Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@wodanka a to už teraz môžete? Nie až po osvojeni?
@vanesa1210 prepac, nerozumiem k comu patri Tvoja otazka
@mana85 aj ja som ho dnes čítala. Krásny.
@wodanka ci už teraz môžte začo at kolotoč na súrodenca? Nie až po osvojeni?
@mana85 poznam pisatelku tohto pribehu, je to psychologicka a uz davnejsie mi hovorila ze tuzia potretom dietati.len sa nedari tak rozmyslaju nad NRS ☺️
@vanesa1210 už po spravoplatneni rozsudku o predosvojitelskej sa dá opätovne sa zapísať do poradovníka. Len treba znova spraviť celú prípravu a doniesť všetky potrebné papiere čo vyžaduje úrad.
@wodanka suuuper diiiik
@wodanka nemusíš absolvovať celú prípravu, stačí aktualizácia. Ja som to teraz riešila (apríl). Ale žiadosť sa podáva aj prílohy k tomu.
@vanesa1210 áno jasné že sa dá.
@bosorkabb ja som myslela ze až po osvojeni.....
@vanesa1210 nie. Osvojenie nemusí byť ukončené a môžte žiadať o znovuzapisanie do zoznamu žiadateľov. Len treba novú žiadosť a dokumenty k tomu plus tú aktualizáciu (do 4 hodín).
Baby teraz sa ma suseda pýtala či je možné osvojiť si dve deti naraz aj bez toho aby boli súrodenci vraj by chceli staršie 3-6 rokov aj Rómske čiže našli by si zrejme a ja si myslim že aj súrodencov ale ak nie tak myslite že môžu prejaviť záujem o dve deti naraz . Ja som susede poradila hneď to napisať do papierov a aj na priprave to rozobrať ale či právne je to možne netuším ....ďakujem
Baby, na interakciaciach v DeD nam bolo povedane ze aj ked prebehne sud o osvojitelnosti a zbaveni rod. Prav, tak bio matka sa moze "ozvat" az do uplneho osvojenia, nakolko nejde o zbavenie rod. Prav, ale POZBAVENIE. Vraj by to nemala uz take jednoduche teda a musela by dokazovat atd. (Pri babatkach to maju lahsie, nakolko mohli konat z dovodu laktacnej psychozy) Ale zostala som teda z toho riadne paf. To ste vedeli?
@joannita nepozná, ale zároveň neexistuje precedens na tieto veci. A § je preto tak pokruteny lebo sa dá vyložiť rôzne. Podľa právnika neexistuje zatiaľ sudca ktorý by obnovil konanie ak by už rodič bol pozbaveni rodičovských práv právoplatne. Ono ak je spor uzavretí (právoplatný rozsudok) tak obnova konania v týchto veciach nieje možná. Musel by sa viesť nový spor a to nieje ľahké. Sudca by z najväčšou pravdepodobnosťou návrh zamietol. Toľko k úvahe a debate ktorú som mala s právnickou. Ale ako viete na Slovensku je možné všetko a nikdy nehovor nikdy.
@wodanka
@bosorkabb
Ako všetko u nás na Slovensku, tak aj toto závisí od ľubovôle konkrétnej pani na úrade.
Ja som si v zákone o soc. prav. ochrane detí našla konkrétny paragraf, ktorý hovorí o tom, že ak už mám dieťa v NRS a žiadam o ďalšie, tak nová príprava sa nevyžaduje (§ 38 ods. 6).
A ako to u nás konkrétne vypadá v praxi? Keďže prvé dieťa mám v pestunskej len ja (lebo manžel nemal pripravu), druhé dieťa chceme do spoločnej pestunskej. Takže manžel musí teraz urobiť celú prípravu (to mi je jasné, že musí), ale vraj ju mám s manželom nanovo absolvovať aj ja. Keď som začala namietať, že veď ja som predsa už tým všetkým prešla a už všetko riešim aj v praktickej rovine a že ak tak potrebujem nanajvýš aktualizáciu, tak pani psychologička sa nado mnou "zľutovala" a povedala, že mi vyjde v ústrety a nejaké to sedenie mi "odpustí", že to sa ešte počas prípravy dohodneme, akú konkrétnu tému budem ja môcť vynechať. Ale diagnostiku osobnosti musím určite podstúpiť spolu s manželom (to sú asi tie psychotesty).
Takže asi tak... tu si zákon vykladá každý úradník podľa svojho gusta.
A ako znie jedno príslovie: proti gustu žádny dišputát. 😕
A
Ahojte baby, dlhšie som tu nebola, chcela som sa opýtať, či neviete ako je to momentálne s poradovnikom v BB kraji. ďakujem
Ahojte baby.Neviete ako je na tom PO kraj?Ale neni tu niekto z PO kraja?

Krásny príbeh ♡
http://www.navrat.sk/o-nas/centra-navrat/62-cen...