Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
vcera bola u nas dalsia pani ohladne toho ako zijeme ( za obec )... nepriamo vravela ze aj romske deti potrebuju rodiny a ze mame porozmyslat nad tym... mne osobne by nevadilo poloromske...ale manzel chce biele...keby sa dalo tak by som aj vsetky tmave deti zobrala a vychovala...😢
@zuzlicek44 moj manzel bol tiez celkom proti romskemu dietatku a teraz ked nam ukazali "nasho" maleho, tak sa vobec nepytal na farbu pleti a hned sa do neho zalubil 🙂 podla na ti babetko musi vonat a "sediet" 🙂 vela stastia!
@pifpaf8061 dakujem ☺
@zuzlicek44 ahoj, no my sme na tom boli presne takisto, manžel ani počuť o polorómskom a nakoniec máme vlastne oboch polorómskych🙂 - tak boli označení, ale čo viem, tak vraj matku mali polorómku a otcov odlišných, Aďko je snedý, ale nie čierny, a Saška je bledučká, svetlohnedé vlásky, v lete do blond, tmavookí obaja....A vôbec ale vôbec na tom už nezáleží, radšej majte širší záber, nech dlho nečakáte a keď to príde budete vedieť, že áno, to je naše dieťatko🙂
dakujem,su perfektni 🙂
@timi1606 ahoj, mozem sa pls opytat, ked uz mate malu v predosvojitelskej tak si predpokladam na materskej. A ked si na materskej ako sa potom preveruje tvoj prijem? Preveruje sa akokeby si pracovala, alebo uvadzas ten matersky prispevok?
A este jedna otazka, navrh na osvojenie podavate hned potom ako ste dostali malu do predosvojitelskej? Ci po akej dobe sa to robieva?
Dakujem 🙂
@zuzlicek44 ani môj muž nebol naklonený tmavemu dieťaťu , tmavemu nie rómskemu , nwvedel si predstaviť že by sa od nás odlišovalo a keď nám malého dali do náručia uplne na to zabudol 😌 😌😉
Pekny vecer, potrebujem radu. Je potrebne dieta zverene do predosvojitelskej starostlivosti prihlasit na prechodny ci trvaly pobyt? A ci vobec? Na uzneseni predsa je uvedena nasa adresa. Vybavujem si rodicovsky prispevok a mam protichodne informacie.
až po adopcii sa prihlasuje na trvalý pobyt na základe rod listu v ktorom budete vy ako rodičia ....alebo sa chodte opýtat nám ho starostka až po adopcii zapísala na trvalý pobyt ....
@kikuska_wedge deti neboli v profi? lebo obyčajne v profi deti mávajú aj cestovný pás...
Dakujem za odpovede. Ide o to, ci je to podmienka pre priznanie rodicovskeho. Podla socialnej pracovnicky to staci riesit po osvojeni, nema to suvis s priznanim rodicovskeho, pan uradnik to vidi inak. Ten sa vsak priznal, ze je to jeho prvy podobny pripad. :p No, bud mudry, clovek! :D
baby, prijali by ste dieta HIV pozitivnej matky?
v pripade ze nie je jeho negativita este potvrdena na 100%?
@ckatka ja asi nie
@timi1606ahoj,
A mozem sa len opytat prosimta preco az 14 mesiacov ste mali malu v predbeznom opatreni? Tak dlho trvalo sudu kym rozhodli o predosvojilskej starostlivosti? Fuu, presne tohto sa bojim, preto sa pytam...
A ta predosvojitelska sa vam nejak zarata do tych 14mesiacov?
Prepac ze sa vypytujem, len nas kazdy chvilu oslovia ze maju babo pre nas a chcem sa pripravit.
Diky
@pifpaf8061 boli, ale pas nemali

@hora_lka Ďakujem