Utajený pôrod - súhlas manžela
Ked chcem dat dieta na utajeny porod potrebujem k tomu súhlas manžela?
To že nechces dieťa mi silou mocou pripadá tak, že si asi zistila že ho nemáš s mužom a on to nevie. Iný dôvod mi nepripadá prečo by si zrazu nechcela dieťa.
@hylary 🤦🤦🤦
Autorka, ak je toto reálne, jednoznačne potrebuješ pomoc psychiatra. Tetaz hneď, nie po pôrode.
Píšeš, že nemáš ani chuť žiť,skutočne je to len preto ze nechceš dieťa?
Zvlášt keď ste sa tešili, plánovali ho? Tak čo sa zmenilo? Lebo nič sa nedeje len tak, bum bez dôvodu.
Keď prídeš z pôrodnice bez dieťaťa, čo potom? Povieš mužovi, že zomrelo?A reálne čakáš, že tomu uverí, že nebude chcieť vidieť telíčko, nebude chcieť spraviť dôstojný pohreb, že proste len tak mu povieš, že zostalo v nemocnici? Kde?
Alebo že nebude sa pýtať, čo sa stalo, že nebude chcieť ísť sa informovať o príčine tej "tragédie?"
A keď príde na oddelenie, tak čo? Ano, právne mu nemôžu nič prezradiť (to je bohužiaľ zle osetrene) ale musel by byť úplný blázon, keby to len tak nechal, že "veď mi zomrelo dieťa, nemáme ani jeho telo, ale to nič, nevadí"
Nebude sa nič ta opýtať, čo sa stalo, na priebeh pôrodu? Okrem toho, on môže v krajnom prípade požiadať aj súdne o možnost nahliadnuť do tvojej dokumentacir, ak bude mať pocit, že mu klameš.
A čo gynekológ, kontroly potom? Tiež všade budeš hovoriť, že je babatko mŕtve alebo že ho uniesli, alebo co?
Mne to skôr príde, že ty máš ťažkú formu depresie, ak už nie rovno psychózy. Potrebuješ pomoc, jednoznačne
Ponizila si sa sama.. nechciet vlastné dieťa kvôli svokre alebo rodičom nie je nijaký relevantný dôvod dať ho preč.. živého človeka na ktoreho píšeš že ste sa s muzom tešili.. predtým ste nevedeli o týchto "problémoch"? Spamataj sa kým je čas, aby si neurobila hlúposť.. a aby nebolo neskoto vrátiť udalosti spať...
Ďakujem a chceš byť aj naďalej so svojím manželom? Máš v pláne kariérny postup v práci či cestovať, necítiš sa v pohode zdravotne? Koľko máš rokov? Manžel pracuje? Toto sú také otázky,ktoré by nám pomohli ti poradiť s utajeným pôrodom.
Momentálne si veľmi smutná, unavená z rodinných problémov ale budeš mama,aj keď si to momentálne nedokážeš predstaviť, ale uvidíš, zvládneš to,keď aj s pomocou psychológa,nevadí,dáš to. Ver tomu,že ani jedna žena, kým neporodí si to nevie prestaviť. Ja nie som výnimka, vždy som hovorila,že ho ani nebudem vedieť chytiť a pôrodom to všetko prišlo,neboj. Budeš svoje dieťa milovať nadovšetko a celému tomuto zlému obdobiu dáš zbohom. Aj starí rodičia budú nakoniec v pohode a manžel ti bude pomáhať.
Tvoje problémy sa nevyriešia utajeným pôrodom. Máš psychický problém, ktorý potrebuje liečbu. Dokážem súcitiť s ťažkou životnou situáciou, dokážem súcitiť aj s tým, že nechceš dieťa, to mi ver. Nedokážem ale súcitiť s niekým, kto len tak z haluze odmieta liečiť. Bezdôvodne ničíš život nielen sebe, ale aj manželovi a po pôrode aj dieťaťu. Že ti rodina neverí? A čo máš 10, že potrebuješ doprovod zákonného zástupcu? Moja, ak sa cítiš dostatočne dospelá rozhodnúť sa pre utajený pôrod, určite si dostatočne dospelá ísť sa sama liečiť 😉 naposledy som ti napísala naozaj pekný empatický komentár, tento už je protivny, lebo ja fakt neviem, na čo čakáš? Že príde nejaký Samo Sato a za teba to vyrieši? Najjednoduchšie riešenie máš na dosah ruky a ty nič, radšej budeš špekulovať o tom, ako pripravíš milovaného človeka o vlastné dieťa.
@hylary to bol nejaký slovenský seriál, nie? baba mala dieťa s iným, manžel bol v zahraničí, išla na utajený pôrod, ale potom ho chcela naspäť tuším
Ešte dodám, nie je žiadna hanba mať psychické problémy, nemôžeš za to. Je ale veľká hanba ich ignorovať namiesto riešenia.
