icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

fatma1
30. máj 2017

@tarra
@tlucka
ano, odpovedala mne, ale neviem co to bolo...vidim iba v notifikaciach, ze ma spomenula, ale uz je prispevok zmazany ;)

tlucka
30. máj 2017

@tarrra Až teraz som sa dostala na net. Tak ani neviem, čo mi panička písala 🙂 Mohla som sa zasmiať 🙂 Ale tak zjavne som mala pravdu a pani nič iné, ako urážať, kritizovať nevie... No čo už, aj na takých slnko svieti...

tlucka
30. máj 2017

Kočky, fakt si stačí prečítať pár jej príspevkov v diskusiách a máte hotový obraz o tej osobe. Užívajte si svoje detičky a nenechajte si pokaziť pekný deň, nestojí to zato.

mysiak001
30. máj 2017

@laura1994 pripravu sme robili v KE v mieste pod slnkom a na niektorých veciach nezáleží.

mysiak001
30. máj 2017

@karkana hej rastie ako z vody

erio
30. máj 2017

@tarrra krasne deticky, som dojata. Pripominaju mi nase, my sa musime niekedy osobne stretnut. 🙂

tarrra
31. máj 2017

@erio Ďakujem, áno mohli by sme, budem rada...🙂

lubka1709
31. máj 2017

Ahojte baby neviete ako stoji Prešovsky kraj na ado?

pelikan8
31. máj 2017

marcelarefat
31. máj 2017

@pelikan8 Krasne dievcatko.

pelikan8
31. máj 2017

@marcelarefat Dakujem!

beka22
1. jún 2017

@pelikan8 zlatučká princezná😘

laura1994
1. jún 2017

@lubka1709 som z Kežmarku čo je Prešovský kraj. A pred 2 týždňami sme si boli vybavovať papier na adopciu. Pani povedala, že na novorodeniatka sa čaká 4 roky... Neviem či som vám týmto pomohla

pelikan8
1. jún 2017

@beka22 Dakujem!

katkuz
1. jún 2017

@pelikan8 krasne dievcatko a nadherna momentka 🙂

kikuska_wedge
1. jún 2017

Ahojte. Idem si po radu. Naši bolo umiestnení vo viacerých profi rodinách. Toto striedanie im veru vôbec neprospelo. Takto sa okrem straty bio rodiny musia vyrovnávať aj zo stratou viacerých náhradných mám. Mám pocit, že sú z toho zmätení. Snažím sa im vysvetľovať, že to boli maminy, ktoré sa o nich starali pokým sme sa nenašli. Stále im opakujem, aká som rada, že ich mám, ako ich ľúbim a že sme rodina. Napriek tomu sa do minulosti stále vracajú. Niekedy si na niektoré veci nevedia spomenúť a potom si ich vymýšľajú, že čo tá mama robila a kde býva a pod. Snažím sa nezasahovať a nechať im priestor. Skôr ich upokojujem na rukách, poprípade sa pýtam, či im je smutno. Nie sú to prejavy plaču, iba v rovine rozhovorov. Ale niekedy vidím, že sú napätí. No a teraz otázky na vás, ktorý ste si prešli niečim podobným. Aká by mala byť moja reakcia? Koľko trvalo, kým ste mali pocit, že sa s tým vysporiadali?

mata71
1. jún 2017

@kikuska_wedge Ahoj budu sa uistovat určitu dobu že naozaj si ich už mamina, jasne že tam maju v hlavičkach a srdiečkach stracha chaos, aj si budu vymyšlat že či niečo neurobia zle a date ich preč dalšej mamine,,, moja chce to len a len trpezlivost, niekedy skus ich len tak pohladkať, pusku dať a nemusiš nič povedať zober za ručku pohladkaj bozkaj,,, jasne že sa neda povedat že kolko to bude trvať podla potrieb maličkých ,,držim palce všetkym 🙂

lubka1709
1. jún 2017

@laura1994 my už čakame 5rokov a 5 mesiacov a nemame poziadavku na miminko dokonale

lubka1709
1. jún 2017

Ahojte babenky idem si k Vam po radu alebo skusenosť.Dnes som volala na UPSVaR,že y sme v poradi bola som zhrozena😢.Telefon dvihla ku ktorej nepatrime ale povedala že aky sme v poradi povedala čislo 20.Ja som hneď zareagovala že ako môžme byť na 20čisle keđ par mesiacov dozadu som volala a boli sme na 8mieste.O par minut pozeram volaju naspäť z UPSVaR v telefone sa predstavi pani ku ktorej patrime.Že dostala od kolegyne informaciu že som sa informovala ako sme na tom a ja že ano a ona my vravi ze sme na 20mieste a 12žiadatelia pred nami už maju miminka doma ale ze stale musia byt v poradovniku ked nemaju pravoplatne rozhodnutie tak preto na 20mieste pani bola urazena keď som povedala ze maju zvlaštny poradovnik.Že ona už nebude informovať a odpočitavať miesta že to zbytočne vznikaju nedorozumenia.Podĺa mňa je jej povinnosťou žiadateĺov informovať.Bola dosť nervozna.Clovek nemôže vyjadriť svoj nazor.Podĺa mňa je čakacia doba 5rokov a 5mesiacov dosť.Chcem sa obratiť na BA na ministerstvo myslite že spravim dobre môžem si ubliźit že ma vyradia z poradovnika keď budem hladat pomoc v BA?Za každu skusenosť a odpoveď budem rada

