icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

timi1606
22. jún 2017

@hora_lka Ďakujem

zuzlicek44
22. jún 2017

vcera bola u nas dalsia pani ohladne toho ako zijeme ( za obec )... nepriamo vravela ze aj romske deti potrebuju rodiny a ze mame porozmyslat nad tym... mne osobne by nevadilo poloromske...ale manzel chce biele...keby sa dalo tak by som aj vsetky tmave deti zobrala a vychovala...😢

anettta
22. jún 2017

@zuzlicek44 moj manzel bol tiez celkom proti romskemu dietatku a teraz ked nam ukazali "nasho" maleho, tak sa vobec nepytal na farbu pleti a hned sa do neho zalubil 🙂 podla na ti babetko musi vonat a "sediet" 🙂 vela stastia!

solyka
22. jún 2017

@pifpaf8061 dakujem ☺

tarrra
22. jún 2017

@zuzlicek44 ahoj, no my sme na tom boli presne takisto, manžel ani počuť o polorómskom a nakoniec máme vlastne oboch polorómskych🙂 - tak boli označení, ale čo viem, tak vraj matku mali polorómku a otcov odlišných, Aďko je snedý, ale nie čierny, a Saška je bledučká, svetlohnedé vlásky, v lete do blond, tmavookí obaja....A vôbec ale vôbec na tom už nezáleží, radšej majte širší záber, nech dlho nečakáte a keď to príde budete vedieť, že áno, to je naše dieťatko🙂

tarrra
22. jún 2017
zuzlicek44
22. jún 2017

dakujem,su perfektni 🙂

joannita
22. jún 2017

@timi1606 ahoj, mozem sa pls opytat, ked uz mate malu v predosvojitelskej tak si predpokladam na materskej. A ked si na materskej ako sa potom preveruje tvoj prijem? Preveruje sa akokeby si pracovala, alebo uvadzas ten matersky prispevok?
A este jedna otazka, navrh na osvojenie podavate hned potom ako ste dostali malu do predosvojitelskej? Ci po akej dobe sa to robieva?
Dakujem 🙂

mana85
22. jún 2017

@tarrra zlatušikovia jeej 😘 a podobajú sa trochu na našich drobcov🙂

mana85
22. jún 2017

@zuzlicek44 ani môj muž nebol naklonený tmavemu dieťaťu , tmavemu nie rómskemu , nwvedel si predstaviť že by sa od nás odlišovalo a keď nám malého dali do náručia uplne na to zabudol 😌 😌😉

timi1606
22. jún 2017

@joannita Návrh podávame hneď,kedže malú máme 14mesiacov v predbežnom opatrení. A ja už pracujem,tak neviem ako sa uvádza prijem. Ale asi len tá materská

liliflora
22. jún 2017

Pekny vecer, potrebujem radu. Je potrebne dieta zverene do predosvojitelskej starostlivosti prihlasit na prechodny ci trvaly pobyt? A ci vobec? Na uzneseni predsa je uvedena nasa adresa. Vybavujem si rodicovsky prispevok a mam protichodne informacie.

maninka1974
22. jún 2017

až po adopcii sa prihlasuje na trvalý pobyt na základe rod listu v ktorom budete vy ako rodičia ....alebo sa chodte opýtat nám ho starostka až po adopcii zapísala na trvalý pobyt ....

pifpaf8061
22. jún 2017

@kikuska_wedge deti neboli v profi? lebo obyčajne v profi deti mávajú aj cestovný pás...

beka22
22. jún 2017

@liliflora my sme dali malému po predosvojiteľskom súde trvalý pobyt. Dali mu u nás na obecnom bez problémov.

liliflora
22. jún 2017

Dakujem za odpovede. Ide o to, ci je to podmienka pre priznanie rodicovskeho. Podla socialnej pracovnicky to staci riesit po osvojeni, nema to suvis s priznanim rodicovskeho, pan uradnik to vidi inak. Ten sa vsak priznal, ze je to jeho prvy podobny pripad. :p No, bud mudry, clovek! :D

bosorkabb
23. jún 2017

@liliflora materska,rodicovsky ani prídavky nemaju nic s trvalym pobytom dieťaťa. Treba napísať na ústredie,mne vzdy odpovedali rýchlo.

ckatka
23. jún 2017

baby, prijali by ste dieta HIV pozitivnej matky?
v pripade ze nie je jeho negativita este potvrdena na 100%?

tortelinka
23. jún 2017

@ckatka ja asi nie

bosorkabb
23. jún 2017

@ckatka ja nie.

beka22
23. jún 2017

@ckatka ja nie

mata71
23. jún 2017

@tarrra
@mana85 ozaj sa podobaju 🙂

liliflora
23. jún 2017

@bosorkabb dakujem, ano, je to tak, dnes som uz isla na urad s touto informacou

tarrra
23. jún 2017

@mana85 trošku áno, hlavne chlapci však?

anettta
23. jún 2017

@ckatka ja asi tiez nie ale existuje nejaky cas kym maju protilatky matky vymiznut...nie?

erio
23. jún 2017

@ckatka ja ano, dnes uz je pokrocila liecba u deti s takouto diagnozou. Su horsie diagnozy. Drzim palce, kazde dieta si zasluzi rodinu.

joannita
23. jún 2017

@erio su horsie diagnozy ako smrtelna choroba HIV a zaroven riziko nakazenia dalsich clenov rodiny? Ano kazde dieta si zasluzi rodinu a je mi ho velmi luto,.ale nikdy by som neprijala hiv pozitivne dieta, aby som neohrozila seba a ostatnych clenov rodiny

joannita
23. jún 2017

@timi1606ahoj,
A mozem sa len opytat prosimta preco az 14 mesiacov ste mali malu v predbeznom opatreni? Tak dlho trvalo sudu kym rozhodli o predosvojilskej starostlivosti? Fuu, presne tohto sa bojim, preto sa pytam...
A ta predosvojitelska sa vam nejak zarata do tych 14mesiacov?
Prepac ze sa vypytujem, len nas kazdy chvilu oslovia ze maju babo pre nas a chcem sa pripravit.
Diky

erio
23. jún 2017

@joannita mozno to je pre teba novinka ale predstav si, ze su aj horsie diagnozy. Nie vsetci si adoptuju zdrave deti, idu este do vacsich rizik ako je HIV. Tie rodiny poznam a maju moj obdiv. Je to len moj nazor, ze ja ano. Tak poprosim trochu respektu voci inemu nazoru.

kikuska_wedge
23. jún 2017

@pifpaf8061 boli, ale pas nemali