Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@adsumus
vypisala som sa dost hore, takze skusim velmi strucne:
- nepovazujem za normalne aby chlap chytal chlapa ako chlap chyta zenu (jezkove oči, kolko "ch" 😀 ). Nie je to normalne, taktiez ako nie je normalne davat deti do rodin, kde matka chlasce, ci otec je agresivny a pod. - zdoraznujem!!! Neznizuje to hodnotu ani jedneho cloveka!! Cize ide o nevhodne prostredie...nevhodne vzory pre maloletych
- dieta potrebuje matku a otca, nie vzdy to je mozne, mame kopec opustenych mamiciek, vdovcov atd... ale pri umiestnovani deti by sa toto malo zvazovat. Uvedomujem si, ze snazime sa zastierat dolezitost tychto roli, ale zena a muz sa vzajomne doplnaju a obohacuju a dietatu davaju roznorode veci (nehovorim o starostilvosti a dom. pracach co vedia vykonavat aj muz aj zena) pre zdravy psychicky vyvoj. Muzsky a zensky princip je velmi dolezity.
vld nie je to prirodzene, pretoze len muz a zena mozu splodit dieta... nie muz a muz ci zena a zena. Ak toto nie je dostatocny agrgument tak potom uz neviem co...
@vld OK, tak nediskutujem, si emocne zamerany typ cloveka, nedokazes si spajat jednotlive veci,v ysvetlujem ti tu zakladne veci na stokrat... tak neriesme. A este si to zaklincoval tou prirodou.... na zaklade ktorej povazujes incest a obdobne veci za OK, kedze su v sulade sprirodou.
Pekny den.
@lorela Nie som ziadny inkvizitor, ak dokážeš tvrdiť že sa tomu neoddávajú, tak potom čo byz toho sexu mali? Samozrejme že sa oddávajú análnemu sexu, tak ako my sa oddávame sexu normálnemu a prirodzenému..Ak by sa tomu s radostou neoddavali, tak abstinujú..🙂)))Presviedčat o tom čo je normálny prirodzený sex o tom asi snád netreba polemizovať, dieťa sa narodí z normálneho sexu, a z brucha matky...Vždy opačné pohlavie, ale to určite suhlasiš aj ty...Nenapísala som svoj koment, ako sudenie tychto ľudí..Mam kopec priatelov ktorí prešli týmto a dnes maju krásne rodiny. Avšak chceli z toho von,a nazvali to zlým. Dnes su štastní..Určite sa tu nepotrebujem hádat povedala som len svoj názor, tak to aj berte prosím....
@mima4 No vidiš a pre niekoho mužsko ženský, ako ty píšeš, princíp nie je vôbec dôležitý. Ziju si ludkovia kludne a spokojne aj bez neho, aj deti vychovajú (či už vlastné alebo nevlastné), aj pomru spokojne bez neho. Nevidím dôvod ich zato odsudzovať alebo pochybovať, že sa vedia dobre postarať o detičky. takže ich nechajte na pokoji a venujte sa naozaj záslužnejšej činnosti, napríklad ochranou mladých homosexuálov, ktorých ich rodičia vyhádzali na ulicu, napríklad aj z náboženských dôvodov.
@mima4 No, nechcel som reagovat. Ale ked uz si vytiahla taku podpasovku a dost uboho ma obvinila, tak musim. Takze poprosim dokaz, kde som uviedol, ze incest a podobne veci su ok.
Takze som sa prave presvedcil, ze ti robi problem citat s porozumenim. Takze prosim dokaz. Samozrejme ho nedodas, lebo som nic take nikde netvrdil. Ty si si iba kreativne prekrutila moj argument proti tomu, ze je nieco proti prorode.
Prepac, ale si ociernovacia klamarka a pekny den na konci bol velmi nechutny vysmech.
To skutocbe, ked dojdu argumenty, nastupuje take sproste klamstvo? Ja som si chybu priznal. Ale od teba to necakam, pretoze na zaklade tvojho posledneho prispevku mozem s kludnym svedomim vyjadrit nazor, ze si neslusny clovek a uboha luharka...
