Utajený pôrod - súhlas manžela
Ked chcem dat dieta na utajeny porod potrebujem k tomu súhlas manžela?
Autorka, ak ti mozem nejako pomoct napis mi IP.
A vy ostatne zeny, ked nechcete pomoct, tak nemudrujte a nekritizujte, neuvedomujete si, ze cloveku, ktoreho nieco trapi su vase mudre komentare zbytocne.
@petulda333 to je super,že poznáš, ja nepoznám. A bohvie, ako je na tom tento otec.
@zuzanockamt ano, to tehotenstvo je teda hlavne o matke, nepochybne. Ale z pohľadu takeho nejakeho dlhodobeho (alebo ako to nazvať) je to len krátke obdobie.. ak žena dieťa nechce a muž - otec dieťaťa áno, mal by byť nejako právne chránený aj on.. nie ze ona si pojde utajene porodit a on si môže pískať, k vlastnému dieťaťu sa nedostane, bude vychovavane niekým iným napriek tomu že bolo chcene (aj ked len z polovice rodicov)... Vravim, možno ked utajene porodi a manžel to potom da na sud, dlhou sudnou cestou sa k tomu dieťaťu dostane, niesom právnik, neviem.. 🤷 koľko je takých mužov, co sa o dieťa postarali lebo matka to nedokazala/nemohla.. s pomocou rodiny ci bez.. ak ale má schopnosti a možnosti, autorka príspevku by mu to mala umožniť.. nikde nepíše ze je alkoholik, bije ju, je finančne nestabilny alebo podobne.. citam len ako ona to dieťa nechce a rodina ju prehovára že to zvladne a že sú to hormóny.. 🤷
dieta sa o sebe nic nedozvie, nebude vediet ani o rodinnych chorobach, nebude poznat dovod opustenia, bude sa citit nechcene, ako nieco neplanovane, nemilovane biologickymi rodicmi ci starymi rodicmi. nedozvie sa,ze otec ho chcel.zbytocne bude odtrhnute od biologickej rodiny.
Keby tu tá istá autorka napísala pár mesiacov do s5, že uvažuje nad potratom. Písali by ste jej,že utajený pôrod..bla bla,vrahyňa a bla bla.. Teraz ,ked uvažuje nad utajeným pôrodom tak ju tu lynčujete. Tak ktorá možnosť je vlastne pre vás tá správna? Obávam sa,že žiadna z týchto dvoch
@lenkasarka pár mesiacov s5*
@lenkasarka lenže toto je úplne odlišná situácia...tie ostatné ženy väčšinou nemajú financie, ani rodinu čo by pomohla. Ona má manžela, ktorý to dieťa chce. A to je ten podstatný rozdiel. 🤷
Autorka, si predpokladám dospelá žena, zodpovedná sama za seba. Prosím urýchlene vyhľadaj psychiatra. Či už si bábätko necháš alebo sa rozhodneš pre utajený pôrod, ale potrebuješ ho tak či tak.. a veľmi. Držím palce 🍀
Tie ktore tu pisete, nech autorka necha dieta manzelovi, lebo manzel sa o dieta postara.to mi chcete povedat, ze mate doma chlapov, ktori by bez problemov zvladli 24/7 starostlivost o novorodenca? Prepacte damy, tomu neuverim. Aj moj muz zvladne prebalit, nakrmit, uspat, okupat a pod,.,ale nie 24/7. A rovnako mam vo svojom okoli starostlivych otcov, ktori zvladnu sami aj 2 deti cely vikend, ale nie plnohodnotnu nepretrzitu starostlivost o novorodenca. A predpokladam, ze toto je aj pripad autorky. Chlap dieta chcel a chce, ale nezvladne sa o neho postarat, autorka dieta nechce a vie, ze by ta starostlivost bola na nej, preto chce taketo radikalne riesenie svojej situacie.
Ja vsak nerozumiem, mila autorka, preco ak deti nechces za ziadnu cenu, si sa nechranila viacerymi druhmi antikoncepcie. Ci budes veselo sexovat, otehotnies este kolkokrat a deti budes rodit len tak, utajovane? Ved to je chore.
