Adopcia. Príbehy matiek
Pre niektorých je toto slovo jedno z mnohých, no pre tých, ktorí ho začali žiť je jeho podstata možno aj zmyslom života. A práve Vás by som rád pozval do tejto otázky, aby ste zdieľali svoj príbeh adopcie. Mnohí možno stoja pred rozhodnutím adoptovať si dieťa a váš príbeh im môže pomôcť.
Adopcia nie je jediná možnosť, pozývam tu aj všetkých nahradných rodičov, profirodičov, pestúnov, povedzte svoj príbeh. Ďakujeme.

@sofinaa myslis s pouzitim darovanych vajicok? Tak to ti neviem povedat ci by to vyslo na prvy krat, je to ako pri normalnom ivf len percentualne je trochu vyssia uspesnost kedze darkyne su mlade zdrave baby. Nam uz druhy pokus nevysiel. Zalezi aj ake mas ty problemy, partner spermiogram a tak...
milus777
Aha mala soli darovane vajicka a ja som sa pitala doktorki ze chcem darovane vajicka odmietla ze nie tak ja neviem ....a kde si chodila do nemocnici
@sofinaa prepac, ty absolutne nerozumies zakladnym veciam. Darcovske vajicka sa davaju ked uz zena nema svoje, resp. ich nema zdrave, alebo je nositelkou genetickeho ochornia. Neviem kolko mas rokov, ale ked ti to tvoja dr. zamietla, tak asi mala na to dovod. Pisala si , ze mas problem s vajcovodmi, ale vajicka zrejme mas, takze staci ta nastimulovat, vybrat tvoje vlastne, oplodnit spermiami manzela a vlozit- to len tak zjednodusene. Nie je to az take jednoduche a uz vobec nie je istota, ze to vyjde. A nie je to uplne zadarmo. Treba si zvazit vsetky pre a proti
@sofinaa je to presne tak ako napisala
@tecko28 nizsie. Ak mas este svoje vajicka tak stimulujes so svojimi. Na darcovske vajicka musi byt dovod. Vysetrenie hormonalneho profilu + amh hormonu da predstavu o tom ako su na tom tvoje vajecniky. Nepises ake vysetrenia mas za seboy a ci si to riesila len so svojou gynekologickou alebo priamo v car. Inak cyklus s darovanymi vajickami stoji cca 4000 eur...
@sofinaa tak potom je este moznost ked toto nevyslo ist na IVF, tam sa nastimuluje asi tvorba vajicok, ktore sa nasledne odoberu a oplodnia sa mimo tela a vlozi sa do maternice uz vyvijajuce embryo, ale to je prave uz ta moznost, kde ti musia aj upravovat cyklus, pichas si injekcie atd.. a tiez to nemusi vyjst. Poznam kopu ludi, ktori vyhodili velke tisice , skusali vela cyklov a aj tak sa nepodarilo. To si musite doma s muzom zvazit, ci do toho ste ochotni investovat a ci mate na to financie. Je to vycerpavajuce aj po psychickej stranke, samozrejme je aj moznost, ze to vyjde na prvykrat, ale nikto ti nevie uspech zarucit
@sofinaa ano je to umele oplodnenie. Tak samozrejme ze sa zato plati a nemale peniazky, cast ti sice vrati poistovna ale aj tak. Nerozumiem ako pises ze mas male folikuly vajcovodov. Folikuly sa tvoria na vajecnikoch a dozrievaju v nich vajicka. Ak mas problem s vajcovodmi v zmysle ze su nepriechodne alebo nejak poskodene tak pri umelom to nevadi kedze tam je iny prinicp ako pri normalnom otehotneni...

@janinuska dlho mi meskala ms strasne nepravidelnu som mala,navaly tepla ale tie navaly som mala este ked som mala pravidelnu ms a dobry hormonalny profil...nasledne mi dr zobral krv a vysledky otrsane ako v prechode amh 0,14 nizky estrogen fsh 190...cele zle komlpetne ako v menopauze...o dva mesiace uz amh 0,02...takze to uz bol tatolny koniec.este sme skusili minustimulaciu ivf ale ziadne vajicko sa nenaslo aj ked zopar folikulov tam bolo na utz vidiet....tak sme hned sli do ivf s dv a vysiel nam hned prvy pokus 🙂 dcerka bude mat 4...v juni sme boli na ket ale nevyslo :(