Adopcia. Príbehy matiek

martinjasen
14. mar 2012

Pre niektorých je toto slovo jedno z mnohých, no pre tých, ktorí ho začali žiť je jeho podstata možno aj zmyslom života. A práve Vás by som rád pozval do tejto otázky, aby ste zdieľali svoj príbeh adopcie. Mnohí možno stoja pred rozhodnutím adoptovať si dieťa a váš príbeh im môže pomôcť.

Adopcia nie je jediná možnosť, pozývam tu aj všetkých nahradných rodičov, profirodičov, pestúnov, povedzte svoj príbeh. Ďakujeme.

nmnicka
1. mar 2017

@bluff je to chore

laura1994
1. apr 2017

Ahojte žienky.... Mám 22 rokov, manžel 25 rokov... Svadbu sme mali 26.9.2015.... Po 2 rokoch sa snaženia o bábätko sme prišli na to, že môj manžel mať detičky nemôže... Ja pracujem s postihnutými detičkami... Veľmi túžim mať dieťatko... A preto hneď ako dokončíme nas domček sme sa rozhodli že si pôjdeme podať žiadosť o adopciu.... Chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, či môj vek bude neakou prekážkou.... Ako dlho sa čaká na bábätko? Čo musíme všetko pred tým absolvovať?

bobulazelena
1. apr 2017

@laura1994 tvoj vek nie je vobec ziadnou prekazkou,ak si adoptujete babatko. Zakon hovori len ze musi byt primerany vekovy rozdiel (z logiky vyplyva,ze teda cca tak aby to mohlo byt tvoje biologicke dieta).
Teda ak by si si chcela osvojit 15 rocne dieta, problem by to mohol byt, pri malom dietatku, nie.

bobulazelena
1. apr 2017

@laura1994 o ostatnom ti neviem poradit, ale odporucam ist na upsvar, kde vas o vsetkom informuju, ake doklady treba a pod. aby ste boli zaradeni do zoznamu ziadatelov

laura1994
1. apr 2017

@bobulazelena Ďakujem ti krásne za tvoju odpoveď

usmevnr
4. dec 2017

Milí náhradní rodičia, ale aj budúci náhradní rodičia dovoľujeme si Vám predstaviť nový projekt neziskovej organizácie Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.
v prípade, že ste náhradní rodičia a chceli by ste sa s nami podeliť o svoje skúsenosti, radosti či ťažkosti, radi sa s Vami stretneme. Ak máte nejaké otázky, či námety na spoluprácu, určite nás nezáväzne skontaktujte, spoločne budeme hľadať riešenie Vašich problémov, či otázok.
Držíme Vám palce vo Vašom rodičovstve, sme tu pre Vás a Vaše rodiny.

Teším sa na Vás. S pozdravom tím Úsmevu ako dar, pobočka Nitra

luciola
4. dec 2017

Ahoj je tu niekto kto sa stal pestunom ?
Je lepšie si adoptovať alebo sa stať pestunom ?

aniele
7. dec 2017

@luciola Každé má svoje pre a proti. U detí i rodičov. Je dobré, že existujú obe možnosti. Adopcia, podľa mňa, skôr napĺňa túžby rodičov po úplnej rodine. Tí zväčša chcú dieťa čo najmenšie, aby si to rodičovstvo prežili naplno. Pestúnstvo umožňuje mať rodinu aj deťom, ktoré nie sú právne voľné a teda vhodné pre adopciu. Často bývajú staršie (hláste sa, kto chce adoptovať 11-ročné dvojičky s ADHD, dyslexiou a ďalšími "tajomstvami", o ktorých vám na úrade radšej nepovedia?), prípadne ide o súrodenecké skupiny. Často majú za sebou ťažkú minulosť, ktorú vlečú so sebou ako Gluma. Adopcia je nezrušiteľná, dej sa čo dej, vrátane všetkých právnych náležitostí (dedenie a pod.). Pestúnstvo je krásne tým, že nie je klietkou. Deti dospejú. Ak sa vytvorili vzťahy, je to skvelé. Ako v biorodine. Ak sú len samé problémy (a verte, že môžu byť naozaj poriadne, nemajme ružové okuliare), všetko prirodzene skončí. Akurát pestúnom niekedy ostane pocit, že sa snažili a... (nedočkali sa vďaky? zlyhali?...) Ale niekedy sa to o rok - dva zvrtne a mladí sa prebudia a uvedomia si, kde je sever. Potom sa veľa vecí upraví, aj keď to už málokedy bude ideálne. Ale malo by nám ísť najmä o to, aby vedeli obstáť v živote, nie? Poznala som adopcie vydarené i nevydarené, rovnako aj pestúnstva. Ale asi by som do toho šla znovu. Veľa som sa naučila. Aj o sebe.

