icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

mata71
21. apr 2017

@zanetaqwe krááásny príbeh ,len inak to trošku funguje v tomto papierovom svete ..

kikuska_wedge
21. apr 2017

@mata71 nemusí. My sme si tiež nevyberali, nechali to na osud a našli sme sa 😉

kucusik
21. apr 2017

@tortelinka dakujem za nazor. kolko hodin bola priprava, ja som na stranke nasla, ze 60 hodin. v usmeve pisali 30 hodin a povinnost je myslim minimalne 26.

mata71
21. apr 2017

@kikuska_wedge myslela som tu časť kde riaditelka ponuka 🙂

nikadomi
21. apr 2017

@kucusik my sme boli v úsmeve a super 😉 Je tp tých 30hodín cca, platili sme okolo 150€/ osovu. Aj v návrate by to malo trvať cca tak dlho- 60hodín je tuším príprava na profi rodičov. Odporúčam prezistiť u oboch subjektov, kedy začína ďalší turnus prípravy a podľa toho zvážiť, ako vám to vyhovuje 😉

bbbarunka
21. apr 2017

@kucusik ahoj. my sme boli na urade a bolo to fajn. neplatili sme nic, psycholog bol velmi ustretovy

tortelinka
21. apr 2017

@kucusik tuším okolo 30 hodín, nepamatám presne, pri druhom oveľa menej

anettta
21. apr 2017

priprava v usmeve trva 10 sedeni po 3 hodiny. ale je super, ze je to mimo pracovnych hodin a aj cez vikend. a nam priprava trvala velmi kratko, do troch mesiacov sme boli zapisani v poradovniku 🙂 inak ja som chcela v navrate, lebo tam su ludia, ktori su velmi zanieteni a ozaj chcu pomahat individualne, ale ony robia pripravu max 2x do roka a vtedy ked sme isli my, neotvarali novu pripravu. museli by sme cakat pol roka, kym ju otvoria ☹
tak teraz chcem navstevovat ich kluby nahradnych rodin...som na to velmi zvedava 🙂

kominar
21. apr 2017

@tortelinka Ahoj
26h je príprava.

annamarika
22. apr 2017

@solyka vidím ze si z KN, ako dlho uz cakáte, teraz sme o tom zacali hovorit s muzom, ale nie sme este uplne rozhodnutí, ale dobré by bolo vediet aká je cakacia doba, za chvílu budem mat uz 40 rokov..ci sa nám to oplatí do toho íst. Dakujem.

solyka
22. apr 2017

@annamarika ahoj,pisala som ti spravu 😊

joannita
24. apr 2017

aktualne info z BA kraja: od januara 2017 do dnes sa poradovnik posunul o 14 miest, co je velmi dobre si myslim.
Akurat co ma zarazilo je, ze stale riesia ziadatelov z februara 2017, co riesili aj v januari. Neviem ako to teda funguje, ale vychadza mi to jedine tak, ze napriklad v jednom mesiaci je zapisanych velmi vela ziadatelov a v dalsom len zopar. Inak by to matematicky nijak nevychadzalo (kedze momentalne sme na 44mieste ked odratala tych co su v rieseni a v odlozeni)

katkuz
24. apr 2017

@joannita fiha to nie je preklep, ze riesia ziadatelov z februara 2017??? to sa v BA tak kratucko caka ?? oproti ZA teda napr....

joannita
24. apr 2017

@katkuz Juuuuj jasne ze ano pardon :D Riesia ziadatelov z februara 2014 🙂
My uz cakame 2roky a 4mesiace a este asi rok budeme cakat, kedze sme na 44mieste.

katkuz
24. apr 2017

no to uz znie logickejsie 😀

zuzlicek44
24. apr 2017

Ahooojte 🙂 zajtra o 10h máme stretnutie na úrade ohľadne adopcie - porozprávame sa s riaditelkou,asi čo to je,čo to obnáša,priebeh.. Viete bližšie napísaťako to prebieha? Poprípade otazky aké nám budú dávať? 😇 Sledujem vás už pár týždňov aktívne.. 😘

laura1994
24. apr 2017

Ahojte baby... Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že prirodzenou cestou sa nám nepodarí otehotnieť. Ja na umelé oplodnenie nechcem ísť.... Už dlhšiu dobu uvažujeme nad adopciou... Problém je v tom, že sme veľmi mladí. Ja mám 22 rokov, manžel 25 rokov.... Bojím sa začať riešiť adopciu pretože neviem ako to zoberú tie "tety" na úrade.... Ja mám stálu prácu skoro 3 roky, manžel tiež.... Mali sme svoj byt. No ten sme predali a kúpili sme si s mojimi rodičmi domček. Myslíte že bude nejaký problém s tým že budem bývať s rodičmi? V podstate budeme mať samostatne vchody. Ďakujem za vaše odpovede