@luciaaaaa predstav si že poznám takých, ktorí ostali na dieťa sami. Manželka zomrela, no ostalo mu malé dieťa. Myslíš že taký čas sa ho otec vzdá? Je to otec a jednoducho sa postará najlepšie ako vie a aj rodina pomôže.
Ďalšia vec čo sa tu často spomína: nevieme aký je, či ju nebije, neopija sa .... Tak toto si myslím, že by bola prvá vec, o ktorej by sa v príspevku zmienila. Ani jedno krivé slovo na neho nepovedala, takže myslím že chlap nie je žiadny tyran ani alkoholik..
@luciaaaaa ale no, zas nerobme z chlapov nesvojpravnych.. iste, keď nemusia lebo matka sa postara, tak sa nepostaraju 24/7.. ale ver že keby ozaj musel tak sa postará úplne rovnako akurát namiesto materského mlieka dá dieťaťu mlieko umelé.. nakŕmiť cca každé 3 hodiny dieťa, utíšiť ho, okúpať a prebaliť zvládne rovnako muž ako aj žena.
@evaachesa a ako vieš,že majú financie ? Veď nevieš čo ju k tomu vedie. Aj ostatne tu mali manželov a aj staršie deti,napriek tomu zvažovali potrat. A Vás niektoré skoro raní mŕtvica pri prečítaní takejto témy. Ale keď už utajený pôrod,tak je sialena v tom lepšom prípade. Tak nie je lepšie utajený pôrod,ako potrat? Veď podľa vašich slov na take dieťa čaká množstvo bezdetných párov. Mna vlastne do toho nič nie je a je mi jedno ako nalozi so svojim zivotom ja žijem ten svoj. Len moja hlava neberie tie vaše moralisticke bludy,kde píšete ako sa vam to v tej danej chvíľke hodi.
@tianna chcela by som mať také dieťa, ako opisuješ, s ktorým treba riešiť len tie činnosti a v takých intervaloch 😂
@evaachesa no daj, kolko poznas takych, co zvladli sami starostlivost o novorodenca. Sami. Lebo ty nevies, ci ma autorka rodinu, ochotnu sa starat. A nie, neverim, ze bezne zvladne chlap starostlivost o novorodenca. Ani ti, ktorych poznas ty by to bez mamy, ci svokry nedali. Su aj medializovane pripady (hokejista), kde chlapi ostanu s novorodencami, ale 70% starostlivosti je na ostatnych zenach v rodine.
@zuzanockamt a čo iné treba s nimi riešiť okrem toho a plaču? 😁 mám 3, najstarší syn spal už ako novorodenec maximálne 12 hodín aj to asi na 100 časti, no teda okrem nosenia, kŕmenia, prebaľovania a kúpania som nerobila s ním nič 🤔 samozrejme teda ešte prechádzky.. pre mňa je vždy absolútne najľahší 1. polrok.. zábava začne až potom keď už treba prikrmy riešiť, čo môžu, nemôžu, intolerancie, všade vyliezaju, dávať stále pozor aby malé nepojedli hračky veľkých atď 😛 a to už zas keď ocko ozaj zvládať nebude môže dať dieťa do jasiel.
@tianna napr.chodenie po lekároch a cvičenie...pre mňa je obdobie do roka katastrofa a dieťa si začnem užívať, až keď má 4-5rokov
@zuzanockamt a to ešte doplním že najstarší je postihnutý a okrem VVCH má viacero diagnóz teda sme sa nabahali 1. rok riadne po lekároch.. samozrejme aj neskôr a doteraz. Teda so zdravým novorodencom práca absolútne rovnako zvládnuteľná pre matku aj otca.
@tianna v ktorom scifi filme existuje takyto novorodenec? Mam 2 deti a s oboma bol prvy mesiac armagedon, potom 2 mrsiace pohoda a potom zase nastal armagedon v podobe kolik. A ano, mam starostliveho a spolahliveho muza, ale nie, nezvladol by dennu starostlivost o kolikujuce dieta. A rovnako by nezvladol nocnu starostlivost, ked prve mesiace bolo nutne 77krat vstavat v noci k dietatu. Samozrejme, ze pomahal aj pomaha, aj v noci vstal, ked som padala na hubu, ale urcite by to nerobil sam 24/7. Aopakujem, neverim, ze sa najde chlap, ktory by toto sam dal.
