icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

simkamatko
17. apr 2017

Cawte baby s manzelom uvazujeme ze si vezmeme babatko v papieroch ste vypisovali aj to ze ci chcete romske alebo biele? Myslim si ze je to jedno ake by ponukli berem to tak ze je to bozi dar a nebudeme odsudzovat chcem opytat ako ste si navykovali nan s manzelom nempzme mat uz 6 rok mam nepriechodne vajcovody a ani ovulku a na IVF nechcem ist nakolko je to drahe ja stale verim v to. Ze otehotniejem prirodzene mozno ak si vezmeme babatko tak sa nam psychika upokoji a casom budeme mat aj vlastne

solyka
17. apr 2017

@yukki dakujem.

solyka
17. apr 2017

A máme ist na okresny alebo na krajsky urad,ked chceme hlásit zmenu? Cakame rok.

yukki
17. apr 2017

Asi lepšie na krajský,nech to niekde neuviazne zbytocne

solyka
17. apr 2017

Velmi pekne ti dakujem.

mana85
17. apr 2017

@simkamatko Áno stáva sa to že po osvojení a psychickom vyrovnaní príde aj biodieťatko 😉 Ja neviem porovnať biologické nemám , vieš počúvam že pokiaľ neprežijem pôrod nepochopím ja si zas myslím že kto neprežije tento náš zázrak tiež nepochopí 😊Sú môj život 💞

simkamatko
17. apr 2017

@mana85 suhlasim stebou velmi tužime po babatku a uz som unavena s lekarov počuvať stale to iste dookola ze prirodzene neotehotniem a moj stav je 6r stale taky isty ziadna ovulacia a nepriechodne vajcovody pripadam si ako chodiaca katastrofa s plnou penazenkou.....ja verim v tom ze ak to ma prist pride

zanetaqwe
18. apr 2017

Ahojte,idem ku vám s prosbou o radu.Ako to funguje s tou adopciu,predosvojitelske ... Keď dostaneme bábo na adopciu,tým pádom nemôžem chodiť do práce a budem pri ňom,ale kým prebehnú nejaké súdy a dieťa bude naše, tak s práce má na tú dobu neuvolnia len tak.Potom toho približne pol roka alebo rok ako riešite? Vopred ďakujem za radu 😘

beka22
18. apr 2017

@zanetaqwe my keď sme dostali malého bol u nás na hosťovskom tak som bola pn a po predosvojiteľskom súde som išla na rodičovskú.

zanetaqwe
18. apr 2017

@beka22 ďakujem si zlatučká 😉 počítam,že každú chvíľku nám zavolajú,že majú pre nás bábo,tak sa začínnam o to zaujímať.A koľko si bola PN?Lebo tu v Žiline ma môj doktor nenechá viac marodovať ako mesiac ☹Koľko približne trvá od kedy nám dajú dieťa,do vtedy,kým budem na materskej dovolenke?

maninka1974
18. apr 2017

@zanetaqwe ja som šla rovno na md dnom prevzatia maleho z porodnice ....aj ja som sa bála že sa to nebude dat 20dni dovolenky mi ostalo v práci je to individuálne može sa stata že to budeš musiet vykrývat dov a pn ...

denka40
18. apr 2017

baby toto zaujima aj mna,,,,,,ako sa to riesi ked napr to nejde pnkou dovolenkou atd? vsak to potom sa neda ci?napr.dostanem babo musim ostat doma,ok mesiac pnka plus dovolenka a co potom? vsak to aj vypoved clovek moze dostat ci?

bibal123
18. apr 2017

@denka40 ja som dostala malu zobrala som si dovolenku ,ale pani na socialke mi povedala ,ze materska ide od dna na pravoplatnom rozhodnuti tak mi uctovnicka musela prerobit vyplatu a dovolenku si prenasam .Myslim ak nahlasis zamestnavatelovi co sa deje a bude normalny tak pochopi .

bosorkabb
18. apr 2017

@denka40 ja som čerpala PN,to bola malá na hostovskom u nás,dalsi hostovsky som mala dovolenku a podali sme si na súd neodkladné,to trvalo 5 dni a potom na materskú som išla. Ja mám ustretoveho zamestnávateľa. Každý prípad je iný,treba šetriť dovolenku a dohodnúť sa s lekárom.

denka40
18. apr 2017

@bibal123 @bosorkabb dakujem ale co ak sa jedna o viac mesiacov?

miaa19
18. apr 2017

Je tu prosim daka mamicka, ktora ma dietatko zverene v nahradnej starostlivosti? Popripade dietatko ktore je ZTP?
Dakujem velmi pekne

bosorkabb
18. apr 2017

@denka40 potom jedine PN,ine neviem. Preto sme mi davali neodkladne.

bibal123
18. apr 2017

@denka40 treba sa popytat na urade ako sa to da spravit.Ja som ti napisala ako som to mala ja ... Mozno su nejake moznosti

beka22
18. apr 2017

@denka40 ja som poprosila dr o pomoc a ona mi pomohla. Ostala som doma 4 mesiace na PN

denka40
18. apr 2017

dakujem vam vsetkym za odpovede

zanetaqwe
18. apr 2017

Vďaka za radu ❤❤❤pôjdem na PN☺aj tak ma bolí chrbát 😁

beka22
18. apr 2017

@zanetaqwe podľa mňa najlepšie riešenie nech Ťa dajú na rehabky tie sa dajú natiahnuť a aj opakovať

anettta
18. apr 2017

@miaa19 ahoj, to su skor profimaminky ktore maju ztp deticky. Ale ja robim scdetmi co maju ztp. Co by si potrebovala?

mata71
19. apr 2017

INFO NR kraj... idu tam 4 novorodenci do ded a profirodin..od 22,4.... držim palce novym rodičom... 🙂

denka40
19. apr 2017

@mata71 dakujeme za info

solyka
19. apr 2017

@mata71 dakujeme. Super.

anettta
20. apr 2017

kocky neviete niekto ako je na tom aktualne tt kraj?

kucusik
20. apr 2017

ahojte dievcata. radi by sme s manzelom zacali proces adopcie. viete mi prosim povedat vase skusenosti s pripravou - UPSVAR, Usmev ako dar a Navrat v Bratislave? Zvazujeme kam ist, Dakujem vam 🙂

tortelinka
20. apr 2017

@kucusik my sme boli v navrate, bolo to ok

simkamatko
20. apr 2017

Baby viem ze sme to nepatri chcem sa opytat ze co je reikista pozna ho alebo to..niekto?