denka40
24. apr 2017

@laura1994 nemyslim si ze to bude problem ,pokial mate miesto. ja byvam tiez s mamou a nebol problem

laura1994
24. apr 2017

@denka40 Rodičia budú bývať dole. A my s manželom hore. Dom je písaný na nas

laura1994
24. apr 2017

@denka40 ktovie ako budú brať náš vek....

denka40
24. apr 2017

@laura1994 tak byvate v podstate sami vlastne ked oni su dole.uvidite..neries vopred...nestratis nic ked skusis.Vy dvaja musite vediet naco sa citite a naco nie

zuzlicek44
25. apr 2017

Ahojte,tak papiere,dotazník,súhlas máme doma. Už len vyplniť,dať potvrdiť u lekara, + potvrdenie o príjme vyžiadať z práce (toho sa obávam) a pôjdeme odniesť žiadosť. 😇 Na úrade nám pani povedala že je lepšie ísť osobne ako to posielať poštou.
Bdw - na úrade nám vravela uradnicka jeden prípad kt.sa stal (bol aj medializovaný - biologicka matka po nejakom čase žiadala o obnovenie rodičovských práv...) a že preto sú aj sudcovia opatrný,že zrýchlené "konanie" veľmi nepraktizuju..

joannita
25. apr 2017

@zuzlicek44 Ahoj, ale co ma zrychlene konanie spolocne s tym ze bio matka sa rozmysli? Ci neviem presne ake pripady myslis.....pokial dieta nieje este pravne volne, tak asi je to tak ako pises a zrychlene konanie asi nema zmysel. Ale ked je pravne volne, bio matka uz prepasla poslednu sancu....

joannita
25. apr 2017

@laura1994 nemusis mat absolutne ziadne obavy. Nazor tiet na urade ci ste moc mladi a tym padom sposobili je uplne irelevantny. Od toho su psychologovia a socialni pracovnici na priprave ktoru absolvujete, aby posudili ci aj napriek mlademu veku ste dostocne zreli a zabezpeceni.
Byvanie s rodicmi urcite nevadi a kedze je pisany na vas, tak je to este lepsie. Ale ani keby ste byvali napriklad v podnajme v 1 izbovom byte, ani to nieje absolutne ziadna prekazka.

laura1994
25. apr 2017

@joannita ďakujem krásne za odpoveď 🙂

solyka
26. apr 2017

Nr kraj. Teraz ukoncia rok 2013. Zacali vybavovat rok 2014.

ckatka
26. apr 2017

@laura1994 ak ste samostatní a mate príjem na to aby ste užívali seba aj deti...choďte do toho čím skôr. Na príprave sa o sebe veľa dozviete. Hlavne si ujasniť, ci je vám jasný základný rozdiel - pri adopcii sa nehľadajú deti rodičom, ktorí nemôžu mať svoje, ale hľadajú sa rodičia deťom, ktoré svojich " nemajú".
My sme tiež v našej skupine najmladší a nikto to nerieši. (Tak ale 30 už mame) 😊 ak to tak cítite choďte do toho a držím vám palce. Aj tak pri dnešných cakackach budete mat dosť rokov keď vám dieťa dajú...

ckatka
26. apr 2017

@solyka
@joannita
Aj tak je to neuveriteľné ako dlho sa čaká....ale to asi na dieťatko s nejakými špeciálnymi požiadavkami však?
Mali sme na príprave rodičov, čo absolvovali prípravu o jeden kurz pred nami, do požiadaviek nedali nič, iba vek a dali im do 3 mesiacov krásneho chlapčeka, vyzerá trochu rómsky ale inak je úplne zdravý a nič mu nechýba. Vraj ho nikto nechcel....divne. S mimochodom ľudia čo robia prípravu naraz, sa aj zaraďujú do poľadovica naraz. Oni spisu správy, poriesia papiere a keď to všetko majú, idú na úrad s 10 správami naraz. Toto mi napr príde nefer, ze tých 10 párov sa tam potom zaradí v bohvieakom poradí, napriek tomu ze niekto sa prihlásil do kurzu pred pol rokom a nieto pred 3 mesiacmi. Ale čo už....všetci sme na cakacke....