Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zanetaqwe trochu na zamysleniehttp://topnazdravie.sk/telefonat-do-strat-a-nal...
@mata71 nemusí. My sme si tiež nevyberali, nechali to na osud a našli sme sa 😉
@tortelinka dakujem za nazor. kolko hodin bola priprava, ja som na stranke nasla, ze 60 hodin. v usmeve pisali 30 hodin a povinnost je myslim minimalne 26.
@kikuska_wedge myslela som tu časť kde riaditelka ponuka 🙂
@kucusik my sme boli v úsmeve a super 😉 Je tp tých 30hodín cca, platili sme okolo 150€/ osovu. Aj v návrate by to malo trvať cca tak dlho- 60hodín je tuším príprava na profi rodičov. Odporúčam prezistiť u oboch subjektov, kedy začína ďalší turnus prípravy a podľa toho zvážiť, ako vám to vyhovuje 😉
@kucusik tuším okolo 30 hodín, nepamatám presne, pri druhom oveľa menej
priprava v usmeve trva 10 sedeni po 3 hodiny. ale je super, ze je to mimo pracovnych hodin a aj cez vikend. a nam priprava trvala velmi kratko, do troch mesiacov sme boli zapisani v poradovniku 🙂 inak ja som chcela v navrate, lebo tam su ludia, ktori su velmi zanieteni a ozaj chcu pomahat individualne, ale ony robia pripravu max 2x do roka a vtedy ked sme isli my, neotvarali novu pripravu. museli by sme cakat pol roka, kym ju otvoria ☹
tak teraz chcem navstevovat ich kluby nahradnych rodin...som na to velmi zvedava 🙂
@tortelinka Ahoj
26h je príprava.
@solyka vidím ze si z KN, ako dlho uz cakáte, teraz sme o tom zacali hovorit s muzom, ale nie sme este uplne rozhodnutí, ale dobré by bolo vediet aká je cakacia doba, za chvílu budem mat uz 40 rokov..ci sa nám to oplatí do toho íst. Dakujem.
@annamarika ahoj,pisala som ti spravu 😊
aktualne info z BA kraja: od januara 2017 do dnes sa poradovnik posunul o 14 miest, co je velmi dobre si myslim.
Akurat co ma zarazilo je, ze stale riesia ziadatelov z februara 2017, co riesili aj v januari. Neviem ako to teda funguje, ale vychadza mi to jedine tak, ze napriklad v jednom mesiaci je zapisanych velmi vela ziadatelov a v dalsom len zopar. Inak by to matematicky nijak nevychadzalo (kedze momentalne sme na 44mieste ked odratala tych co su v rieseni a v odlozeni)
no to uz znie logickejsie 😀
Ahooojte 🙂 zajtra o 10h máme stretnutie na úrade ohľadne adopcie - porozprávame sa s riaditelkou,asi čo to je,čo to obnáša,priebeh.. Viete bližšie napísaťako to prebieha? Poprípade otazky aké nám budú dávať? 😇 Sledujem vás už pár týždňov aktívne.. 😘
Ahojte baby... Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že prirodzenou cestou sa nám nepodarí otehotnieť. Ja na umelé oplodnenie nechcem ísť.... Už dlhšiu dobu uvažujeme nad adopciou... Problém je v tom, že sme veľmi mladí. Ja mám 22 rokov, manžel 25 rokov.... Bojím sa začať riešiť adopciu pretože neviem ako to zoberú tie "tety" na úrade.... Ja mám stálu prácu skoro 3 roky, manžel tiež.... Mali sme svoj byt. No ten sme predali a kúpili sme si s mojimi rodičmi domček. Myslíte že bude nejaký problém s tým že budem bývať s rodičmi? V podstate budeme mať samostatne vchody. Ďakujem za vaše odpovede
Ahojte,tak papiere,dotazník,súhlas máme doma. Už len vyplniť,dať potvrdiť u lekara, + potvrdenie o príjme vyžiadať z práce (toho sa obávam) a pôjdeme odniesť žiadosť. 😇 Na úrade nám pani povedala že je lepšie ísť osobne ako to posielať poštou.
Bdw - na úrade nám vravela uradnicka jeden prípad kt.sa stal (bol aj medializovaný - biologicka matka po nejakom čase žiadala o obnovenie rodičovských práv...) a že preto sú aj sudcovia opatrný,že zrýchlené "konanie" veľmi nepraktizuju..
@zuzlicek44 Ahoj, ale co ma zrychlene konanie spolocne s tym ze bio matka sa rozmysli? Ci neviem presne ake pripady myslis.....pokial dieta nieje este pravne volne, tak asi je to tak ako pises a zrychlene konanie asi nema zmysel. Ale ked je pravne volne, bio matka uz prepasla poslednu sancu....
@laura1994 nemusis mat absolutne ziadne obavy. Nazor tiet na urade ci ste moc mladi a tym padom sposobili je uplne irelevantny. Od toho su psychologovia a socialni pracovnici na priprave ktoru absolvujete, aby posudili ci aj napriek mlademu veku ste dostocne zreli a zabezpeceni.
Byvanie s rodicmi urcite nevadi a kedze je pisany na vas, tak je to este lepsie. Ale ani keby ste byvali napriklad v podnajme v 1 izbovom byte, ani to nieje absolutne ziadna prekazka.
Nr kraj. Teraz ukoncia rok 2013. Zacali vybavovat rok 2014.
@laura1994 ak ste samostatní a mate príjem na to aby ste užívali seba aj deti...choďte do toho čím skôr. Na príprave sa o sebe veľa dozviete. Hlavne si ujasniť, ci je vám jasný základný rozdiel - pri adopcii sa nehľadajú deti rodičom, ktorí nemôžu mať svoje, ale hľadajú sa rodičia deťom, ktoré svojich " nemajú".
My sme tiež v našej skupine najmladší a nikto to nerieši. (Tak ale 30 už mame) 😊 ak to tak cítite choďte do toho a držím vám palce. Aj tak pri dnešných cakackach budete mat dosť rokov keď vám dieťa dajú...
@solyka
@joannita
Aj tak je to neuveriteľné ako dlho sa čaká....ale to asi na dieťatko s nejakými špeciálnymi požiadavkami však?
Mali sme na príprave rodičov, čo absolvovali prípravu o jeden kurz pred nami, do požiadaviek nedali nič, iba vek a dali im do 3 mesiacov krásneho chlapčeka, vyzerá trochu rómsky ale inak je úplne zdravý a nič mu nechýba. Vraj ho nikto nechcel....divne. S mimochodom ľudia čo robia prípravu naraz, sa aj zaraďujú do poľadovica naraz. Oni spisu správy, poriesia papiere a keď to všetko majú, idú na úrad s 10 správami naraz. Toto mi napr príde nefer, ze tých 10 párov sa tam potom zaradí v bohvieakom poradí, napriek tomu ze niekto sa prihlásil do kurzu pred pol rokom a nieto pred 3 mesiacmi. Ale čo už....všetci sme na cakacke....

http://topnazdravie.sk/telefonat-do-strat-a-nal...