Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
neviete prosim ako je to s ockovanim ked malicky este nie je "nas", ci sa to musi povinne, uz mame termin na predosvojitelske, nevieme sa dockat
@danicau my sme boli v zozname od mája 2015 a lasku mame doma od decembra 2018💕🙏😁. Volali nám v novembri a do 3 týždňov bolo 5m babo s nami doma. Sme prešťastní.
@kattyb ahoj. Prepáč že tak neskoro odpovedám, ale máme dosť riešenia, boli sme aj za bobacikom. Ďakujem za prianie❤. Takže zapísaní sme od júna 2015. Čakali sme skoro 4 roky. Ale keď sme začínali s prípravou tak vtedy sa čakalo 2 roky. Stále viac sa to predlžuje. Ale nikdy nevieš koľko detičiek sa narodí. Možno to pôjde rýchlo.
Ešte raz ďakujem dúfam že tentokrát to už vyjde.
@kattyb prosím ta máš všetkých 3 chlapcov adoptovanych?
@zuzlicek44 nie, chalani sú naši biologickí👶👶👶
Ahojte žienky... Ak sa smiem trocha votrieť. Naši chlapci majú 2 roky Ďalší týždeň, brali sme si ich ako 7 týždňových domov . Som šťastná , že ich máme, no niekedy potrebujem vypnúť hlavu, lebo dvaja chlapci špekulanti je niekedy sranda 😀 A tak som si našla ventil v podobe písania blogu. Ak by ste niektorá chceli trochu počítať tak ma nájdete na www.luvimama.sk alebo i na instagrame luvi_mama..... Píšem -zatiaľ- najmä o adopčných veciach... krásnu nedeľu prajem ♥
Ak sa vám nepáči, že som pridala tento príspevok, prepáčte, vymažem.....
Mne sa tiez zdalo, ze vybavuju uz rok 2015. My sme zapisani jun 2016 na druhe. Uz to az tak nesledujem, ako pri prvom. Syn ma 3,5 r a vtedy sme na neho cakali 2 roky a 4 mes.
@nikadomi
@danicau Tak v tom pripade opakujem to, co som tu uz neraz pisala, ze toto preskakovanie v poradovniku naozaj nerozumiem. Pisala tu baba vo februari, ze boli zapisani 12/14 ze su na 14 mieste na biele babo. Dalsia baba z nasej skupiny z pripravy zapisani koniec roka 2014 tiez stale cakaju na biele babatko. A nepiste mi (nie vy dve, ale ine baby co to tu uz pisali) ze je to tym ze uradnicky hladaju tych spravnych rodicov pre konkretne dieta, ze 50 parov nebolo vhodnych pre nejake dieta na zaklade ich subjektivneho posudenia. 🙈🙈🙈
@joannita ja viem, že tu nedávno kočka riešila, že ešte nemajú bábo a zapísaní boli v 2014tom... my sme boli v máji 2015 a celá skupina už dieťatko má, buď adopt., resp. niektorým sa pošťastilo vlastné. Vtedy sme holke odporučili telefonovať na upsvar a dožadovať sa odpovede, ak mi pamäť neklame, avšak už sa neohlásila. Ak je niekomu niečo čudné, nejasné, nech volá, klope, ide na UPSVaR osobne a dožaduje sa odpovedí.. my tu píšeme len info z vlastných skúseností- teda aspoň ja. A ja som podozrenie s preskakovaním a inými čudnými praktikami skúsenosť nemala 🤷🏼♀️
@nikadomi jasne ved ja netvrdim ze vy sa zamerne preskakujete, ale ja viem o viacerych pripadoch kedy pri totoznych poziadavkach jedni dieta maju a su zapisani pol roka pred tymi ktori dieta nemaju.
A ta kocka mi tu potom napisala koment ze volala na urad a su 14. V poradi. To bolo vo februari.
@gelinka75 od koho mam zle informacie? Nerozumiem. Neviem co myslis ale napriklad my sme na biele v ba kraji cakali necele 4 roky az sme zmenili poziadavky na poloromske. Takze napriklad my sme cakali takto dlho. A viem ze aj ostatni na biele babatko. Poziadavky boli biele zdrave babatko do 6 mesiacov.
@joannita necaka sa stale rovnako, ked sme zacali tak to malo byt 2 roky, potom v priebehu nam povedali 3-4 roky, nakoniec to mali byt az 4 roky, len potom zrazu, ze sa to pohlo a za par mesiacov sa to celkom posunulo, kazdopadne cakali sme dost dlho a kriteria sme nemenili, zavolali a bolo
@gelinka75 jasne ja toto chapem aj nam na priprave na jessen v 2014 hovorili ze sa caka max 2 roky. Ale neviem ci sa rozumieme, pisem o tom, ze ludia co boli zapisani asi rok pred vami este stale cakaju na dieta 🙂 a maju rovnake poziadavky ako vy. Poziadavky som pisala hore. To je divne, a viac nez dost divne, nie to ze cakacie lehoty sa menia, to je prirodzene.

@janakjk Tak držím palce , nech vám to čo najrýchlejšie ubieha. My už máme troch chalanov , tak mne ten čas ide neskutočne rýchlo 🙂