icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
4. mar 2017

@bosorkabb držím palce aby to išlo ako má a mohla si už mať malinkú doma. My tiež netrpezlivo čakáme, ako dopadnú súdy budúci týždeň.

kikuska_wedge
4. mar 2017

@beka22 @bibal123 @marcelarefat @anettta @fatma1 @maninka1974 ďakujem dievčatá 😘

denka40
5. mar 2017
6912zuzana
5. mar 2017

Rada sa podelím s našim príbehom je to už 18 rokov čo sme si adoptovali naše zlatíčko keď sme si ho brali z detského domova mal 8 mesiacov teraz má 19 maturuje a chce ísť na vysoku školu je hudobne nadaný sme radi že ho máme doktori nám povedali že už deti nemožme mať bola som 2 krát na umelom oplodnení tretí krát som už nechcela ísť a v tom nám volali že maju pre nás chlapčeka po 6 rokoch som otehotnela pre nás to bol šok už sme nad tým ani nerozmýšlali narodil sa nám syn maju sa veľmi radi mladší vie že jeho brat je adoptovaný tak isto ako aj ten starší vie to od malička sme radi že ich máme a nikdy sme nebanovali.

erikarika
5. mar 2017

@6912zuzana ahoj, mna by velmi zaujimalo kedy a ako ste to adoptovanemu synovi povedali ked to vie od malicka. A tiez ako reagoval. Nasa dcerka ma dva a pol roka, je velmi citliva a ja v poslednom case stale premyslam ako jej to povieme ze je adoptovana aby jej to nejak neublizilo ci nezneistilo ju to a hlavne kedy. Velmi by som uvitala radu..skusenost z reality, nie len.teoriu.

sentoza
6. mar 2017

@erikarika ja robim mojej dcerke každý rok fotoalbum. Takže v prvom ma aj fotografie ktoré mi dala profimama. Od malinka si v nich rada listuje a cez tieto fotografie jej vždy hovorim ako k nam prišla.

yukki
6. mar 2017

@erikarika moje vedia akosi úplne prirodzene, ku DD sme sa naďalej chodili hrávať s deťmi a tak sa aj dozvedeli, že aj ony tam voľakedy boli, okrem toho sa pravidelne a často stretávame a na pobyty/chaty/výlety chodíme s náhradnými rodinami, takže im to, deťom, nijak neprišlo divné....že každý je odniekiaľ. Sestra bola tehotná, dostali aj vysvetlenie, že v ich pprípade to bola iná žena, ktorá ich nosila v bruchu

mana85
6. mar 2017

@erikarika Ak mozem poradit tak sa do toho rozhovoru nenut , ten moment pride neboj 😉 staci jedna otazka alebo len nejaka veta od malej a vtedy pochopis ze teraz je " to " vhodna tema . Kazdy si pozna to svoje dieta a vie ake prave emocne obdobie preziva , nakolko je chapave, zvedave, ci je lepsie rozoberat dopodrobna alebo len to co sa zda Tebe dvolezite. Moj nazor je hovorit priamo bez nejakeho strachu dieta to vyciti lepsie je len stastne emocie , nadsenie vlozit do rozhovoru az ked hovoris o tom ako ste sa o nej dozvedeli , stretli . Moj syn bude mat 5 rokov o tom vie od 3 a neriesi , obcas ked sme si doniesli mladsiu dcerku tak chcel pocut o prvom dni ked prisiel domov a dozvedel sa to tak ze sme hovorili o jednej znamej co cakala babo a maly len skonstatoval a ty si mala v brusku mna tiez ze a uz to slo dozvedel sa ze ho mala v brusku cudzia teta lebo ja mam brusko chore ... A dcerka prisla starsia takze si vsetko pamata a ked ma chut sa pytat tak hovorime o nasich stretnutiach o prvom dni u nas o druhom , tretom.....

beka22
6. mar 2017

Žienky keď rozprávate že nebol vo Vašom brušku ako nazvete bio mamu lebo mne to príde hrozne povedať že je to teta. Veď naše detičky vynosili a dali im život.

mana85
6. mar 2017

@beka22 len teta , inak ju nenazvem nikdy v zivote ... Ja mam tiez len a len jedinu maminu viem nedala mi zivot ale dala mi lasku , zene ktora ma porodila som vdacna za to ze mi dala sancu na lepsi zivot ako mala asi ona sama ,ale to je tak vsetko ...