cervus
27. júl 2018
emmi811
27. mar 2019

@cervus krasny pribeh dakujem vam ❤🍀

milus777
18. jún 2019

@cervus nadherny pribeh. Tiez zvazujeme adpociu

sabina1996
5. nov 2019

My s manželom mame podanu žiadosť a už sme aj začali prípravu v n.o. Úsmev ako dar. Môžem vrelo odporučiť 🙂

mimka8899
5. nov 2019

Ahojte tak aj my si s manželom chceme podať žiadosť na Upsvar sme síce dosť mladý ale túžba mat dieťatko je veľká 🙂 ja detičky mat nikdy nebudem a preto sme sa rozhodli. S manželom nemáme vôbec problém s rómskym dieťatkom ale chceli by sme dieťatko do 2-3 rokov 🙂 dievčatko asi 🙂 myslíte že budeme čakať hrozne dlho? O to čakanie ani nejde ale už keď sme sa rozhodli chceli by sme si to naplniť a neradi by sme čakali 5-10 rokov

karkana
6. nov 2019

Adopcia aká bola vaša cesta k dieťatku ,napíš sem a poradia ti ,hlavne aj od kraja odkiaľ si záleží ,niekde sa sa dlho niekde kratšie,na rómske by si nemala dlho čakať

sabina1996
6. nov 2019

Pokiaľ nemáte problém s rómskym dieťaťom tak si myslím ze dostane určite skôr. A aj podľa veku ak chcete už staršie dieťa tak cakačka je kratšia. Ja mam len 23 rokov a nebol vôbec problém ani na úrade ani na sedeniach so psychologičkou. 🙂 Pre mňa je mať dieťa dar. A ak nebolo mne dopriate tak chcem dať lásku a rodinu inému bábätku/dieťaťu.

sofinaa
28. nov 2019

@lamps
Ahoj kolko ste cakali na adopcii

sofinaa
28. nov 2019

@sabina1996
Ja by som si zobrala aj romske babo ale male babetko

sofinaa
28. nov 2019

@sabina1996
A aj vy cakate na adopku

sofinaa
28. nov 2019

@milus777
Uz ste sa zapisali

sofinaa
28. nov 2019

@cairka
Vy mate romske babo aj ja som romka a zobrali ste si malicke babo alebo uz starsie

milus777
28. nov 2019

@sofinaa este nie, nejak sme sa k tomu nedostali...

sofinaa
28. nov 2019

@milus777
Aha a deti namate

sofinaa
28. nov 2019

@sam69
Kolko ste cakali na babo

sofinaa
28. nov 2019

@milus777
A uvazovali ste o adopciu

sofinaa
28. nov 2019

@karkana
Aj vy chcete romske babo

milus777
28. nov 2019

@sofinaa ano len manzelovi sa do toho nejak nechce. Isiel by znova do ivf...

sofinaa
28. nov 2019

@milus777
Uz ste boli aj na ivf

sofinaa
28. nov 2019

@sofinaa
Jasom bola na iui a neuspesne

milus777
28. nov 2019

@sofinaa ano ale kedze som v predcastnej menopaize tak sme museli pouzit darovane vajicka.mame dcerku ale strasne by sme chceli surodenca pre nu...

janinuska
28. nov 2019

milus777 ako ti zistili predčasnu menopauzu, pytam sa preto, lebo ja mam 0 amh, že na zaklade čoho sa to da zistit.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre