Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte,dievcata.Volala mi dnes pani z uradu,ze sa zastavia na presetrenie bytovych pomerov. Co mam od toho ocakavat,je nieco,co vas prekvapilo? Dakujem.
@bosorkabb dakujem a vy teda uz mate malicku ? kolko vam to cele trvalo ? Dnes som volala s pani Cernou z Usmev ako Dar tam chystaju pripravu v septembri tak sme sa prihlasili tam zatial uvidime. Od podania ziadosti su len 2 tyzdne tak cakame na nastevu z uradu na zistenie podmienok, cca kolko to asi trva kym pridu ? dakujem vam vsetkym za rady a velmi sa s vami uz stastnymi maminkami tesim krasny vecer 🙂 uzivajte si svoje ratolesti 🙂
@nikola116 papiere sme boli zaniest v marci 2016, príprava začala koncom mája,skončila zaciatkom decembra 2016.Zaradený do poradovnika sme boli 22.12 a už koncom januára 2017 nám volali,že maju pre nás naše slniečko. Interakcie prebehli začiatkom februára a malu sme si v polovici februára brali na hostovsky pobyt domov. Od 7.3 som s ňou na materskej doma.
Nam z úradu prišli cca do 2 týždňov na návštevu.
Nám to trvalo krátko ale musím upozorniť že naše poziadavky boli dosť voľne ohľadne etnika.
Baby mam otazku vypisujeme si ziadost chcem sa opytat oni si aj zistuju u zamestnavatela niejake veci?sme zamestnami ale moja sefka je aka je a neviem ako to bude komentovat aj ked je to moja vec ale nechcem aby vedela o tom
@simkamatko nie nebudu sa pytat zamestnavatela...ale potrebujes tlacivo o prijme za posledny rok. ale to nemusis povedat na ake ucely. nie si povinna. ja za mna mozem povedat, ze sefke ani nehovor, bo ak s tym nebude stotoznena ako ta moja tak ti moze urobit ze prostredie na pracovisku ako mne ☹ odkedy som jej povedala o babetku, je na mna nasrata, pri kazdej prilezitosti mi to vyhodi na oci a pouziva to proti mne ☹ je to odvtedy u mna velmi zle ☹
@anettta prave preto ma napadlo tu to napisat zas o pracu si nemozem dovolit prist boh vie co by im v hlave vrtalo ..rozmyslam co poviem naco mi treba potvrdit to tlacivo ona je taka ze vsetko chce vediet a do vsetkeho sa stara jak stara baba na trhu ...
@anettta inak dojcit mozes aj bez tehotenstva. ja napriklad niesom nestastna, ze som nebola tehotna. mozno to vyznie blbo, ale hrozilo by mi rizikove, mozno by som mohla aj ohrozit seba atd atd. a to uz ani nevravim, ze by mi zdravotne moc nepomohlo. bola som niekolkokrat u odbornikov a je vedecky dokazane, ze zena nemusi mat zakonite dieru v sebe lebo dieta nevynosila. sme schopne prijat aj "cudzie"a byt psychicky v poriadku.
ja viem, ze ho budeme lubit. praveze sa bojim, ze az prilis. kedze bude odvrhnute. ❤
ake krasne deticky 🙂 🙏 vsetky co su tu teraz boli a aj budu 🙂
@nikola116 my sme s tými istými požiadavkami čakali 9 mes. Držím palčeky nech vám to rýchlo ubehne.
@simkamatko ja som nehovorila v práci potvrdenie o prijme mi dali v učtárni pani nik o tom nevedel...a moja bývalá šefka by ma tiež vysmiala ja bezdetná ked som bola na pn na rizikovom teh tak ma vysmiala ked to zle dopalo pár krát....tak som mala dilemu ako jej to poviem ale všetko sa zmenilo pár dni predtým ako mi volali šefku zrušli preradili a moja spolužiačka zo strednej sa stala moja šefka a super všetko bolo ok za 10dní som bola na md...radím nič nehovor
@simkamatko Tak mne stacilo na mzdovom povedať ze to potrebujem do banky a na otázku že prečo nemám svoje tlačivo od nich som povedala že to si ideme dať vypracovať ponuky do viacero bánk 😜 takto to bolo pri druhom podaní o nrs tiež by som mala v praci pruser ak by to vedeli končila mi zmluva no moc som si nepomohla lebo mi ju predĺžili zase len na rok a to som uz bola na rodičaku keď mi ju nepredlžili. 😱
@mana85 lenze na papieri mam vypisane ze za poslednych 12m prijem dole podpis a na lavo Upsvar taze budu sa pytat oni take zvedave jak baby na trhu poviem ze mi prisiel papier ze mam to podat a neviem preco mi dosiel? :D
@simkamatko nam upsvar nedával tlačivo.... Tak povec že pre muža alebo niekoho kto (ak) žije s vami v spol. Domacnosti ku príspevku dakemu .
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/maminku-p.... Toto zbožňujem najskôr sa potešim že aspoň nejaka osveta ako funguje to či ono a nakoniec je tam kopu hlúposti :(
Ahojte ženy... Tak sme sa s manželom rozhodli, že dnes ideme na upsvar si všetko pozistovat ohľadom adopcie. A vypísať všetky papiere. Veľmi sa teším... Som zvedavá ake "milé" úradníčky tam budú. Ženy kedy sa dáva potvrdzovať papier o príjme? Ďakujem
@mana85 a sa ma opytaju aky prispevok? 😁 boze taka prkotina ne?
@simkamatko povedz, že muž ti to kázal, ale že na čo, že nevieš 😀
@mana85 strašné bludy. Nechápem ako môžu písať takéto nepravdivé a neoverené informácie, na tak vážnu tému. Väčšinou sa zdržím, ale tento krát som napísala do redakcie. Akože aj tak to tam nikto neprečíta, ale aspoň mám pocit, že som niečo spravila.
@simkamatko pre manžela to potrebujes,podal si žiadosť aby mohol opatrovat babku napríklad. Totožné tlacivo sa podava aj na opatrovanie,hmotnú núdzu,príspevok na byvanie. Tak si vyber čo ti vyhovuje.
@kikuska_wedge dakujeme velmi pekne a verim ze sa raz stretneme na nejakom ihrisku 🙂
@bosorkabb urcite jedno stoho vyberem dakujem baby za radu 😁😁
Prosím vás okrem tlačív čo dali na úrade,je potrebné ešte niečo doklady? Z registra trestov ptvrdenie napriklad?
@zuzlicek44 sobášny list, ak ste vydatá

@bosorkabb Pestúnstvo je v pohode... nie je to žiadny rozdiel oproti predosvojitelskej starostlivosti. My sme tak mali oboch malých.
Ale fajn je, že vám to budú tak aj brať - ako tých 9 mesiacov a potom rovno do adopci. Nám toto tak nebrali. My sme museli mať ešte znovu aj predosvojiteľskú 9 mesiacov a až potom osvojenie.