@adsumus ak ma v diskusii oslovíš, tak reagujem. Normálka, nie? To, že sú tam fotky reálnych detí je zjavné, ale o autenticite príbehu to nehovorí nič, len toľko, že také dieťa niekde existuje a mená...skutočne toto považuješ za pádny argument? Aj pri prípravkoch na chudnutie sú fotky a mená 😀 Adresy zisťovať nebudem, až tak veľmi ma to nezaujíma a tipnem si, že je to aj úplne nemožné, adresy a súkromné údaje sa nerozdávajú len tak hore dole. Mám už len poslednú otázku. Prečo tak veľmi agituješ za to, aby homosexuáli vychovávali deti?
ja si adoptovat dieta chcem dievčatá, ked budem mat vacsie deti svoje..🙂)) teším sa na to
@alaguema Lebo som hlboko presvedčená, že každá ludská bytosť, ktorá nikomu neubližuje a poctivo pracuje, slušne sa správa, si zaslúži prijatie a rešpekt a nie počúvať aká je zvrhlá a to všetko ostatné, čo tu verejne píšete. Tak to cítim od malička. Nikdy by som neodsudila homosexuála, že je proti prírode alebo že sa nemôže postarať o deti, môže kludne a možno aj lepšie ako taký, čo tu hádže po nom blato. A teba, čo vedie tu agitovať proti homosexuálnym adopciám? Aj ked ja to tak tuším, že tu nejde o strach o rodinu.
@zuzulik1234 ani zena a muz castokrat nemozu splodit dieta - v ostatnom obdobi tychto parov stupa a velakrat potrebuju aj "cudzi material", aby k oplodneniu doslo- ta ista situacia ako u homo parov a tito muz a zena neschopni mat spolu deti si dieta adoptovat mozu ... zakazme to aj im, nech su teda adopcie len pre tych, co dieta spolu splodit dokazu ... asi taketo nezmyselne je zmylanie vas homofobnych
@macuka Homosexualitou sa predsa "nedá len tak prejsť" a potom mať šťastnú krásnu rodinu. Ak tomu veríš, zrejme ešte stále veríš aj na škriatkov a dobré lesné víly.
Dovolím si tvrdiť, že ak majú tvoji homosexuálni priatelia krásne rodiny, tak to len z obavy, ako by reagovalo ich okolie, z obavy byť odvrhnutí možno aj vlastnou rodinou, straty najbližších. Znemožnená kariéra, spoločenské uplatnenie a postavenie. Odsúdení a nepochopení vlastne aj tebou...
Fuuu zaujimave toto citanie. Takze nevadi ak homo par (jedno ci zeny alebo muzi) vychovavaju spolu dieta, ktore splodili (manzelstvo, dohoda...), nevadi, ani ak ucitelka lesbicka uci a vychovava dieta v skole, ale VADÍ ked by si chcel homo par adoptovat dieta z DD. Preco? Je dieta z DD niecim specialne, ze prave na nom by takato vychova zanechala brutalne nasledky?
@vld
vld @zuzulik1234 ze to je neprirodzene nie je pravda...neprirodzene javy sa totiz v prirode nevyskytuju. Ale homosexualita ano.
cize prirodzene javy sa vyskytuju - podotkol si aj homosexualita.
V prirodze sa vyskytuje aj incest a vselico ine (zozratie mladat atd), cize podla tvojej definicie ide o prirodzeny jav, nie neprirodzeny. Odvolavas sa na prirodu, na zaklade čoho hajis homosexualne spravanie.
Nabuduce si pamataj co pises 😉 resp. uvazuj nad tym co das na sklo...
