icon

Kúpanie v tehotenstve v aquaparku

derna
16. sep 2025

Ahojte, prosím môžem sa kúpať? Zajtra sa chceme ísť do Lipan Kúpať, ja nemám rada letnú vodu, takže isto by som šla do vonkajšieho bazénu, kde je voda dosť tepla. Prosím Vás, môžem? Neohrozí to nejako bábätko? Som 18+1 ďakujem 🫶

xeonela
16. sep 2025

Tiez som sa chodievala kupat ako tehotna, ono je to dost individualne by som povedala. Ako velmi si hakliva na rozne infekcie a podobne, cize ak toto zvyknes mavat (ja som nemala s tymto nikdy problem), tak by som zvazila tampon do vody a sla by som.

simca115
16. sep 2025

@derna osobne by som to neriskovala ešte pokiaľ si dosť háklivá na infekcie

melanta
16. sep 2025

Ak sa chodíš do termálov kúpať bežne, tak kľudne aj v tehotenstve. Do 40° vody snáď nepôjdeš. A kvôli infekcii si daj vazelinový tampón. Kúpiš ich v drogérii, sú to tampóny nie na menzes ale na to, aby neprepustili nič dovnútra. Ja ich používam bežne vo wellnessoch a mimo mora.

mimi013
16. sep 2025

@derna kludne chod, nemalo by ti to uskodit. 😊 pouzi secta protect tampony co kupis v DMke, tusim aj v lekarni, ktore su napustene vazelinou, aby si nedostala nejaku infekciu. A smelo do toho. 😊 len si davat pozor na termalne bazeny, tie sa neodporucaju v tehotenstve.

derna
autor
16. sep 2025

Zabudla som napísať ženy, ze beriem Antibiotiká a probiotika, lebo mam stále bakteriu v moči

puplatko
16. sep 2025

Ja som sa nijak neobmedzovala, pokiaľ bolo všetko ok. Dá sa aj kúpať, pokiaľ nezvykneš mávať dáke problémy, veď do horúcej vody nepôjdeš. 😉

anonym_f551d6
16. sep 2025

@derna chodila som sa kúpať počas celého tehotenstva. Ale napríklad v Maďarsku ma nepustili do liečivých termálnych ani veľmi teplých bazénov.

anonym_cc5e5d
16. sep 2025

@derna ja by som nešla. Mozes niečo chytiť aj nemusíš. Tehotná nie si celý život, tak snáď jedno kúpanie oželieš. A najbližšie takéto otázky dávaj svoje lekarke, oba vie najlepšie prečo a ako dlho berieš ATB, ktoré tiež nie sú prospešné pre dieťa

simca115
16. sep 2025
@derna

Zabudla som napísať ženy, ze beriem Antibiotiká a probiotika, lebo mam stále bakteriu v moči

@derna veď tehotenstvo netrvá roky , ja by som pockala a potom šla , ešte dupľom keď berieš antibiotiká 🙂

derna
autor
16. sep 2025

Dobre ďakujem Vám 👍

anonym_e02e41
16. sep 2025

Ako tehotná môžeš so špeciálnymi tampónmi najlepšie, ale keď máš liečbu, tak nech t to ani nenapadne preboha. Na atb do vody 🫣 sedliacky rozum preboha

anonym_d76415
16. sep 2025
@derna

@derna ani by som o tom neuvažovala, ak berieš antibiotika a máš také problémy. Fakt je to nutné?

derna
autor
16. sep 2025
@anonym_d76415

@derna ani by som o tom neuvažovala, ak berieš antibiotika a máš také problémy. Fakt je to nutné?

@anonym_d76415 iba sa pýtam...

zobaka
16. sep 2025

nesla by som a duplom ked beries atb

mimi013
16. sep 2025
@derna

@derna ak beries antibiotika tak to meni vec, to potom urcite nie, neriskuj. Ak by si bola plne zdrava tak ano, takto nie.

anonym_d76415
16. sep 2025
@derna

@anonym_d76415 iba sa pýtam...

@derna ja iba odpovedám, nešla by som v tehotenstve ani keby som nebrala tie antibiotiká, nevieš s čím všetkým tam ľudia vlezú do vody

derna
autor
17. sep 2025
@anonym_e02e41

Ako tehotná môžeš so špeciálnymi tampónmi najlepšie, ale keď máš liečbu, tak nech t to ani nenapadne preboha. Na atb do vody 🫣 sedliacky rozum preboha

@anonym_e02e41 sedliacky komentár max 😀♥️

kiwi3
17. sep 2025

co je to "letna voda"? 😲 tiez som tehotna a tento rok som sa kupala len v mori. nic ine nie je bezpecne. nechapem, ako ta to moze napadnut este aj s antibiotikami.

anonym_e02e41
17. sep 2025
@derna

@anonym_e02e41 sedliacky komentár max 😀♥️

@derna ja som to napísala slušne a odborne ako lekár gynekológ. Že ty to berieš ako urážku, to nie je môj problém. Zrejme nechápeš pojem “sedliacky rozum”, je to absolútne normálny výraz, ktorý sa používa v bežnej komunikácii a nie je to žiadna urážka. Ale fajn…Zariaď sa ako chceš a potom nezabudni obviňovať všetkých naokolo, keď sa niečo stane 😉 nechápem načo sa vôbec pýtaš, keď všetko vieš