icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

anettta
24. feb 2017

@kikuska_wedge nam povedali ze sa podava podla trvaleho pobytu matky. ale tak to mi bolo povedane teroticky, prakticky som nepodavala...a ako sa maju deticky, uz budu u vas domka?

beka22
24. feb 2017

@lubkavargova1 za mňa to určite nie je pravda mám aj bio aj adoptované dieťatko ale poznám čo majú len adoptované a sú tak rodičia ako aj my čo veľmi milujeme svoje deti a dali by sme za ne život. Podľa mňa keď žena ale aj muž túžia po deťoch snažia sa byť najlepšími rodičmi ako sa len dá a nedali by sme naše deti za nič na svete

beka22
24. feb 2017

@kikuska_wedge my sme dali tam kde bol malý v DeD

nikadomi
24. feb 2017

@kikuska_wedge my sme podávali na adresu biolky a súd to posunul do okresu, kde bol malý v DD.. všade inak to je mám pocit 🤗

nikadomi
24. feb 2017

@lubkavargova1 no ja mám len adopt tak neviem porovnať. Avšak som presvedčená, že tak ako sa správam k tomuto a ako ho ľúbim, by som sa správala a ľúbila aj vlastné.. opakujem- som o tom presvedčená! 😉

11simca16
24. feb 2017

@kikuska_wedge ahoj, my tam kde mala biologicka matka tr.pobyt

kikuska_wedge
24. feb 2017

@anettta @beka22 @nikadomi @11simca16 ďakujem. Podľa právničky by to tiež malo byť podľa DD. Skúsim sa ešte spýtať na to v pondelok na upsvare, lebo by sme radi v pondelok podávali. Toto je posledná vec, čo si potrebujeme ujasniť.

anettta
24. feb 2017

@kikuska_wedge podla mna je to individualne...niekedy je to tak a niekedy tak a dokonca je to aj tak kika, ze si sudy prehadzuju papiere, lebo jeden sud povie to a iny to...tak som zvedava, ako dopadnete....tfuj tfuj...nech je to rychlo vybavene 🙂

bosorkabb
24. feb 2017

@kikuska_wedge ja som podavala dnes neodkladne a tam kde ma bio a dieta trvaly pobyt. Ale DeD je tiež v danom meste. Teraz len dúfať ze to schvália.

continental
25. feb 2017

Ahojte kočky.Prosím Vás,neviete náhodou niektorá,či sa niečo nové nezmenilo v Žilinskom kraji?alebo nie je tu niekto medzi vami,čo si nedávno adoptovali dieťatko?Pretože my čakáme už onedlho bude tomu 5 a pol roka a stále nie sme narade.A nemáme šajnu,či vôbec tento rok aj naše vymodlené a vytúžené dieťatko dostaneme.Ďakujem za info.

kominar
25. feb 2017

@continental Toľká vytrvalosť .Máš môj obdiv .

bosorkabb
25. feb 2017

@continental ja ta obdivujem za trpezlivost,ja by som nedokazala toľko čakať. Ani si to neviem predstavit. Dúfam že sa dockas vytúženého dietatka cim skôr.

beka22
25. feb 2017

@bosorkabb náš kraj to má žiaľ tak. Aj my sme čakali 5 rokov a 4 mesiace ale oplatilo sa som šťastná mama. Každej čakateľke želám aby sa už čo najskôr dočkala toho úžaného človiečika.

bosorkabb
25. feb 2017

@beka22 ja tomu nerozumiem. Prečo inde to ide a u vás nie.

beka22
25. feb 2017

@bosorkabb vždy sa čakali viac ale kým tam neprišla nová pani na miesto kde sa rozdelujú detičky potom sa to zastavilo. Za starej pani sme sa posunuli o 60 miest za 3 roky a potom 15 miest za 2 roky a 4 mesiace a to sme sa vracali z 2 na 7 miesto medzi tým

bosorkabb
25. feb 2017

@beka22 bože môj. Je to hrozné,mna napadli úplatky ako prvé.

