Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
A máme ist na okresny alebo na krajsky urad,ked chceme hlásit zmenu? Cakame rok.
Asi lepšie na krajský,nech to niekde neuviazne zbytocne
Velmi pekne ti dakujem.
@simkamatko Áno stáva sa to že po osvojení a psychickom vyrovnaní príde aj biodieťatko 😉 Ja neviem porovnať biologické nemám , vieš počúvam že pokiaľ neprežijem pôrod nepochopím ja si zas myslím že kto neprežije tento náš zázrak tiež nepochopí 😊Sú môj život 💞
@mana85 suhlasim stebou velmi tužime po babatku a uz som unavena s lekarov počuvať stale to iste dookola ze prirodzene neotehotniem a moj stav je 6r stale taky isty ziadna ovulacia a nepriechodne vajcovody pripadam si ako chodiaca katastrofa s plnou penazenkou.....ja verim v tom ze ak to ma prist pride
Ahojte,idem ku vám s prosbou o radu.Ako to funguje s tou adopciu,predosvojitelske ... Keď dostaneme bábo na adopciu,tým pádom nemôžem chodiť do práce a budem pri ňom,ale kým prebehnú nejaké súdy a dieťa bude naše, tak s práce má na tú dobu neuvolnia len tak.Potom toho približne pol roka alebo rok ako riešite? Vopred ďakujem za radu 😘
@beka22 ďakujem si zlatučká 😉 počítam,že každú chvíľku nám zavolajú,že majú pre nás bábo,tak sa začínnam o to zaujímať.A koľko si bola PN?Lebo tu v Žiline ma môj doktor nenechá viac marodovať ako mesiac ☹Koľko približne trvá od kedy nám dajú dieťa,do vtedy,kým budem na materskej dovolenke?
@zanetaqwe ja som šla rovno na md dnom prevzatia maleho z porodnice ....aj ja som sa bála že sa to nebude dat 20dni dovolenky mi ostalo v práci je to individuálne može sa stata že to budeš musiet vykrývat dov a pn ...
baby toto zaujima aj mna,,,,,,ako sa to riesi ked napr to nejde pnkou dovolenkou atd? vsak to potom sa neda ci?napr.dostanem babo musim ostat doma,ok mesiac pnka plus dovolenka a co potom? vsak to aj vypoved clovek moze dostat ci?
@denka40 ja som dostala malu zobrala som si dovolenku ,ale pani na socialke mi povedala ,ze materska ide od dna na pravoplatnom rozhodnuti tak mi uctovnicka musela prerobit vyplatu a dovolenku si prenasam .Myslim ak nahlasis zamestnavatelovi co sa deje a bude normalny tak pochopi .
Je tu prosim daka mamicka, ktora ma dietatko zverene v nahradnej starostlivosti? Popripade dietatko ktore je ZTP?
Dakujem velmi pekne
dakujem vam vsetkym za odpovede
Vďaka za radu ❤❤❤pôjdem na PN☺aj tak ma bolí chrbát 😁
INFO NR kraj... idu tam 4 novorodenci do ded a profirodin..od 22,4.... držim palce novym rodičom... 🙂
kocky neviete niekto ako je na tom aktualne tt kraj?
ahojte dievcata. radi by sme s manzelom zacali proces adopcie. viete mi prosim povedat vase skusenosti s pripravou - UPSVAR, Usmev ako dar a Navrat v Bratislave? Zvazujeme kam ist, Dakujem vam 🙂
@kucusik my sme boli v navrate, bolo to ok
Baby viem ze sme to nepatri chcem sa opytat ze co je reikista pozna ho alebo to..niekto?

Cawte baby s manzelom uvazujeme ze si vezmeme babatko v papieroch ste vypisovali aj to ze ci chcete romske alebo biele? Myslim si ze je to jedno ake by ponukli berem to tak ze je to bozi dar a nebudeme odsudzovat chcem opytat ako ste si navykovali nan s manzelom nempzme mat uz 6 rok mam nepriechodne vajcovody a ani ovulku a na IVF nechcem ist nakolko je to drahe ja stale verim v to. Ze otehotniejem prirodzene mozno ak si vezmeme babatko tak sa nam psychika upokoji a casom budeme mat aj vlastne