@zuzanockamt vidíš s týmto ja nesúhlasím, vtedy začína najviac práce.. dieťa už papuluje, má vlastný rozumcek, často neposlúchajú, plus predškolské obdobie, škola.. vtedy to práve začína byť ťažšie a o dosť.. naši majú 10, 7 a 2 teda viem už celkom porovnať ktoré obdobie je ľahké alebo ťažšie..
@tianna ja mám doma pubertu -12 a batoľa -2,5 takže čo to tiež viem porovnať...a čím staršie, tým lepšie
@zuzanockamt vidíš u nás zas nie.. 🙂 čím sú staršie tým viac stresov a práce okolo 🙂 s láskou spomínam na babatkovske vreskoty keď tu ziape 10 ročný v predčasnej puberte po všetkých a 7 ročný sa ho snaží dohnať..🙄
Preco by sa chlapi nevedeli postarat?moj instruktor z autoskoly nemohol mat dlhe roky deti po IVF sa im narodili dvojicky mama dostala depresiu a rovno z porodnice isla na niekolko mesiacov na psychiatriu.Jemu pomohla prve dni 75 r mama a potom si zohnal na par hodin sestricku na dochodku.Okrem deti mal doma psychicky choru zena neskor sa rozviedli a sam ich vychovava.Zo dna na den mi zrusil jazdy.Niekedy su necakane situacie chalani su uz prvaci a je s nimi uplne sam doobeda jazdi poobede je mama a otec v jednom skvely chlap
@tianna Nuž puberta je náročné obdobie ... závisí od povahy, temperamentu, predchádzajúcej výchovy, pravidiel, ako to bude fungovať.
A myslíš ze tvoja nechuť do života a evidentne psych. problémy, ktoré si uvedomujes sa vyriešia tým, že dáš to dieťa "preč" ? Ani si nevieš predstaviť co sa v tebe začne len po tom diať.. Manžel ak dieťa chce, dohodni sa s ním ze ti prvé mesiace s dieťatkom pomôže, a uvidíš aké to bude.. Nezatracuj to ešte, dieťatko aj neskor po pôrode môžete dat na adopciu
Tak mm by urcite zvladol staortlivost o novorodenca a keby bol unaveny alebo nieco by nevedel tak sa obrati na svoju sestru/svagrine dokonca uz aj netere, pripadne by si najal nejaku nany ktora by mu s tym pomohla. Hovorite akokeby starostlivost o dieta bola vylucnou záezitostpu zeny a je jasne ze ani poniektore tie zeny sa nevedia o deti postarat a tu sme 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Muz je uplne schopny sa postarat o svoje dieta aj od narodenia a nerobi tp asi 80% chlapov lebo nemusia lebo mamicky su nastartovane tak ze len oni mozu a vedia vsetko 100% a ostatnym nedovolia
@tianna to hovori teoria? v praxi, kolko dni zvladol tvoj muz sam s novorodencom? tiez nepoznam takeho, co by bol taky superman. moj muz zvladol od narodenia dcery viac-menej vsetko az do okamihu, kym nezacala plakat. ma takmer 8mes.a doteraz tak fungujeme. vsetko super-truper, kym mala neplace. a povedzme si uprimne, deti toho naplacu dost. lebo akonahle je najedena, vyprdena, vygrgana a neutisitelne place, tak on nevie, co s nou, je z toho nervozny a tam starostlivost konci.a rovnako nemal a nema kapacitu vstavat v noci k dietatu. ak by boli takyto supermani bezny jav, tak by tu neboli denne diskusie od zien, ze chlapi s detmi doma vobec nepomahaju.
@prasiatko30 Tak napr. môj muž by neodcvičil vojtovku ani by nebol schopný sa tej rehabilitácie zúčastniť. Museli sme cvičiť, keď nebol doma.

@zuzanockamt poznam asi 3kt takto prevzali tuto zodpovednost. Jednemu zena porodila dieta a po sestonedeli sla na kontrolu a nevratila sa uz,vraj to nezvlada. Dievca ma uz 2,5r a mama nikde. Druhemu zena odisla po 5m a treti je rozvedeny a maju dieta v striedavke