icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
7. mar 2019

@bosorkabb tak to je super. Akurát. Si ma potesila. Dakujem.

bosorkabb
7. mar 2019

@kikuska_wedge držím palce.

alilka
7. mar 2019

@joannita
@berginkan a na upsvar mi to budú vedieť poskytnúť ..túto info?a na tú návštevu chodia kedy?až po zapísaní do poradovníka či predtým?

kikuska_wedge
8. mar 2019

@alilka predtým. Ako podáte žiadosť, tak prídu cca do 2_4 týždňov. Potom môžete začať prípravu. Navštív krajský upsvar, tam ti povedia koľko sa cca čaká.

sofinkalv
8. mar 2019

@kikuska_wedge drzim palce😍

kikuska_wedge
8. mar 2019

@sofinkalv dakujem. Dnes nám prislo rozhodnutie, ze sme zaradeni od februara. Musime este aktualizovat pripravu.

joannita
8. mar 2019

@kikuska_wedge priprava sa neaktualizuje predtym nez nas zaradia?

tulipan43
8. mar 2019

@joannita predpokladám, že im prišlo to čo nám, oznamenie o zaradeni do evidencie žiadosti. Tiež sme podavali žiadosť na druhé dieťa. V utorok ideme na aktualizáciu na úrad do TT

denka40
8. mar 2019

@srdiecko35 na zaciatku raz za pol roka teraz castejsie

kikuska_wedge
9. mar 2019

@joannita aj ja som si myslela

gelinka75
9. mar 2019

@luciskooo prosim co treba na vybavenie materskej? mame neodkladne opatrenie a maleho mame uz doma

gelinka75
9. mar 2019

@kattyb v navrate sme boli 2x, na prvom sme opakovali predoslu prirpavu, co noveho atd. na dalsom sme podpisovali papiere a tiez nejake diskusie boli, stale dokola to iste

bosorkabb
9. mar 2019

@gelinka75 neodkladne opatrenie, rodný list dieťaťa, papier s Ded o prevzatí dieťaťa a žiadosť o materskú.

gelinka75
9. mar 2019

@bosorkabb mame z nemocnice prepustaciu spravu to staci?

bosorkabb
9. mar 2019

@gelinka75 nie potrebuješ papier o prevzatí do svojej starostlivosti a na ňom dátum prevzatia. Ten dátum je kľúčový pre sociálnu poisťovňu. Neviem ci dieťa bolo v Ded alebo odkiaľ ste si ho brali.

gelinka75
9. mar 2019

@bosorkabb z porodnice priamo

bosorkabb
9. mar 2019

@gelinka75 tak musíš mať papier, alebo v správe uvedené kedy si si dieťa prevzala a to potrebuješ.

gelinka75
9. mar 2019

@bosorkabb ano je tam datum prepustenia domov

bosorkabb
9. mar 2019

@gelinka75 to potrebuješ

gelinka75
9. mar 2019

@bosorkabb diky pojdem to vybavit buduci tyzden

tinetta
10. mar 2019

my sme niekomu vo štvrtok spravili obrovskú radosť, volali nám z Upsvar, že sme na rade a majú pre nás bábätko, ale kedže máme dve svoje a naš druhý štuplík nemá ešte ani rok, tak sme sa zhodli, že by to bolo dosť náročné - hneď teraz brať ešte aj bábatečko z pôrodnice. Baby ale poplakala som si hrozne. My sme mali rok pozastavenie a potom bum, hneď za týžden od pozastavenia nam volali, ja som to vôbec nečakala, ani sa mi nesnívalo..

berginkan
10. mar 2019

@tinetta joj a kolki ste boli? lebo u nas je to na spadnutie. uz minuly tyzden som mala zvlastny pocit, bodaj by sa vyplnil

alilka
10. mar 2019

Baby Radim sa aj s inými babami kam na prípravu..či upsvar alebo neziskovka..ale teda píšu mi vraj to cez upsvar trvá dlhšie ale keď už je bábo tak prvé ho ponúkajú tam..a až tak cez tie neziskovky .ako to teda vlastne funguje?je to pravda?tým pádom cez ten upsvar je rýchlejšia šanca sa k babu dostať?.. 🤔

mata71
10. mar 2019

@alilka ahoj , pripravu sme mali cez upsvar a trvalo to cca 3 mesiace, žiadne poplatky a hlavne sme mali individualne sedenia to nám vyhovovalo, aj soršie zaradenie do poradovnika, veškera pomoc pri vybyvovačkách od žiadosti , pripravy, aj papiere na sud nám vypracovali na urade a podali na sud,,, max spokojnost .. ,,tetu na urade sme brali ako rodinu , vedela všetko o nas, aj sme komuniovali ked bolo treba a ozaj napomocna vo všetkom..

tecko28
10. mar 2019

@alilka my sme robili cez urad a tiez maximalna spokojnost, nam to trvalo 4 mesiace aj to preto, ze manzel robi v zahranici, tak sme mohli len ked bol doma. Od podania ziadosti po zaradenie do poradovnika necelych 6 mesiacov

alilka
10. mar 2019

@mata71 super. Tak teda asi pôjdeme cez upsvar..neziskovky máme vzdialené buď 60km alebo 80km od miesta nášho bydliska..a upsvar v celku pod nosom..takže aj to je pre nás viac vyhovujúce..ja by som tiež radšej brala individuálne ak by to šlo..inak som pýtala od vedúceho potvrdenie o príjme a pýtal sa ma na aký účel..ale tak nechcem aby v robote vedeli čo riešim..ako to inak urobiť?vraj firma co nám robí výplaty si vyžaduje vedieť na aký účel mi to treba..🤦🤦

alilka
10. mar 2019

@tecko28 jeeeee tak to vám išlo super rýchlo..uvidíme ako to vyde nám..pre mňa je to celé momentálne úplne Španielska dedina..🤦 zdá sa mu to celé hrozne zložité a začínam mať z toho úplne obavy..😏

nikadomi
10. mar 2019

@alilka povedz že pre banku.. hypotéka, prenesenie hypotéky, pôžička...

alilka
10. mar 2019

@nikadomi hej to tak mozem?nevedela som čo mu vôbec povedať. 😏😏

joannita
10. mar 2019

@alilka povedz ze je to pre UPSVaR a viac nehovor. Viac ich nemusi zaujimat. Banku by som nehovorila lebo na tom potvrdeni prijmu to budes mat uvedene ze toto potvrdenie sa vydava pre ucely.....banky napr.