icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

silverrko
7. dec 2017

@ellen2016 Suhlasim ide aj o kraj kde zijete my sme mali reakcie ,,kadejake,,z okolia -mame dieta majoritneho etnika aby nedoslo k nedorozumeniu.Uz ste ma poplietli nevadi🙂 Rodina v poriadku samozrejme🙂

bbbarunka
7. dec 2017

@miriamkaaaa ahoj, my sme si adoptovali romske dietatko, ma tri roky. Aké negativne skusenosti myslis? s rasizmom ci nieco ine?

bosorkabb
7. dec 2017

@miriamkaaaa tak ako
@ellen2016 tiež máme rómske dievčatko. Stretli sme sa len s jedným negatívnym a to od kolegu s práce. Že prečo cigánske. To bolo skôr ako malú videl. Teraz keď ju už máme a videl ju sa jeho postoj zmenil.
My bývame na západnom Slovensku a problém zatiaľ žiaden. A my s manželom máme iné postoje ako možno vadsina. Manžel pracuje medzi ľuďmi rôznych národnosti, pohybuje sa viac mimo slovenska a tým pádom je skôr liberálny, negatívne názory ho nezaujímajú. Ako vzor pre nás sú krajiny a ľudia ktorý inakosti neriešia a neodsudzuju.
Všetko závisí od vášho postoja, od lokality kde žijete s kým sa stretávate.

miraolek
7. dec 2017

😘

joannita
7. dec 2017

@berginkan a ty citas co pises? 🙂 Ja som len reagovala na tvoje slova. Ved si precitaj este raz co si napisala.

zuziklc29
7. dec 2017

@yukki dakujem krasne

joannita
7. dec 2017

@rebekarebekova neries to tolko 🙂 napis to tam tak, aby bez problemov pochopili ze chces biele dieta a nie romske. Je uplne jedno ako to tam napises, nikto neskuma ci je to eticke alebo neeticke, uradnicky to beru cisto pragmaticky a beru to len ako informaciu kam vas ako ziadatelov zaradit. Nikto ta zo zoznamu nevyluci len preto ak tam aj napises natvrdo nieco.

berginkan
7. dec 2017

@ellen2016 aj my to tak citime ☺️

mata71
7. dec 2017

kočky ludia sú všelijaký, aj adoptované dieta niekomu vadi, niekomu nie,, niekto odsudzuje, a druhy obdivuje,,, takže asi je jedno aké kto ma dieta, každy ako to citi, vníma... 🙂 kto chce pomože, kto chce ublíži a je skupina čo je im uplne jedno kto čo, ako, a tak sa rozhodnite sami za seba 🙂

zuzanka99
8. dec 2017

Babulky. Ked ste sli na prve stretnutie s malym cloviecikom, niesli ste mu aj nejaky darcek? 🙂

nikadomi
8. dec 2017

@zuzanka99 my nie ☺️🤔

beka22
8. dec 2017

@zuzanka99 my áno deku a plyšového medvedíka

ellen2016
9. dec 2017

@mata71 ano,a tu hracku doteraz❤️

marcelarefat
9. dec 2017

@zuzanka99 áno háčkovanie capicku a zajačika. Máme ich odložené doteraz 😍

zuzanka99
9. dec 2017

Super aj ja mam v plane nieco vziat len este neviem co 🙂 a brali ste len prvykrat? Alebo ste odniesli stale nieco ked ste sa mali stretnut?

bosorkabb
9. dec 2017

@zuzanka99 my sme niesli len prvý deň. Interakcie sme mali piatok, sobota, nedeľa a potom mala išla na hostovsky k nám. Vtedy sme podávali neodkladne a už bola u nás.

zuzanka99
9. dec 2017

@bosorkabb ahoj ;) ja idem teraz v utorok na prve stretnutie. V noci uz vobec nespim len si to vsetko predstavujem 🙂 a pani z DD mi povedala ze dalsie bude cca okolo 20teho pred sviatkami... to si mala teda rychly priebeh :D taky by som brala aj ja. A kolko mala malicka?

