Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
NIE
@radopp ty osobne nejako merias vyspelost? zas sa mozem len opakovat, tvoj nazor je v tomto meritku uplne irelevantny..
vyspela krajina je taka krajina, ktora ma vysoke HDP, chemicky a strojarsky priemysel, vysoka zamestnanost, dobre socializacne podmienky pre obyvatelov, atd.. nie su to krajiny, ktore maju bohatstvo vdaka rope a podobne..
@jana_eyre http://beo.sk/bioetika/1769-normalizacia-pedofi...
@celasapremenim podla Vas extrem, podla "vyspelych krajin" normalna vec. Mojim jedinym argumentom bolo ze to nie je prirodzene.
Nie,nie a znova nie
@celasapremenim ty si myslis ze homosexualne pary by si vzali deti z domova vo veku starsom ako 3 roky??? Nikdy...a preco by mali mat vacsi narok na babatka pred normalnou rodinou??? Ja osobne nemam nic proti homosexualom ale aby mali deti je nechutne a chore....deti v domovoch si nezasluzia aby boli odvrhnute rodicmi ale nemyslim si ze byt v homosexualnej rodine je nejaka vyhra pre ne.....moj nazor
@cuculiatko88 môžem vedieť, prečo si myslíš, že by si staršie deti nevzali? poznáš nejakých homosexuálov?
ja uvažujem len teoreticky, ale koľko chlapov by bolo ochotných ostať doma na materskej/rodičovskej dovolenke? aby im vypadol príjem, aby museli v noci vstávať a kŕmiť, prebalovať, uspávať. aby sa cez deň venovali dieťaťu ktoré sa nevie samé zahrať... deti od 3+ môžu byť cez deň v škôlke, neskôr škole. viac chápu, rozumejú, môžu ich učiť.... škoda, že väčšinou sa tieto diskusie vedú v štýle "o nás bez nás". možno by sme boli prekvapení, koľko gayov v skutočnosti by deti chcelo adoptovať(myslím koľko málo).
a ako som spomínala, vlastné deti si vedia aj chlapi zariadiť, stačí sa dohodnúť s lesbickým párom.
@macocha este doplnim, ze ak sa homosexulnym parom podari /v co dufam/ , ze budu mat moznost osvojit si dieta, tak stale bude platit zakon, ze upsvar a sud ma konat v najlepsom zaujme dietata /co nie vzdy robia, ale to je uz ina tema na dlhu debatu/ , ale ak vyskumy dokazuju, ze pre dieta je najprirodzenejsie a najvhodnejsie prostredie rodina s muzskym aj zenskym vzorom, tak ano, povazujem to za najlepsi zaujem dietata. Ale treba pozerat aj na to, ze vyskumy dokazuju aj to, ze v rodine tvorenej homosexualnym parom a dietatom to dieta neutrpi ziadnu ujmu na psychickom zdravi. Ale to nezaujima ludi, ktori len hlasaju, co poculi na kazni, ti nehladia na vyskum. Ak by verili a zili aspon podla ucenia jezisa, bolo by na svete lepsie 😝
Nechapem, preco niekomu upierat pravo na spokojny zivot, ci uz homosexualom.. alebo detom bez rodicov.
Jednoznacne, homosexualny par ma mat taku istu moznost prijat dieta ako hetero par. Stretla som uz ludi, ktori vhodni na prijatie dietata neboli a nepovolili im to. Tak neviem, coho sa boja ludia, ktori chcu homosexualom pravo na osvojenie dietata upriet. Kazdy jednotlivec, ci par musi prejst pripravou na prijatie dietata a psychotestami. Ja sa bojim skor takych, co nerozmyslaju a len opakuju, neoveruju si, len veria. A este raz nechapem, ako sa niekto citi taky uzasny, ze chce rozhodovat o zivotoch inych
@cuculiatko88 homosexuáli už teraz maju a vždy mali a budú mať deti a staraju sa o ne, nie je natom nič nechutné a choré. Choré a nechutné je deti im upierať, maju na ne také isté právo ako všetci, prečo by nemali mať?
@radopp Nuž to je pekné, že si im povolil starať sa aspon o svoje. Trochu som sa bála, že budeš zato, aby im tie decká odoberali. Ináč, ja by som oveľa radšej vyrastala v homo rodine, kde by mi dali city a finančnú istotu ako sa vykotulať s holým zadkom v 18 na ulicu, podakovala by som sa takým bojovníkom za rodinu.
@verra66 poznam homosexualov,o detoch som sa s nimi nikdy nerozpravala a proste si myslim ze by take deti nechceli...
@adsumus tak to teda nemaju rovnake pravo na deti ako muz a zena...ked chcu deti nech si spravia,je ine ked si dieta adoptuju muz a zena ktori nemozu mat deti zo zdravotnych dovodov ako dvaja chlapi prip.zeny ktori za ziadnych okolnosti to dieta nesplodia...
a ako som pisala je to moj nazor,kazdy sme ini a.mame pravo vyjadrit svoj nazor,ja vam neberiem ten vas a vy akceptujte ten moj,to je vsetko co pisem k tejto teme
@radopp tal zakazme hetero parom umele oplodnenia a adopcie - nech sa tiez staraju len o svoje deti, ktore si dokazu prirpdzene "zariadit" 🙂
@zuzanockamt Umelym oplodnením tiež vznikajú ich deti. Ale súhlasím že podvod s umelým oplodnením treba zastaviť. Vo väčšine prípadov stačí odstrániť drobný problém brániaci počatiu.
@cuculiatko88 ale veď normálne diskutujeme. nikto tu nikomu názor neberie. ale podla teba je lepšie, keď si homosexuáli spravia vlastné dieťa len preto, že im adopcia nie je umožnená? čiže na planéte bude viac ľudí, ale stále plné domovy detí, ktoré majú potom v živote problémy sa uplatniť a normálne žiť.
@cuculiatko88 pokial zena a muz nemozu mat spolu det, tak priroda to tiez kvi niecomu zariadila, tak nech ani o i ich nemozu mat inou cestou

@jana_eyre S deťmi v každej islamskej.