Adopcia. Príbehy matiek
Pre niektorých je toto slovo jedno z mnohých, no pre tých, ktorí ho začali žiť je jeho podstata možno aj zmyslom života. A práve Vás by som rád pozval do tejto otázky, aby ste zdieľali svoj príbeh adopcie. Mnohí možno stoja pred rozhodnutím adoptovať si dieťa a váš príbeh im môže pomôcť.
Adopcia nie je jediná možnosť, pozývam tu aj všetkých nahradných rodičov, profirodičov, pestúnov, povedzte svoj príbeh. Ďakujeme.
Ahojte, chcem sa opýtať, to vyjadrenie z obce. To je ako myslené? Ja keď si predstavím, že sa k takéme intímnemu a citlivému rozhodnutiu majú vyjadrovať klebetnice z obecného alebo ešte horšie starosta, ktorý má konflikt asi s každým
🤦♀️
@michaela329 v podstate ano, obec sa vyjadruje k vam co sa tyka spolunazivania, mozu sa u vas zastavit, popytat sa na vas susedov. Ale nemali by ich informovat preco sa pytaju.
@tecko28 tak to bude problém, hlavne po tejto zime, keď sme tu mali problémy s údržbou cesty a manžel spolu so susedmi sa boli sťažovať na obecnom a starosta je pekne pomstychtivý blbo. Nechápem tento postup, v takto malých obciach je to ako pranier pre bezdetný pár.
@michaela329 na kontrolu nechodi starosta a nepise posudky, nemas sa coho bat a okrem mesta chodi na kontroly este socialna kuratela, takze ak by napisala obec nieco ine ako zisti kuratela mali by asi v obci problem-ten kto sa pod to podpise a to im za to nestoji, Cize klud 🙂
@michaela329 byvane v meste, mesto nad osobne nepozna, na dedine je to asi trosku inaksie. myslim,ze oni skontroluju nejake registre, mozno nejake pripadne priestupky,staznosti na vas. u nas z mesta dnu doma neboli (nechali listok v schranke, boli sme v praci).nakoniec my sme boli na meste v kancelarii u pani pracovnicky, spisala nejaku spravu od nas a kedze bolo vtedy dost kovidu, tak povedala ze staci ak pridu k nam zo socialky.
@michaela329 my sme mali podobný problém, ale pokiaľ nemajú nič v ruke žiadne sťažnosti na vás a podobne nemôžu napísať nič zle. U nás to bolo tak, že vyjadrenie im troška ďalšie trvalo a bolo veľmi stručne podľa úradníčky, ale ja som aj volala kvôli vyjadreniu na upsvar či im už poslali a taktiež som im povedala, že čo je vo veci, aby vedeli.
Baby ked tu tak citam o tych problemoch s financiami, ma tak napdlo, ze matersku vam dali od vykonatelnosti alebo od pravoplatnosti?
@kikuska_wedge v podstate vlastne odo dňa prevzatia malého z cdr. Ale keďže CDR mi odmietlo dať preberaci protokol ( ten mi dali až po právoplatnosti ) tak som napísala čestne vyhlásenie. Vykonateľné bolo 27.5. malého sme si zobrali 31.5. ale v ten deň som mala ešte dovolenku, čiže na materskú som nastúpila 1.6.
@kikuska_wedge mne sa mari, ze sa priznava odo dna vykonatelnosti ale caka sa az na pravoplatnost.
Vyplatia spatne.

Ahojte, tak náž príbeh sa začal písať asi 2011roku prvým randé 🙂 detaily preskočim a uvediem že nejak sme neotehotneli (musím uviesť že naša snaha ale začinala prehliatkami u gynekológa a končila preplachom vaječníkov). A teda sme sa taknejak zabezpečili sme sa materiálne a jedného dňa mi jedna pani povedala že ma adoptovanú dcéru ale má sňou aktuálne problém lebo riešia pubertu. Ale to už som nepočúvala... ako opantaná silnou vôňou ruží a prichádzajúcej jari som prišla domov a manželovi apomenula info od pani- vtedy to prišlo ako čistý jasný blesk z neba... hneď sme vedeli že do toho ideme... Dokonca sme mali pocit nepochopenia "prečo sme to už dávno nespravili?"
A tak nasledoval telefonat na urad potom sedenia a všetky papierovačky,zaradenie do zoznamu čakateľov- čakame biele, od 0 do 4rokov jedno či dve/aj tri detičky ♡ posledné slová od pani úradničky zneli: normálne si žite svoj život , zavoláme keď to budete najmenej čakať ♡
A o pár mesiacov mi zišlo naum že už je na čase upraviť budúcu izbičku-a tak sme urobili stierky,podlahy a nábytok na mieru mal prísť montovať pán stolár 10 apríla.
28.marca telefonát: máme prevás chlapčeka bieleho 3 roky a myslime si že sa narodil prevás chcete si ho prísť pozrieť? 🙂
A 8.4. Sme si ho priniesli domov ♡
Odvtedy má všetko zmysel... pravdu povediac život predtým si vôbec neviem vybaviť detailne...akoby to bol len nejaký utržok z filmu....
Bala som sa jedinébo, že nebudem empaticka a citlivá dosť ale ja som ra "rozliala" roztopila hrozne pri malom... milujeme ho...neviem ci sa da viac
Adopcia- nebola prenás poslednou voľbou, bola prenás vítana možnosť ♡ manžel v celom procese o krok predomnou 🙂 tešil sa na sedenia a veľmi nás to bavilo ♡