continental
25. feb 2017

@beka22 to je hrozné.Veď aj pani na socialke nám vravila,že sa v žilinskom kraji nikdy tak dlho nečakalo ako teraz.Že to neegzistovali nikdy.Tiež zírali a hladeli do neba.Vidíš my čakáme viac ako ty a boh vie ešte kolko budeme.😔Ale nespravíš nič.

beka22
25. feb 2017

@continental minulý rok dali málo detičiek a iba u nás bolo 10 utajených pôrodov a to viem od sestričky čo robí na pôrodnici. A to je len u nás. Tak kde sú tie detičky.

beka22
25. feb 2017

@bosorkabb ja si to inak ako kúpou dieťatka neviem v hlave upratať.

beka22
25. feb 2017

@continental na koľkom mieste ste boli keš ste začínali? My na 75 mieste a trvalo to 5 rokov a 4 mesiace

zibi
25. feb 2017

@continental jeminku ..a to ste kolki v poradi ? nechapem co sa to deje..mozno to treba posunut vyssie na prekontrolovanie ..lebo je to fakt divne..my sme sa posunuli za 9 mesiacov celkom slusne ...a to cakam rok aj pol len ... a uz sme nad 20 kou , ked ratam aj s pozastavenim ..divne

amoenussa87
25. feb 2017

Ahhh baby....ja už fakt nenávidím svoju prácu! Chcem už ísť na materskúúúúúú!!! :(

continental
25. feb 2017

@beka22 ,začínala som s vysokým číslom okolo 130 sa mi zdá,už si to presne nepametam,ani mi to nejak nechcela pani v žiline povedať.To si pametam presne.Povedala mi,nebojte dočkáte sa.Teraz som nevolala do Žiliny od augusta.Bojím sa zas toho sklamania ako mi tam pani na úrade povie,že sme sa pohli zas o jedno miesto za pol roka.A to strašne bolí.Naposledy sme bolí 10-ty.A teraz po 5 a pol roka počítam taký ôsmy......😱

anettta
25. feb 2017

Dievcata v ziline by ste s tym fakt mali nieco robit. Ist niekam na vyssie miesta a ozvat sa.

beka22
25. feb 2017

@continental ja tiež tie slamania poznám ale posledného pol roka som volala každý mesiac a určite som jej liezla na nervy. Ale neboj dočkáš sa a to finále bude najkrajšie a zmaže celé tie roky sklamaní a dlhého čakania. My sme 23.2 višli do posledného kola a čakáme na dátum kedy naše ❤ bude nosiť naše priezvisko presne rok od vtedy čo sme si ho doniesli domov. Neboj dočkáš sa a budeš mať dokonalý život ako ja. Držím palce.

beka22
25. feb 2017

Preklep nie višli ale vošli😉

beka22
25. feb 2017

@anettta myslím že každá tak dlho čaká že sa nenájde odvaha to riešiť aby nečakala ešte dlhšie ako je treba

zocharka
25. feb 2017

@lubkavargova1 Materské city predsa žena nemá automaticky tým,že porodí a dajú jej bábo na brucho,aj keď aj to spraví svoje. Nepopieram. Ale city sa vytvárajú a umocňujú časom,starostlivosťou o dieťa,zdieľaním radostí aj starostí. Ja by som za tú našu babuľku aj dýchala,keby bolo treba. A aby ste si tu dievčence nemysleli,že neviem o čom hovorím,tak to viem porovnať,lebo mám troch vlastných synov. Už som to tu písala ako neskutočne milujem našu malinkú,až ma to samú zaskočilo. 🙂
Takže si myslím,že matka,ktorá nemá vlastné,biologické deti,len adoptované,nemá o nič menšie materské city ako všetky ostatné. Veď záleží aj na povahe matky. Poznám aj také,ktoré nemajú cit ani k vlastným... ☹

bodka4
25. feb 2017

@continental ked budes volat, urcite daj vediet... my uz sme 4 roky v cakacke a zacinali sme na 100-vke, takze som na vas zvedava. Mne sa este neoplati volat, ja volam 1 - 2x do roka.

zanetaqwe
26. feb 2017

@bodka4 jasné, zavolám na budúci mesiac, potom dám vedieť 😉