Prosím okamžite vyhľadaj pomoc psychiatra, kľudne aj online. Prestaň plakať, ľutovať sa a začni riešiť tento vážny problém. Ak ti nikto nevenuje pozornosť a zhadzuje to na hormóny, buď prosím aspoň ty zodpovedá a obráť sa na pomoc odborníkov. 🙏❤️
ipcko.sk
dobralinka.sk
mojra.sk
dusevnezdravie.sk
krizovalinkapomoci.sk
onlinepsycholog.sk
Ja sa vôbec nevyznám, no nemôže mať problém, ak teda bude riešiť utajený pôrod aj keď otec dieťaťa o tom vie a nesúhlasí s tým? Že chce dieťa do svojej starostlivosti, no ona to v nemocnici zatají? Nemôže byť za to trestne stíhaná? Len tak rozmýšľam lebo mne toto príde ako dosť šialené.😳
uz sa ta v predoslej diskusii zeny pytali, preco nejdes k psychiatrovi. ak si nebola zbavena svojpravnosti, tak na navstevu lekara nepotrebujes suhlas ani muza ani nikoho z rodiny. a v tvojom pripade som presvedcena o tom, ze tym utajenym porodom sa tvoje problemy radikalne zhorsia. pretoze az po porode nastava tsunami hormonov, ktore zial ovplyvnit nikto nevie. ty bez liekov skoncis fakt zle.
Fakt nemá manžel žiadne práva na dieťa, keď je v utajenom pôrode porodene 😦. To som netušila.
Ahoj, neviem ti poradiť, ale skús normálne napísať na poradňu alexis, tam ti na 100% dajú správne informácie.
@lenkadenisa áno.. ale to som nenapísala preto že má napadol ten seriál.... Až teraz keď to píšeš som si uvedomila že bol o tom aj seriál.
A preco mu to dieta nenechas a nerozvedies sa? Ved nakoniec sa tak ci tak rozvediete. Si predstav opacnu situaciu,porodis a ty dieta chces a muz nie. Vezme dieta a da ho prec. Ako by si sa citila? Je to od teba pekne svinstvo. To,ze ho nechces,fajn. Ale ak muz ano,tak mu ho nechaj!
A za dalsie,sak ked budes rodit,muz asi pojde s tebou nie?
@lenkadenisa volalo sa to Hniezdo, z RTVS
@alex49 to som ani ja netušila. V tomto nemám žiadne info, ale zdá sa mi pritiahnuté za vlasy (ak to teda tak je ako tvrdia), že otec má nulové pravo na svoje dieťa. Keďže sa matka môže úplne sama rozhodnúť , že ho da preč. Dosť stršná predstava
Autorka, už viackrát si sem kvôli tomu písala. Nechápem, prečo chceš utajený pôrod a dieťaťa sa vzdať, keď máš manžela, ktorý je otcom dieťaťa a to dieťa chce. Vášmu manželstvu je už aj tak koniec, tak poroď, rozveďte sa a dieťa nech je zverené do výhradnej starostlivosti otcovi.
O tomto si este v budúcnosti asi prečítame v novinach 😟 ak porodis utajene, predpokladam ze tvoj muz s tebou skončí a ešte to bude celkom slušný súdny proces.. porod, zver ho do starostlivosti otca a ty si choď po svojom.. tak ci tak sa rozidete, tak ked on to JEHO dieťa chce, tak mu ho nechaj.. prečo by malo vyrastay u cudzich, keď môže u vlastného otca?
To, že chce utajený pôrod, môže byť aj pomsta voči manželovi. Podrobnosti nevieme, nevieme, či otehotnela dobrovoľne, čo ak bola do dieťaťa dotlačená.
@alex49 toto je bohužiaľ presne ten priklad toho ze "moje telo, moja voľba" a podobné žvásty sú úplne mimo, ale teda to je na uplne inu debatu.. faktom je ze na výrobu dieťaťa treba dvoch. Keby to bolo naopak, ze on nechce a ona chce, tak ho ona este povlaci este po sudoch kvoli vyzivnemu.. lebo ved je otec, nech sa stará... Ale ked je to naopak, tak otec nemá ziadne právo.. podla mna dost na hlavu postavené 🤷
@river_song Je to tak preto, lebo tehotenstvom, pôrodom, starostlivosťou je zaťažená hlavne matka. Ona si zničí zdravie, telo, ona sa vzdá na istý čas pracovného života, príjmu atď. A otec sa už potom len podieľa podľa schopností na starostlivosti. Ale odmaká si to matka.
Aj v tomto prípade by som bola veľmi zvedavá, či otec dokáže prebziať 100%tnú starostlivosť o novorodenca. Bez akejkoľvek pomoci, keďže dieťa tak chce.
tvoje problemy nezlahcujem, musi to byt tazke, ale mna by aj zaujimalo, ci ratas aj s moznostou, ze sa manzel s tebou rozvedie, kvoli tomu utajenemu porodu? Ja len dufam, ze sa v nemocnici v case porodu najde niekto kompetentny kto tebe aj manzelovi pomoze.

@terka402 nie .