icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

hariet
2. máj 2017

@marcelarefat jejdanenky, este raz prosim, nikto ti nechce kazit radost! A ani ja som sa za nic tu napisane neurazila, tak sa mi netreba ospravedlnovat. Tesim sa s tebou, uzivaj si kazdu chvilku s babom <3 Myslela som si, ze tu mozeme vyjadrit nazor bez toho, aby z toho vznikla nejaka zbytocna konfrontacia. Sme preda vsetky na jednej lodi <3

opicka2
2. máj 2017

@marcelarefat ja sa veľmi teším s Tebou 🙂 si úžasná maminka 🙂😘

kikuska_wedge
2. máj 2017

@nikola116 áno to spomínala naše poklady. Boli u nás min. týždeň na návšteve. Boli veľmi milé.

kikuska_wedge
2. máj 2017

Ak ste dnes počuli obrovský rachot, tak to mi dnes spadol obrovský kameň zo srdca, lebo predosvojiteľský súd máme za sebou. ❤ 👦 👧 ❤

beka22
2. máj 2017

@kikuska_wedge super gratulujem😉

bibal123
2. máj 2017

@kikuska_wedge gratulujem viem aky je to pocit ...takisto ako presiel sud by som najradsej skrikla od radosti 🙂

marcelarefat
2. máj 2017

@kikuska_wedge Jej moja, gratulujem moc moc moc.

berginkan
2. máj 2017

@anettta
@dia6 nic som nepokazila a vopred som sa ospravedlnila, tak prosim neprekrucat.
@marcelarefat vyjadrila som aj ja iba svoj nazor, je nas tu vela a myslim, ze som jasne napisala o co mi islo. kazdy ma svoje city, ja tvoje nehodnotim, ani neposudzujem, to by som si nikdy nedovolila
@opicka2 nie kazda zena je schopna bez porodu byt tou istou matkou ako s porodom. to puto si musis vytvorit a vobec to nie je lahke. a preto tu kazdu obdivujem. a ak moj prispevok nikto nepochopil akorovnaku podporu tak zial, to mi je luto. ale aj take treba, nielen pekne veci a priania a tesenie sa. niektore sa tu nevieme vysporiadat s tym, ze vsetci naokolo maju deti a my nie. takze preto o tom terore. 🙏

berginkan
2. máj 2017

@marcelarefat
a este. vsetko sa pre nieco deje. vidis, keby bol pri tebe, drobceka asi nemas. zivot to vzdy zariadi. tvoja radost je urcite taka obrovska, ze nejaka z konika ti ju nepokazi 😉

marcelarefat
2. máj 2017

@berginkan presne si to vystihla. 😉

opicka2
2. máj 2017

@berginkan ja nepoznám žiadnu ženu, čo sa ľahko vysporiadala s tým, že nemá detičky. Všetky sa s tým vysporadúvame inak, niekto ľahšie, niekto ťažšie ... ale je dobré dívať sa na svet pozitívne, vtedy ide veľa vecí ľahšie 🙂 / viem, o čom píšem, sama som si prešla veĺmi ťažkým obdobím/ Nič negatívne nepodporí druhých, ani im nepomôže. / ale rozumiem, že si asi chcela ukázať druhým čakateľkám, že všetky sme sa trápili alebo trápime rovnako, že každý si tým prejde/ Prajem všetko dobré!

dia6
3. máj 2017

@opicka2
@berginkan Tak, tak... takmer každá sme si tu prešli ťažkým obdobím. Čo je ťažšie pre ženu ako keď zistí, že nemože mať dieťa.
ja som vždy túžila po dieťatku z DeD, ale keď som už mala doma a rozhodli sme sa pre svoje a zistili sme po dvoch potratoch, že to nepojde.... ťažko som sa s tým vyrovnávala... vlastne som nedávno zistila, že aj po rokoch som sa s tým tak úplne nevysporiadala.
Stále si sem-tam poplačem a možno budem plakať celý život.
Ale ešteže mám doma dvoch úžasných drobčekov, ktorí ma vždy rozveselia.

