icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

vanesa1210
6. nov 2017

@danielahamar o tomto som presvedčená aj ja!!! A toto treba dokázať ved poradcovia nepustí ako sa to môže diať?????????

maartinkaa
6. nov 2017

@danielahamar mozno mas trochu pravdu, ale napriklad my sme mali v poziadavkach, len ze chceme dievcatko, ine nic,,,a do troch rokov sme mali telefonat, ze sa nam mala narodila, a cuduj sa svete, biela, blondava, modrooka, kucerava a este aj zdrava od matky nefajciarky a nealkoholicky,,,,,ani vo sne sa mi take nieco nesnivalo, boli sme pripraveni na vsetko mozne🙂

maartinkaa
6. nov 2017

Nasa Dorota❤

anettta
6. nov 2017

@maartinkaa nadherne dievcatko 🙂

a z akeho kraja ste? zo ziliny?

maartinkaa
6. nov 2017

@anettta nie, my sme nitriansky

anettta
6. nov 2017

@maartinkaa tak tri roky cakat je sice dost, ale stale menej ako 7 rokov...

lenka_21
6. nov 2017

Ahojte baby, je to pre mna uz 5 rokov (neuveritelne) co sme si adoptovali nasu dcerku... 😍😘
Som z NR kraja, mali sme v podmienkach, ze chceme biele dietatko (bez preferencie na pohlavie), novorodenec - popr. do 1 roka, mozu byt aj dvojicky... Sice nemame blond, modrooke ako sa tu pise, nase slniecko ma hnede vlasy, hnede oci, ale vedeli sme o nej o den neskor ako sa narodila...tiez zdrava, matka nefaciarka, studentka na vyske... cakali sme 3 roky... Neviem ako to ide teraz...

maartinkaa
6. nov 2017

@anettta tak to ano, ale my sme uz deti mali, tak to cakanie nebolo az take hrozne, a mali sme len same dobre skusenosti, tak ma dost mrzi, ze v niektorych krajoch je to taketo,,,,,my mame malu s utajeneho, takze sme ju pardnovu brali rovno z porodnice, dokonca aj sudkyna nam vyhovela a mohli sme jej hned dat nase meno a priezvisko a tym som chcela povedat, ze nie sme nijake celebrity, ale len obycajni ludia

anettta
6. nov 2017

@maartinkaa to je uplne super! aj my mame malu z utajeneho porodu a tiez sme ju videli uz od jej 4 dna 🙂
takze my sme tiez "za vodou", ale ta Zilina je podla mna nenormalna! a ja si tiez myslim, ze nemusi byt nikto celebrita, aby dostal taketo dietatko...ale zase na druhej strane viem, ze znamosti robia vela 🙂 ale pre mna by to bolo fakt na hlavu postavene, aby clovek vyuzival znamosti na to, aby dostal "dieta podla vlastnych predstav "...kazdy je asi iny...

maartinkaa
6. nov 2017

@anettta my sme sa vlastne aj bali si klast nejake podmienky, zdalo sa nam to nefer, ale dost sme sa bali, bolo to take nezname, ako sa povie "macka vo vreci"

anettta
6. nov 2017

@maartinkaa no ved aj my 🙂 my mame dve biodcery, a chceli sme chlapceka, aj sme to tak mali v podmienkach a potom mi to prislo take strasne, ze odmietneme dieta len preto, ze sa narodilo ako dievcatko 🙂
tak sme sa nakoniec rozhodli bez rozdielu pohlavia 🙂 a mame tri princezny 🙂

iivviikk
6. nov 2017

@maartinkaa ahoj vám niečo povedali o matke ked mate z utajeneho porodu. My mame tiez ale nevedeli nám skoro nič povedat.

maartinkaa
6. nov 2017

@iivviikk len ukecane setricky, ked sme chodili za malou,,,,,a vraj aj povedala, ze nefajcila a nepila

iivviikk
6. nov 2017

@maartinkaa aha ďakujem,nas už bol starší bol v profi tak veľmi nič nevedeli,,ale nevadí hlavne že je zdavucky a náš🙂
Máte krásne dievčatko. ❤

gorcsova
6. nov 2017

Nam ponukli dieta narkomanky ,prostitutky,s nakazenou Hepatitis C.To ze je romka bola bónus k tomu.Dieta je nadherne ale tu ponuku sme si nemohli prijat.Verime ze na nas nase slniecko este len čaka a bude biele zdrave dieťa.

