Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte, vidim ze je vas viac ktore uz mate babo doma. Rozhodli sme sa s muzom ze tiez do toho pojdeme. Podelili by ste sa so mnou o skusenoati? Co vlastne nas caka. Dakujem.z
Ahojte. Prosím vás o pomoc ohľadne návrhov na súd. Od minulého roku máme doma 2 detičky, ktoré máme už predosvojené. Volala som na úrad UPSVAR - NRS v Senci pani úradníčke, s ktorou sme v kontakte od začiatku riešenia osvojenia detí. Pomohla nám spracovať návrh na súd na predosvojenie, no keď som jej opäť volala, kvôli pomoci vypracovania ďalšieho návrhu, a to na osvojenie a zmenu mien (i krstných), povedala, že ešte takýto návrh nerobila, mám si niečo na nete pohľadať, poslať jej a ona sa na to pozrie. Maminy, mohli by ste mi prosím s týmto pomôcť ? Nevedeli by ste mi v tomto poradiť, ako majú tieto dva návrhy vyzerať? Ja som v tomto strachopud, nechcem nájsť nejakú hlúposť, radšej sa popýtam vás, ktoré ste si tým prešli, prechádzate. Vďaka za každú odpoveď, pomoc. ♥
@bosorkabb ahoj. to by bolo super, dakujem. My sme BA no deti patria ešte pod Senec. lucy.vicenova@gmail.com
ahojte, dnes som zaniesla papiere na osvojenie .... pred nami je 295 párov....😨😢
zdravim, neviem, ci tu v poslednom case chodia hlavne cakatelky na adop., ja by som sa chcela popytat adop. mammiciek, ktore maju deti v predskolskom, resp. skolskom veku, kedy dali prvy raz dieta do MŠ, ci kvoli vytvoreniu vazby az neskor, prip. len do púredskolskej a ci mal niekto pripad, ze dieta zo zdrav. dovodov potrebovalo asobneho asistenta a ako to riesili. dakujem pekne.
@ofinka ahoj aj my to teraz riešime. Malý je už v predškolskom veku. Rozhodli sme sa odložiť nástup do školy. Nie kvôli väzbe, ale kvôli tomu stresu zo zmeny a nárokov zo školy. Malý si toho prežil dosť. Zanedbávanie sa na ňom podpísalo. Čo sa týka reči (výslovnosť, slovná zásoba), motoriky a pod. to dobehol veľmi rýchlo. Napredoval míľovými krokmi, keďže Je veľmi ctižiadostivý a páli mu to. Stačilo sa mu venovať. Takže v tom nevidím problém. Ale pri stresových situáciách "vypína". Vtedy má problém zložiť jednoduchú vetu. Potrebuje sa ešte ukľudniť a byť v bezpečí. Preto budeme žiadať o odklad. PS: a do škôlky chodia obaja. Síce sú kvôli chorobám viacej doma ako v škôlke, ale to vôbec nevadí. Majú kontakt s deťmi a môžem povedať, že im to prospelo. Boli taký bojazlivý. Teraz sú takí priebojnejší, menej hanblivý .... Viacej sa síce naučili, keď boli so mnou doma, ale na tie sociálne väzby je to na nezaplatenie.
@bosorkabb aj ja idem budúci týždeň podávať návrh, mne to chvála Bohu píšu na úrade. U nás to zatiaľ tak robia, zlaté tetusky.
@marcelarefat to máš šťastie
@bosorkabb nie ako my s naším úradom 🙂 A u vás ako? Malá je už právne voľná. Viem, že si niečo riešila ale priznám sa, že si teraz neviem spomenúť ako ste dopadli.
Na tu navstevu chodia az po priprave, alebo pocas?
@bosorkabb veru áno, a som im za to povďačná.
@kikuska_wedge v marci je pojednávanie tak hádam bio matku zbavia práv. Uvidíme koncom marca, chvalabohu už je to v BA.
@bosorkabb super, že sa to pohlo. Držím palce. Vy už rovno budete podávať na osvojenie, pestúnska sa počíta namiesto predosvojiteľskej?
@kikuska_wedge áno presne tak. A budúci týždeň ideme podať o súrodenca ak by sa narodil. Už máme všetko vypísané.

@tulipan43 tak potom dátum prevzatia malého.