bosorkabb
9. dec 2017

@zuzanka99 5 mesiacov. No ono rýchly preto že sme na nich v DeD pritlacili. Oni aj neodkladne nechceli aby sme podali. My sme si robili po svojom a neľutujem. Som taký typ čo nedá pokoj kým nieje po mojom. Doteraz otravujem súd, kuratorku. Pred tým aj DeD a všetkých 😂
A vyplatilo sa.

maninka1974
9. dec 2017

@zuzanka99 podla veku my sme boli v porodnici prvý krát pozriet tak sme mu plienky vlhčene obrusky cumel sme mu dali hned si ho oblubil aj čiapku som mu doniesla 🙂

timi1606
10. dec 2017

@zuzanka99 Ahoj.Aj my sme brali,na prvé stretnutie hrkálku,malá vtedy mala 4mes.A máme ju do dnes❤

zuzanka99
10. dec 2017

@maninka1974 aha no tato slecna ma 3 rocky tak tuho uvazujem s cim by som ju zaujala... moja dcerka ma len necele dva rocky, tak neviem to ani s nou porovnat 🙂

@timi1606 aj ja pevne verim, ze to co odnesoem jej ostane navzdy ❤

katkuz
10. dec 2017

@zuzanka99 ... nejaky plysacik, mala babika?? je to individualne, moja bio ma tri a teraz sa dost mojka s mackom, ktoreho dostala minule Vianoce. sem-tam i s babikami, ale na spanie je jej milsi macko (sila som ho ja, ale to ona nevie, doniesol ho Jezisko 🙂 )

zuzanka99
10. dec 2017

@katkuz to je super napad. Macko ma zaujal viac. Mozno si ho oblubi a bude sa s nim delit o vankusik a paplonik. Dakujem 😘

berginkan
10. dec 2017

@little_bubu dakujem za link, ani som netusila, ze take bolo. sympaticka rodinka velmi poucne 🙂 ❤

anettta
10. dec 2017

@wodanka ahoj, my sme vzali dievcatko od drogvo zavislej matky, chcela by som ti iba povedat, ze tieto deti su uzasne, nasa mala mala po prichode domov mala taky zvlastny strach v ockach (mala dva tyzdne) a vela som o nich citala, ze mavaju mnoho nevysvetlitelnych strachov a preto v nich treba od zaciatku pestovat pocit istoty...hoci si myslim, ze to mavaju vsetky adoptivne deti...
my praktizujeme kontaktne rodicovstvo a robi to uzasne zazraky 🙂 mala ma dva mesiace, uz sa nahlas rehoce a vela s nami dzavoce 🙂 je to nas poklad

lillik3
11. dec 2017

dievčatá, mohla by som sa opýtať, vedel by mi niekto poslať scen knihy PREČO MAM DVOJE NARODENINY?
Ďaaaaaakujem

ellen2016
11. dec 2017

@lillik3 aj mne prosim🙂

lillik3
11. dec 2017

@ellen2016 prosím ťa, pošli mi e-mailovú adresu do IP. Dakujem

wodanka
11. dec 2017

@anettta ahoj, dakujem za povzbudzujuce slova, moc si to cenim. Nas maly ma dva tyzdne a par dni a tiez ma taky strach a uzkost v ockach. Ale krasne na nom vidim ako uz pozna moj hlas a necha sa ukludnit, i ked niekedy nam to chvilku trva. Strasne ho lubim uz teraz a dufam ze sa nam spolocne podari prekonat to, co uz prezil. Aj teraz ked to pisem, sa rozplakal a jedine co pomaha je maminkina naruc a vludne slova 😘

anettta
11. dec 2017

@wodanka hej presne aj u nas to tak je od zaciatku. Jedine co pomoze je maminka a satka. Odporucam ti zaobatarat si satku na nosenie. Mala iba v nej cez den spi. Aj teraz tam spinka. Zial mi nejdu pridavat fotky ☹