A opat necastuj ma tu takymito vyrazmi. Tvoj otec ako muz ti mal vysvetlit ako sa spravat k zenam, ukazat hodnotu zeny a byt ti vzorom. Aj toto je dosledok chybajuceho otca v rodine (ci fyzicky ci emocne)
@adsumus každý jeden človek, ktorý spĺňa to, čo píšeš, má môj rešpekt a úctu. Bez ohľadu na sexuálnu orientáciu. Tá v tomto smere nehrá vôbec žiadnu rolu. Toto by si mala skúsiť odlíšiť. Nie každý, kto je proti adopciam pre homosexuálov, je automaticky proti nim samotným. O zvrhlosti nepíšem absolútne nič, ak si si nevšimla vyjadrujem sa veľmi vecne k téme - adopcie pre homosexuálov, áno, alebo nie? Nezastávam ani názor, že homosexuál je proti prírode - opäť tvoj konštrukt, domýšľanie si a emočne nabité zahmlievanie. Homosexualita nie je proti prírode. Všetko čo tu existuje, je živé, má nárok na spokojný život a má byť akceptované. Či už je to jedinec, alebo systém, alebo štruktúra ako rodina, spoločnosť, kmeň....atď. A keďže príroda nezariadila, aby mali dvaja muži alebo dve ženy spolu dieťa, tak to asi tak treba brať. Človek, ktorý sa narodí s opačnou orientáciou a realizuje ju, by mal akceptovať aj obmedzenia z toho vyplývajúce. Nikto na tom svete nemá úplne všetko, čo si zmyslí. Ani heterosexuáli. Aj samotná úloha rodiča si vyžaduje určité obmedzenia a každý zodpovedný rodič ich príjme, To isté platí o partnerstve, o pracovných vzťahoch, o rodinných vzťahoch, Zrelý človek jednoducho chápe a prijíma svoju úlohu. To je to, čo vedie mňa k môjmu postoju v tejto veci. Tvoje tušenia a závery sú ovplyvnené tvojim myslením, vnímaním a emóciami a nie mnou. To by si si mala uvedomiť skôr, než si niekoho na základe emočne podfarbených dedukcií zaškatuľkuješ.
@mima4 Este raz. Kde som napisal, ze incest a podobne veci su ok? Ked mi dokazes, ze to tak podla mna je, tak sa znova ospravedlnim. Dovtedy sa moj nazor na tvoj styl podpasovej komunikacie nezmeni.
"Aj toto je dosledok chybajuceho otca v rodine (fyzicky alebo emocne)"...to asi platilo na mna, predpokladam. Nuz, pekne sa strapnujes. Tak dokaz aj toto svoje tvrdenie. Ty luharka. Ociernovanie a kadrovanie ti ide.
Ako k zene? A ako sa spravat k zene, ktora pouziva vulgarne vyrazy, klame a ociernuje nazoroveho oponenta? Ved ty niekedy pouzivas slovnik a maniere hrubokrkych typkov iv. cenovej. Takze zensky element postradam.
Zeby nejaky chybsjuci zensky vzor vo vychove (fyzicky alebo emocne)? 😀
@alaguema Ja viem, máš so mnou trpezlivosť. To sa mi naozaj páči. Lenže ja by som preda len tie argumenty, pretože príroda zariadila, že homosexuáli môžu mať deti (napríklad umelým oplodnením, či aj klasickým sexuálnym stykom) a môžu ich vychovávať ako sa to aj deje a teda ich môžu aj adoptovať a ja som len zvedavá, že aké máš argumenty, žeby to tak byť nesmelo podla zákona.
@cecil36 vieš, dieťa, ktoré sa do takého vzťahu narodí, si nevyberá a ani to nikto nemôže ovplyvniť, ale schváliť takú adopciu by som nemohla. Ja viem, že mnohí budú argumentovať, že v takomto páre deťom môže byť často krát lepšie ako v hetero...ale nie je to normálne, nie je to tak dané prírodou, ved ani žiadne zvieratá nežiju a nevychovávaju mládata v páre rovnakého pohlavia. A preto ja by som takúto adopciu neschválila, ani manželstvo...viem,že takýto ľudia tu medzi nami sú a je mi to ľúto, oni za to nemôžu...ale nie sú sami, kto nežije v manželstve, alebo, kto nemá deti, aj iní ľudia majú nejakí zdravotný problém a tiež nemôžu mať deti a žijú a znášajú svoj kríž trpezlivo, alebo aj menej trpezlivo. čo už každý z nás ma nejaký údel...a všetko sa pre niečo deje... 😒
@lorela MNou urcite nie...čo to za predsudky máš? Píšeš a ani nevieš o tom o kom píšeš a dokážeš na dialku zosumarizovat všetky prípady na svete...Prepáč, ale nie som bláhová, a viem zhodnotit, či niekto potláča, v sebe, alebo sa z toho dostal skutočne, mnoho z tých mojich priatelov boli skutočne emociolálne hlboko uzdravení..Studovala som psychologiu, pedagogiku...Hm trošku viery, a nadeje by ti neuškodilo.. 🙂
@macuka Co hovoríš na toto?
