k su zosobašeni a zas naopka ak by neboli zosobašení, tak spoločne nemožu 😀

ellen2016
19. nov 2016

Moze aj zena sama,poznam pani,dokonca je zo zahranicia a ma dve dievcatka.pripravu robila v navrate.

marcelarefat
19. nov 2016

@ellen2016 Ale pani asi nebola vydata? Lebo ak sa jedna o manzelsky par tak mozu jedine spolocne . Ak je slobodna alebo rozvedena, tak moze.

bosorkabb
19. nov 2016

Baby, kedy ste začali kupovať veci pre dieťatko?

timi1606
19. nov 2016

@bosorkabb Ja až keď som vedela, že to bude, a kedy to bude. Nedokázala by som chodiť okolo prázdenj izbičky mesiace, roky... Ale napríklad postileku som mala v pivnici nachystanú 🙂

anettta
19. nov 2016

@bosorkabb no ja sim kupila cumlik uz teraz a este nie sme zapisani do zoznamu 🙂 a dnes sme boli pozerat kocik 🙂

marcelarefat
19. nov 2016

@bosorkabb Hi hi hi, ani to tu asi nemozem napisat. Ja som zacala ked som bola asi pol roka zaradena do zoznamu cakatelov. Mne to robi velku radost ked si mozem tie veci prezerat, ukladat, prekladat. Ale kupujem take unisex. Mama sa mi smeje, ze uz mam vybavu ako pre stvorcata. Ked nevyuzijem ja, tak posuniem dalej. Ale je pravda, ze vela veci som aj dostala od kamosiek, a aj od jednej super zienky od ktorej som tu na MK nieco kupovala. Vzdy ked idem okolo detskeho , tak neodolam tam aspon nakuknut. Uz sa zacinam krotit lebo fakt mam asi vsetko. No ale hlavne aby uz ten drobcek prisiel. Ten je najdolezitejsi. A kocik som uz tiez zaparkovala v izbe lebo som kupila moju srdcovku.

bosorkabb
19. nov 2016

@marcelarefat
@anettta
@timi1606 tak ja koncim prípravu tento mesiac. Len my mame dieťa do 6 mesiacov na etniku nezáleží a psychológ mi tvrdi ze uz mam chystať, lebo to bude rychle. Chceme dievčatko. A ja nemám nič.

beka22
19. nov 2016

@bosorkabb ja som začala keď sme boli na 3 mieste. Aj kočík som mala 3/4roka zabalený a keď prišiel náš poklad všetko bolo nachystané.

nikadomi
19. nov 2016

@bosorkabb týždeň predtým, než sme mali bábo doma ☺️ Dala som si načas veru 🤔

anettta
19. nov 2016

@bosorkabb a v akom kraji ste? Ze sa mate pripravit?

bosorkabb
19. nov 2016

@anettta Bratislavsky, tak ale to asi myslel preto že mame bez rozdielu etnika. Aspoň myslim.

marcelarefat
19. nov 2016

@bosorkabb urcite ano, to hra velku rolu v cakacke.

zuzicek88
19. nov 2016

@tarrra krasne deticky a vidno,ze su stastne