erio
1. jún 2017

@kikuska_wedge je to uplne normalne, ze sa do minulosti vracaju, netreba nic uponahlat. Moj chlapcek je u nas necele dva roky a stale si na nieco z minulosti spomenie. Najhorsie je ked sa na nich tlaci, ak si spominaju a svoje prezivanie prezentuju smutkom, je to normalna reakcia. U niektorych deti su prejavy spojene este z horsimi reakciami. Tvoja reakcia by mala byt hlavne trpezlivost. Horsie by bolo keby ti napr. po 2 tyzdnoch hovorili mama alebo hned si zvykli ze ste rodina. Oni maju svoju minulost a vedia to, davaju si dokopy vela zazitkov naraz, to je dost i pre dospeleho nieto este pre dieta. Detska dusa je krehka, takze zatial si mozem povedat, ze je na nas naviazany ale vela z minulosti si ponesie zo sebou asi navzdy. Drzim palce Vam vsetkym.

bosorkabb
2. jún 2017

@lubka1709 raz som tiez bola zmätená z toho poradia a pani mi vysvetlila že v zozname su aj ludia ktory buď mali pozastavene poradia a zrazu už nemaju aj taky u ktorých uz prebieha interakcia a tak. No a niektoré pracovníčky ich rátajú este,niektoré nie. Ja som jeden deň bola 8,potom 5 o týždeň zase 8 a na druhy deň uz 1 a volali mi že maju pre nás dieťatko. Nie vždy to bola pani ktorá nás mala na starosti. Takže takto môže prísť k nedorozumeniu. My sme tiež boli v poradovniku na prvom mieste a to už prebiehali interakcie s našou malou.

labudka
2. jún 2017

Ahojte chcem sa opýtať čo ste priniesli staršiemu dietatku na prvú interakciu?

zanetaqwe
2. jún 2017

@lubka1709 Ahoj ak sa môžem spýtať z akého si kraja? čakáte uź dosť dlho

beka22
2. jún 2017

@labudka náš mal 1/2roka a doniesli sme psíka a deku ktorú mal potom u profi rodičov.

kikuska_wedge
2. jún 2017

@labudka My sme priniesli malej bábiku a plyšovú myšku. Malému robota a tiež myšku.

baby24
2. jún 2017

Ahojte baby už dávnejšie som písala ako prebieha adopcia čo všetko k tomu treba kam ísť a tak ďalej no nik nezareagoval ,☹ prosím o rady fakt by mi to pomohlo a taktiež by som chcel Ela vedieť či aj niektorá maminka si vyrušila novorodeniatko ďakujem za odpovede :-*

baby24
2. jún 2017

@baby24 teda vytuzila 🙂

laura1994
3. jún 2017

@baby24 Ahoj. My sme boli na UPSVaR pani nám dala dotazník. Čiže potrebuješ vypísať ten dotazník , potvrdenie o zdravotnom stave, ak si vydatá sobášny list. Potom nasleduje príprava. Samozrejme že pani z úradu musi prísť k vám domov v akých podmienkach žijete. A potom už len čakáš a čakáš a čakáš.. 🙂 My sme si dali podmienku, že dieťatko 0-3 rokov

aveeva72
3. jún 2017

@baby24 Ahoj, ja som si vsetky informacie nasla sama na internete. Napr.na stranke Usmevu ako dar alebo Navratu. V kazdom pripade najprv zajdi na Urad prace, social.veci a rodiny v mieste bydliska. Vyplnis dotaznik, dolozis potvrdenie od lekara a potvrdenie o prijme za ostatnych 12mesiacov. Vypis z registra trestov si urad vyziada sam, musis im dat k tomu povolenie. Potom Ta pride domov navstivit soc.pracovnicka a napise spravu o byt.pomeroch. Este Ta caka navsteva miest.uradu, ti zase pisu spravu o tom, ci s Tebou nie su nejake problemy...tusim sprava o sposobe zivota. Ak je vsetko ok, musis absolvovat min.28hod pripravu a potom si zaradena do zoznamu cakatelov. A uz len cakas, kym Ti zavolaju. Cele to trva zhruba rok. Dufam, ze som pomohla...

mana85
3. jún 2017

https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/ Babyyy ani sa mi veriť nechce už to bude 5 rokov 😅😉😍💗