Veľká väčšina psychológov, psychiatrov a biológov však s Whiteheadovými tvrdeniami nesúhlasí a považuje za nebezpečné, ak sa myšlienka o možnej zmene sexuálnej orientácie stáva predmetom terapie – ide o tzv. konverznú terapiu. Ako typický môže poslúžiť prípad Johna Smida, ktorý sa tri roky potom, ako sa priznal k homosexualite, pridal ku evanjelikánskemu kresťanskému hnutiu a pokúsil sa zo svojej sexuálnej orientácie „vyliečiť“. Považoval sa za jedného z „ex-gejov“, oženil sa, a stal sa riaditeľom pastorského úradu pre bývalých gejov Love in Action. „Po 24 rokov som si uvedomil, že zmeny, v ktoré som dúfal, o ktoré som sa modlil, nikdy nenastali,“ spomína dnes. Podobnú snahu, vyliečiť sa z homosexuality, skúšal v rámci evanjelikánskeho hnutia aj známy britský iluzionista a mentalista Derren Brown. Ani jemu, ani nikomu, koho spoznal, sa to však nepodarilo – tí, ktorí o sebe vyhlasovali, že viac neboli „teplí“, podľa Browna priznávali, že náklonnosť k vlastnému pohlaviu nestratili, len ju potlačujú.
http://invivomagazin.sk/homosexualita---fakty-v...
@susanne6 vidis a mne sa nezda normalne, ze RKC tu ma taky vplyv ako ma, ze je vzdy posledna, ktora nieco uzna, zvycajne az vtedy, ked nijako inak nevie nove poznatky a vyzkumy, ktore vyvoj priniesol odargumentovat. Nezda sa mi normalne, ze kedysi upalovali bosorky na hranici, nezda sa mi normalne, ze vymyvaju mozgo svojim oveckam a tie potom neuvazuju tym co im ten hore nadelil- rozumom. Nezda sa mi normalne, ze selektuju ludi a vynasaju sudy, kradnu, klamu...atd. Toto sa mi zda ovela nenormalnejsie ako dvaja ludia rovnakeho pohlavia, ktori sa maju radi.
tieto príspevky nemaju stipku ochoty počuvat toho druhého..Je tu samé osočovanie, a predsudky...Mrzí ma, že ludia nevedia bez emocii reagovat..Hlasim sa prvá k tomu že sa to musím učit...Ked vsak vidím ako niekto reaguje na moj názor urážkami, je to fakt ťažké..Nuž budem sa snažit popracovat na sebe a reagovat diplomaticky na urážajuceho...Majte sa tu pekne.. 🙂
@cecil36 celil predsa len- nemiešaj prosím hrušky ajablká...RKC je politická sekta, ktorá občas povie aj pravdu, avšak je zanou tucet obetí, zamlčaných obetí, neskutočne vela týrania, táto sekta nema skoro nič spoločného s Kristovým skutočným učením, avšak spotvorila tak obraz Boha na zemi, že mnohí už ani nevedia uverit, že by Boh mohol, byt dobry..Ale homosexualita nie je o nič viac ospravedlnitelna, ako všetky zverstvá v RKCktoré spomínaš.
@mima4 hm, pritom sa hovori, ze najvacsi bojovnici proti homosexualom su prave ti tzv. latentni...
Tak necham na posudenie ostatnych pri precitani nasich prispevkov kto z nas to je 😀
No, tvoje dojmy o druhych vies prezentovat vskutku podivuhodne... a obdivujem tvoje "analyticko-deduktivne schopnosti"... urobit profil mojej sexuality 😉 Psychiatri v APA budu blednut zavistou nad tolkou genialitou 😉
Vidim, ze skutocne namiesto argumentov pouzivas rada ad hominem utoky. Ale to je, zial, tvoja vizitka, nie moja...