zibi
3. máj 2017

ani ja som sa s tym tiez uplne nevysporiadala, ktovie, ci sa to na 100 percent da...ja si myslim, ze zena, ktora sa rozhodne pre manzelstvo, automaticky ocakava, ze bude matka ... ved aj manzel, chce byt otcom. To, ze to nejde, a neda sa nie je podla mna uplne prirodzene, je to dosledok doby v ktorej zijeme. Strasne vela muzov ma zle spermie a myslim si, ze v minulosti nebolo tolko neplodnosti, lebo boli chlapi ovela viac plodni a zene sa dokazalo skor pomoct ako chlapovi. Nikto sa nad tym nezamyslal, rodit bolo nieci uplne prirodzene.Cize to co tu bolo po cele tisicrocia, generacie, to co je v nas napisane je, mame byt rodicmi ..nie je to jediny ciel, ale prirodzena sucast zivota podla mna. A ano, clovek moze byt stastny s partnerom, s pracou a so svojim osobnym zivotom, ale stale pocituje, ze mu nieco chyba, ze tu chce nieco zanechat..porovnavat pocit naplnenia z manzelstva a pocit naplnenia z dietata je nieco neporovnatelne... ste teraz stastni ale potm budete inak stastni..Moze sa niekto hnevat a burit a riesit, ze zijem plnohodnotny zivot, ano zijes, ale ja osobne si myslim, ze t potvrdi kazda matka na konikovi, ci bio dietata alebo ♥ dietata, ze byt rodicom je uplne nieco ine ... a to je to k comu smerujeme a preco ideme do toho. Proste potrebujeme davat dalej lasku, vztah, skusenosti, samych seba, lebo dvaja niekedy nestacia .... ja som strasne vdacna, za to, ze sa mozem stat matkou, aj ked to nebude moje bio babo, ale bude nase a preto sa clovek musi obrnit, muis prejst roznymi vecami, ja tomu hovorim, ze procesom zrenia, aby bol pripraveny na rozne situacie..kedze sa tohho este napocuvame habadej a budeme pod vacsim drobnohladom ..drzte sa kocky..nech to odsypa..

berte to len ako take zamyslenie sa , lebo som sa fakt zamyslela, nad tym, ako to momentalne beriem ...

kikuska_wedge
3. máj 2017

Dnes som si študovala zákon o rodine, a to konkrétne doby, dokedy rodičia môžu odvolať súhlas. Prekvapilo ma, čo som sa dočítala, tak sa chcem poradiť. V zákone sa píše, že odvolať súhlas možno do času, kým nie je maloleté dieťa umiestnené na základe rozhodnutia súdu do starostlivosti budúcich osvojiteľov. Chápete to teda tak, že rozhodnutím o predosvojiteľskej zaniká právo rodičov odvolať súhlas?

bibal123
3. máj 2017

@kikuska_wedge aj ja mam z toho gulaš ..Na sude mi povedali ,ze malinka je uz nasa na predosvojitelskom ,tak som sa spytala ci mozem uz dat fotto na net. Tak mi povedali ,ze ano bat sa nemusim . A zaskocilo ma na urade ,ze este stale sa moze bio matka ozvat a ziadat o malinku do casu pokial nebudeme zapisani ako rodicia Nechapem akosi tomu vobec :/

beka22
3. máj 2017

@kikuska_wedge ja som sa našej kurátorky pýtala po predosvojiteľskom súde a ona mi povedala že dieťatko sa už nemôže vrátiť bio matke.

erio
3. máj 2017

@kikuska_wedge uz rozhodnutim o neodkladnom opatreni, po starom predbeznom opatreni zanika toto pravo.

maninka1974
3. máj 2017

ja som sa tiež pýtala ked sme dostali maličkého z porodnice že dokedy sa može niečo také stát lebo odkladali sud tak som mala obavy ... tak mi bolo povedané ked prebehne adopcia je to najistejšie že sa o dieta nik nebude zaujímat....už ste v rod liste ako rodičia a malo by to byt definitívne uzavreté...

karkana
3. máj 2017

Ja som myslela, že to nikdy nepoviem, ale ja aj muž sme šťastní, že nemáme svoje bio,,,,ako nám dcerka rastie, nemenili by sme za nič na svete,,,,,,,😉 čiže čas všetko naozaj vylieči,,,postupne,,,,,,,,,,,🙂

kikuska_wedge
3. máj 2017

@maninka1974 no celkom až po 6 mes. od osvojenia "Osvojenie môže súd zrušiť z vážnych dôvodov, ktoré sú v záujme maloletého dieťaťa, do šiestich mesiacov odo dňa právoplatnosti rozhodnutia o osvojení na návrh osvojenca alebo osvojiteľa alebo aj bez návrhu."

