icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
25. jan 2018

@tulipan43 tak potom dátum prevzatia malého.

zuz115
25. jan 2018

Ahojte, vidim ze je vas viac ktore uz mate babo doma. Rozhodli sme sa s muzom ze tiez do toho pojdeme. Podelili by ste sa so mnou o skusenoati? Co vlastne nas caka. Dakujem.z

erio
25. jan 2018

@tulipan43 od prevzatia rozhodnutia o NO aj keď by ste mali skôr dieťa doma, SP sa musí uznesenim kryt. Od vtedy počítajú aj MD.

bosorkabb
25. jan 2018

@zuz115 v prvom rade zaniesť všetky papiere na úrad, potom príprava a čakanie v poradovniku, tu záleží aké dieťa chcete a z ktorého ste kraja. No a potom čakanie na telefonát, interakcie z dieťaťom a súdy. Ale stojí to za to.

lana28
25. jan 2018

@laura1994 panenky, my sme 2014 rok, tak to sa ešte na čakáme.. Ty tiež čakáš?

laura1994
26. jan 2018

@lana28 Áno ale my sme rok 2017 ☹

sofinkalv
26. jan 2018

Ahojte. Prosím vás o pomoc ohľadne návrhov na súd. Od minulého roku máme doma 2 detičky, ktoré máme už predosvojené. Volala som na úrad UPSVAR - NRS v Senci pani úradníčke, s ktorou sme v kontakte od začiatku riešenia osvojenia detí. Pomohla nám spracovať návrh na súd na predosvojenie, no keď som jej opäť volala, kvôli pomoci vypracovania ďalšieho návrhu, a to na osvojenie a zmenu mien (i krstných), povedala, že ešte takýto návrh nerobila, mám si niečo na nete pohľadať, poslať jej a ona sa na to pozrie. Maminy, mohli by ste mi prosím s týmto pomôcť ? Nevedeli by ste mi v tomto poradiť, ako majú tieto dva návrhy vyzerať? Ja som v tomto strachopud, nechcem nájsť nejakú hlúposť, radšej sa popýtam vás, ktoré ste si tým prešli, prechádzate. Vďaka za každú odpoveď, pomoc. ♥

bosorkabb
26. jan 2018

@sofinkalv ja mám návrh, môžem poslať do emailu. Tiež som Senec.

sofinkalv
26. jan 2018

@bosorkabb ahoj. to by bolo super, dakujem. My sme BA no deti patria ešte pod Senec. lucy.vicenova@gmail.com

sofinkalv
26. jan 2018

@bosorkabb tiež ste menili i krstné meno okrem priezviska malej?

bosorkabb
26. jan 2018

@sofinkalv nás to ešte len čaká ale návrh už mám pripravený. Pošlem večer.

zuz115
26. jan 2018

@bosorkabb dakujem pekne. A aké je poradie - máme ísť najskôr na úrad, alebo tam máme ísť, až keď budeme mať vybaveného doktora, atď... ?
Ako prebiehala domova prehliadka? a ako ste sa rozhodovali pr určení veku dieťatka?

adalmba
26. jan 2018

ahojte, dnes som zaniesla papiere na osvojenie .... pred nami je 295 párov....😨😢

fatma1
26. jan 2018

@bosorkabb Ahojky..posles aj mne prosim,tiez to budem o mesiac riesit.Dakujem

ofinka
26. jan 2018

zdravim, neviem, ci tu v poslednom case chodia hlavne cakatelky na adop., ja by som sa chcela popytat adop. mammiciek, ktore maju deti v predskolskom, resp. skolskom veku, kedy dali prvy raz dieta do MŠ, ci kvoli vytvoreniu vazby az neskor, prip. len do púredskolskej a ci mal niekto pripad, ze dieta zo zdrav. dovodov potrebovalo asobneho asistenta a ako to riesili. dakujem pekne.

bosorkabb
26. jan 2018

@fatma1 jasné posli mi email

bosorkabb
26. jan 2018

@zuz115 najprv na úrad. Tam vám dajú papiere na vypísanie. Potom ak budete mať všetko pokope tak odovzdáte a čakáte na návštevu z úradu. Je to len formalita. Popozeraju byt, pokecaju.
My sme dali od 0-6 mesiacov, tak sme to cítili.

kikuska_wedge
26. jan 2018

@ofinka ahoj aj my to teraz riešime. Malý je už v predškolskom veku. Rozhodli sme sa odložiť nástup do školy. Nie kvôli väzbe, ale kvôli tomu stresu zo zmeny a nárokov zo školy. Malý si toho prežil dosť. Zanedbávanie sa na ňom podpísalo. Čo sa týka reči (výslovnosť, slovná zásoba), motoriky a pod. to dobehol veľmi rýchlo. Napredoval míľovými krokmi, keďže Je veľmi ctižiadostivý a páli mu to. Stačilo sa mu venovať. Takže v tom nevidím problém. Ale pri stresových situáciách "vypína". Vtedy má problém zložiť jednoduchú vetu. Potrebuje sa ešte ukľudniť a byť v bezpečí. Preto budeme žiadať o odklad. PS: a do škôlky chodia obaja. Síce sú kvôli chorobám viacej doma ako v škôlke, ale to vôbec nevadí. Majú kontakt s deťmi a môžem povedať, že im to prospelo. Boli taký bojazlivý. Teraz sú takí priebojnejší, menej hanblivý .... Viacej sa síce naučili, keď boli so mnou doma, ale na tie sociálne väzby je to na nezaplatenie.

lana28
26. jan 2018

@adalmba ahoj, ktorý ste kraj?

marcelarefat
26. jan 2018

@bosorkabb aj ja idem budúci týždeň podávať návrh, mne to chvála Bohu píšu na úrade. U nás to zatiaľ tak robia, zlaté tetusky.

bosorkabb
26. jan 2018

@marcelarefat to máš šťastie

kikuska_wedge
26. jan 2018

@bosorkabb nie ako my s naším úradom 🙂 A u vás ako? Malá je už právne voľná. Viem, že si niečo riešila ale priznám sa, že si teraz neviem spomenúť ako ste dopadli.

berginkan
26. jan 2018

Na tu navstevu chodia az po priprave, alebo pocas?

marcelarefat
26. jan 2018

@bosorkabb veru áno, a som im za to povďačná.

bosorkabb
26. jan 2018

@kikuska_wedge v marci je pojednávanie tak hádam bio matku zbavia práv. Uvidíme koncom marca, chvalabohu už je to v BA.

adalmba
27. jan 2018

@lana28 Ahoj Ba

kikuska_wedge
27. jan 2018

@bosorkabb super, že sa to pohlo. Držím palce. Vy už rovno budete podávať na osvojenie, pestúnska sa počíta namiesto predosvojiteľskej?

bosorkabb
27. jan 2018

@kikuska_wedge áno presne tak. A budúci týždeň ideme podať o súrodenca ak by sa narodil. Už máme všetko vypísané.

avogiles
27. jan 2018

@berginkan ano, toto je krasny clanok 🙂