maninka1974
6. mar 2017

tak napíšem vám aj ja už som písala že sestra ma dve deti adoptované vedia o tom je to v pohode ,ale mladšia ked sa to dozvedela tak to aj mne povedala ked bola u mna že mama narodila a zahodila nechcela ju jej vysvetlili ale ona si to takvysvetlila a tato maja maminka ma zachránila vzala ma do auta a odviezla si ma domov ona mi to svojim slovníkom takto opísala ....mala asi cez 3roky

tortelinka
6. mar 2017

@erikarika u nás sme tak mimochodom hovorili rozprávku o tom, ako sa narodil chlapček a nemal rodičov...a postupne sme pridávali, neskôr sa pýtal viac, keď prišiel brat, tak si uvedomoval, že prišiel z "domčeka"

bitalka
6. mar 2017

Pekny vecer 😉 Chcela by som sa opytat, ci si nespominate, za aky cas po ukonceni psych.pripravy a podpisania spravy vam prislo rozhodnutie, ze ste zaradeni do zoznamu ziadatelov?
Dakujem )

11simca16
6. mar 2017

@bitalka ahoj, my sme podpisovali v novembri a papier o zaradení prišiel medzi sviatkami teda na koniec decembra.

bitalka
6. mar 2017

@11simca16 aha, dakujem )) u nas ubehli asi 3 tyzdne, to je asi normalne😉

lakatos75
6. mar 2017

@erikarika ahoj,nemusis sa toho báť! Ja som mojmu teraz sedemrocnemu zacala citavat rozpravku o adaptovanom dietatku ked mal asi 3 roky,rozpravala som ako sme boli radi,ked nam zavolali,ze ho mozeme ist navstivit do nemocnice,ako tam on velmi plakal,lebo bol hladny (mal 4 dni)....teraz je na urovni,ze mi sem-tam povie,ze " ja som sa chcel narodit z tvojho bruska". Druhy syn ma 3,5 roka, jemu to zacinam podobne dávkovat,ale tiez má zatial slabe reakcie. A mozem povedat,ze obaja su nastastie na mna silne naviazani a predsa to neberu nejako "dramaticky".Pevne verim, ze to tak zostane!!

erikarika
6. mar 2017

Dakujem Vam vsetkym za rady a aj za povzbudenie. Budem verit ze to zvladneme rovnako dobre ako ste to zvladli vy. Ste vynimocne mamy 🙂

anettta
7. mar 2017

@bitalka nam prisiel papier asi o mesiac. 6.12 nas zaradili, potom tam musia ubehnut myslim dva tyzdne, kedy sa mozes odvolat, ten cas musia cakat, nemozu robit nic a ked sa neodvolas, tak do dvoch tyzdnov by ti maliposlat papier. ale napr v ba kraji to trvalo trochu dlhsie, lebo mali velmi vela ziadatelov naraz (lebo sme koncili pripravu v usmeve). tak ked maju vela ziadatelov naraz, moze to trvat trocha dlhsie 🙂

bosorkabb
7. mar 2017

Musím sa pochváliť,schválili nam neodkladne😀

magimary
7. mar 2017

@beka22 my malému o biomame hovoríme ako o mame Petre (meno som zmenila) a ja som maminka, takže má: mamu Petru a maminku-tak to normálne odlišuje 🙂

beka22
7. mar 2017

@magimary super pekne ďakujem za odpoveď lebo som sa cítila ako divná že to cítim inak akosi teta mi nejde do úst. Veď keby bio mama nechcela donosiť moje zlatíčko ja ho nemám a keby ho neporodila v nemocnici a nedala na adopciu ja nie som dokonale šťastná preto si myslím že bio mama je oslovenie ktoré jej patrí. To je môj názor preto som rada že nie som sama🙂

magimary
7. mar 2017

@beka22 presne o tom to je:
ak to takto cítiš, tak nie je čo riešiť... 😉 🙂
ja si tiež neviem predstaviť hovoriť jej "teta"-veď ona nie je len tak "nejaká" teta kdekoľvek na ulici, ona ho predsa len mala vo svojom vnútri, vo svojom tele;
ale beriem, ak to niekto cíti inak 🙂

magimary
7. mar 2017

akurát som dopozerala jeden dokument, tak trochu aj z tejto našej ado-oblasti:
http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/10094/11840...

beka22
7. mar 2017

@magimary ĎAKUJEM☺

livinkita
7. mar 2017

Ahojte,aké skúsenosti máte na úrade práce v BB kraji s adopciou?

1jarkacu
7. mar 2017

Ahojte aké skúsenosti máte na úrade práce v ZA s adopciou?

katkuz
7. mar 2017

@bosorkabb super 🙂 🙂 🙂

beka22
7. mar 2017

@bosorkabb gratulujem🙂

bosorkabb
7. mar 2017

@katkuz
@beka22 ďakujem,uz ideme domov všetci pekne spolu.

beka22
7. mar 2017

@bosorkabb super moc sa teším máme ďalšiu rodinku. A pocity?