maninka1974
3. máj 2017

@kikuska_wedge viem o tom tak som sa nepresne vyjadrila čitala som to v rozhodnutí sudu len som písala to čo mi bolo povedané vtedy ...prepáč nenapadlo ma to hned ....

kikuska_wedge
3. máj 2017

@maninka1974 jasné. Veď preto aj dávam tieto otázky, lebo aj ku mne sa dostávajú rozporuplné info. Tu si najlepšie poradíme, lebo sme na jednej lodi. ďakujem.

zibi
3. máj 2017

@kikuska_wedge ako sa dari detom ? ♥

dia6
4. máj 2017

@karkana Ja som tiež veľmi vďačná za naše srdiečkové detičky. Sice som chcela ešte aj jedno bio, ale naších dvoch nezbedníkov by som nemenila za nič na svete.

anettta
4. máj 2017

dievcata mam len otazku, na nikoho neutocim, nikoho nepresviedcam, tak to prosim tak aj berte, dakujem ❤
chcem sa spytat, ci ked ako pisete, ze Vam chybaju bio deticky, ci to nie je o tom, ze Vam chyba ten pocit prezivania tehotenstva, porodu a dojcenia? lebo si myslim, ze ked su uz deticky vacsie, je asi jedno, ci su bio alebo zo ❤

to je len moj nazor, resp moja otazka...

asi by to mozno vedeli porovnat maminky, ktore maju aj bio aj srdieckove...
ale pre mna napr. je cakanie na srdieckove dietatko teraz citovo asi rovnako intenzivne ako pri biodetoch (ak by som mala toto obdobie cakanie porovnavat s cakanim pri tehotenstve). obrovsky rozdiel ale citim v tom, ze teraz nic NEVIEM a nemozem nic ovplyvnit...teraz pocitujem taku bezmocnost ☹
ale zase na druhej strane teraz velmi intenzivne citim "dobro" z toho, ze urobime dobre nejakemu dietatku, ktoremu by to bez nas mozno chybalo...toto mi dodava silu do cakania...

hm...co Vy na to? budem rada, ak mi napisete...
inak neviem ako Vam, ale mne chyba taketo nieco do zivota, ze by som tieto "nove pocity" s niekym zdielala...

bosorkabb
4. máj 2017

@anettta ja môžem porovnávať mam syna bio a dcéru❤.
Pri synovi som mala ine pocity jeho pohyby v mojom bruchu,pôrod take intenzivne to bolo. Pri dcére som tie pocity nemala,ale ľúbim ich rovnako. Rovnako sa o nich bojim,dávam im rovnako.
Len to prežívanie materstva je iné.
Tazko sa to opisuje. Chybaju mi spomienky pri dcére na tehotenstvo,radosť z očakávania,neistota pri pôrode a následne tie vzácne chvíle tesne po pôrode.

hariet
4. máj 2017

@anettta vela ludi si adopciu ako moznost mat deti nevie predstavit prave preto, ze to nie su ich deti geneticky, ich pokracovanie. Toto je velmi individualne, tazko sa to aj vysvetluje a treba to jedine respektovat. My ked sme to s muzom preberali, zhodli sme sa na tom, ze nase geny z oboch rodin nie su az take idealne, zeby sme uplne trvali na tom, ze ine deti ako nase nechceme 🙂 Ale to je aj o tom, ze clovek sa v tom snazi najst aj nejake pozitiva, kedze neplodnost je pre oboch dost traumatizujuca zalezitost. My sme uz raz babo cakali a zial sme on prisli, takze pre mna by uz tehotenstvo bolo velmi stresujuce a isto by som prezivala strach jednak z porodu a ci dietatko prezije a ci bude zdrave... Pri adopcii aspon toto odpada.
Okrem toho pracujem s detmi a viem, ze dokazem z celeho ❤ lubit deti, ktore nie su moje. Rozpravame sa o tom casto aj s manzelom, ktoreho ubezpecujem, ze je mozne uprimne lubit aj dieta, ktore nebude "nase". Je to nasa cesta, ina, ako sme si to predstavovali povodne, ale je krasna inym sposobom ❤

5katarina7
4. máj 2017

Takáto slečna je už z našej princezničky ❤

beka22
4. máj 2017

@5katarina7 krásna slečna. 😘

bibal123
4. máj 2017

@5katarina7 nadherná princezná🙂