@mima4 To, ze ty mna oznacis za nechapaveho, z tvojich nelogickych argumentov validne neurobi 😉
No krutenie a vykrucanie nesuvisiacimi argumentmi ti ide dost zle.
Takze po poriadku:
- to s planetou X ma byt argument? A my zijeme na planete X, kde su sami homosexuali? Prosim, nepouzivaj ako argumenty umele scifi situacie a skus sa vratit na Zem, kde odjakziva zila urcita skupina homosex orientovanych ludi a planeta sa napriek tomu premnozuje. Toto uz nie je dobre ani ako vtip.
- ale preco pises o definiciach vselicoho vselikym. Bavime sa o tvojej definicii partnerstva, ktora pochadza od teba a nema oporu v zakone. Ulietavas fantaziou k absurdnym vymyslom, aby si odviedla pozornost niekam inam. Nevysvetlila si mi biologicku podstatu partnerstva. Iba stale pises o mnozeni. Lenze partnerstvo je pravna kategoria. Partnerstvo moze existovat bez ohladu na plodenie a naopak, plodit sa da aj mimo partnerstva. Ty tieto dve veci podmienujes, ale nevies vysvetlit logicky preco. Obchodne partnerstvo je tiez forma partnerstva a nie je spojene s plodenim. A vola sa to partnerstvo aj podla zakona.
- tu by som sa opakoval. Ide o tvoju definiciu, tvoje podmienky pre partnerstvo. To, ze do seba zapadaju muz a zena, este neznamena, ze tym maju vylucne pravo na to, aby sa nazyvali partnermi. Nic take nedefinuje ani biologia, ani pravo. Psychologovia tiez skumali deti vychovavane same sex parmi. Ziadnu vyznamnu nevyhodu u tychto deti z tohto titulu nepreukazali.
- nuz, ma biologickych rodicov, ale ti uz nemaju realne ziadne rodicovske prava a pred zakonom nemaju k dietatu ziadne prava ani povinnosti. A ti adoptivni rodicia, ak su neplodni a adoptuju si dieta, tak nie su skutocnou rodinou? Ved ti dvaja nemaju schopnost plodit, ale z nejakeho zahadneho dovodu ti to u nich nepripada ako prekazka partnerstva. A este podla tvojej vlastnej definicie.
- zial, posledna odrazka je len kopia casti mojho prispevku a do toho tvoje "presvedcive" vyhlasenie, ze vsetko si vysvetlila.
Ale aby som nebol nespravodlivy, snahu si cenim. Ale netvar sa, ze si svoje osobne presvedcenie a subjektivne videnie obhajila aj objektivne ako pravdu. To je trosku povysenecke.
A este raz k tym neplodnym. Takze odpoved na otazku ako oni zapadaju do tvojej definicie je statisticka pocetnost ich vyskytu? Si robis srandu?
Ale mas pravdu. Nema zmysel pokracovat v diskusii s niekym, kto pozna vysledok a na jeho racionalizaciu si vymysla uletene a nelogicke porovnania, vyhyba sa niektorym otazkam alebo rovno napada logiku oponenta.
Ak chces mat posledne slovo, kludne si este kopni do mojej logiky alebo chapaniu. Hned teraz ti napisem, ze ok...mas pravdu, tvojim pseudoargumentom skutocne nerozumiem. Napr nerozumiem ako moze niekto uviest ako dokaz vycapeny nejaky uryvok z textu, bez uvedenia zdroja, a ked na to poukazem, tak dostanem odpoved, ze mam googlit...alebo ako pravdivost svojich tvrdeni moze, okrem ineho, opierat aj o to, ze sa stretava s ludmi, ktori robia vo vede.
Ale mam radu...drz sa ich a vela, vela sa od nich uc...zatim nic moc 😀
😉
Nebudem uz reagovat. Uz som sa raz nechal uniest a nebolo to dobre.