berginkan
6. nov 2017

@gorcsova ja nemam problem s romkou. ale toto by som ani ja neprijala. spominali aj nam, ze je ich teraz vela, no ja by som nemohla. chceme zdrave dietatko

berginkan
6. nov 2017

@tlucka neviem, nie som zo ZA, ale nam povedali, ze nezalezi na tom aky je kraj, lebo vedia aj z ineho...ale tiez som pocula, ze Kramare idu rovno na "odber" a ani ich nedaju do obehu

anettta
6. nov 2017

@gorcsova ahoj a ak mozem vediet kedy vam ho ponukli? Dievcatko chlapec?

gorcsova
6. nov 2017

To nikto nevie ake nasledky mu zanechali drog na jeho psychiku.

bosorkabb
6. nov 2017

@berginkan to nie je pravda. Kamarátka ma s Kramárov dieťatko s utajeneho pôrodu a bola riadne v poradovniku a je obyčajná baba takže žiadne protekcie. A viem aké baby robia na úrade v BA a sú fakt milé a nápomocné.
Ďalšia má s Nitry tiež utajený pôrod a chlapček je krásny svetle vlásky, biely.
Tak neviem odkiaľ to máš ale pravda to nieje.
My máme malú s BB a tam tiež bol chlapček kde sa bio vzdala dieťaťa a ihneď išiel k žiadateľom v BB kraji.

gorcsova
6. nov 2017

@berginkan podla mna deti narkomanov by nemali -dat na adopciu.To dieta je z toho oznacene na cely zivot

iivviikk
6. nov 2017

@gorcsova a to prečo,tie deti nemajú právo na rodinu na pekný život.

bosorkabb
6. nov 2017

@gorcsova nechápem. Veď to dieťa za to nemôže a niekedy sa ani žiadatelia nedozvedia všetko, lebo nikto nevie ako sa bio počas tehotenstva správala. Jedna vec čo povie iné je čo v skutočnosti robila.
A každý lekár ti potvrdí že alkohol je oveľa horší pre plod ako drogy.
Každe dieťa si zaslúži vyrastať v rodine a byť milované. To je aj posolstvo adopcie dat dieťaťu šancu na šťastný život a krásne detstvo kde ho budú ľúbiť.
Keď sa dieťa narodí môže byť zdravé ale to neznamená že také bude po zvyšok života a potom co, vrátime ho?
Dieťa je dar a nie tovar.

laura1994
6. nov 2017

Ahojte ženicky tak my sme sa od konca augusta po dnešný deň posunuli o 2 miesta. Je to veľa? Málo?

magimary
6. nov 2017

presne, moje slová, @bosorkabb ,
my sme mali v profi takmer všetky deti s podobným štartom a len jedno má trvalé následky po tomto spôsobe života jeho matky. všetky ostatné sú OK, a sú to už veľké a väčšie deti, tak sa to dá celkom pekne zhodnotiť.
jasne, že riziko je tam vždy, ale asi tak ako pri ostatných deťoch, ktoré sú v "systéme"

thera1
6. nov 2017

myslím si že iné je keď človek dostane dieťa z utajeného pôrodu a postupne sa zistí,že niečo nie je v poriadku....a ina situácia,ked viete hneď že niečo nie je podľa vašich predstáv....nie všetky sme rovnaké a nie každá si na to trúfame...netreba odsudzovať preto nikoho...

magimary
6. nov 2017

@thera1 ono to ani nemusí byť hneď odsudzovanie,
ale len konštatovanie, faktická informácia, že to môže byť aj inak,
ako sa už vopred predpokladá-
skrátka ukázaná aj druhá strana mince 🙂

bosorkabb
6. nov 2017

@thera1 nikto nikoho neodsudzuje. Len
@gorcsova píše že deti narkomanov by nemali mať šancu na adoptovanie(nemali by byť ponúkané) a to je nefer voči tým deťom.
A tak ako píše
@magimary je to druhá strana mince ktorú možno pochopíte neskôr a možno ani nie. Nič nieje čierno - biele, vždy sa má hájiť záujem dieťaťa, ono je podstatné jeho šťastie.

gorcsova
6. nov 2017

@bosorkabb to som si nepisala ze nemali dostat sancu .Kazdy človek ma pravo na štastie.Dufam ze mu najdu tu spravnu rodinu.My sme sa bali .......

erio
6. nov 2017

@gorcsova čo by za takéto deti dali baby zo ZA kraja, škoda že nám nie sú ani ponúknuté, to by vlastne systém prišiel o čísla. Ďakujem Bohu, že nás cez dobrých ľudí s detmi s presne takymto popísaným "štartom do života" spojil. Ďakujem aj magimary, že mi raz dávno dodala odvahu.😉 Sú to naše slniečka.🙂