icon

Sme tehotné a ideme/letíme na dovolenku

maminee
16. mar 2016

Ahoj dievčatá, zakladám pre tehotné dovolenkárky túto diskusiu. Rada by som v nej pozbierala čo najviac informácií 🙂

Ku koncu mesiaca letíme na dovolenku na Seychely. Náš let sa delí na dva lety po cca 5 hodín s prestávkou v polovici na 4 hodiny.
Vzhľadom na bezproblémový zdravotný stav matky aj dieťaťa ( cestujem v 18tt ) mi lekár nezakázal vycestovať, avšak upozornil ma aby som zvýšila opatrenia počas letu kvôli trombóze. - To znamená prechádzanie sa po lietadle, pohodlná obavu, prípadne sťahovacie pančušky, či magnézium. V mojom prípade mám po 5 hodinách letu možnosť 3 hodiny sa prechádzať a potom pokračujeme v lete.
Ak máte niektorá skúsenosti , že ste takto boli na dovolenke v tehotnestve, rada by som sa poradila či možno existuje opaľovací krém vyslovene pre tehotné, alebo s vyžším faktorom vhodný pre tehotné ženy, prípadne nejaké poopalovacie zázraky, nerada by som sa vrátila ako dalmatín 🙂 Ja osobne používam opalovací aj poopalovacé krém bioderma, samozrejme to sa poradím v lekárni, či si ho ponechám alebo nenájdem nič vhodnejšie pre toto obdobie života ženy. Samozrejme pribalujem repelent aj dlhé šaty a dlhé vzdušné oblečenie a nemienim sa zdržiavať na slniečku v čase najväčšieho tepla a svoj pobyt na pláži si predstavujem celú dobu pod slnečníkom ( ak nerátam pobyt v mori ). Pre istotu si beriem aj tehotenské tampóny, pretože to by som tam nezohnala v prípade potreby.

Nerada by som tu riešila hádky a naťahovačky mamičiek ktoré považujú ženy ktore idu na dovolenku ( ešte nebodaj leteckú ) za nezodpovedné matky, takže si tu skúsme uchovať užitočné infomrácie a rady mamičiek ktoré majú skúsenosť s dovolenkovaním s bruškom.
Ja osobne svoje tehotenstvo vnímam tak, že pokiaľ sa ja cítim dobre, cíti sa dobre aj moje dieťatko. A kde sa budem cítiť lepšie ako na dovolenke, s ľahkou hlavou, bez práce a starostí a rutiny všedných dní. 🙂

Sme tehotné a ideme/letíme na dovolenku
Strana
z2
evicaveverica
16. mar 2016

@maminee tak vies ked ta to prepadne nicim inym to neosalis... A ked vies od koho kupujes, overene, tak som sa nebala.

nellush
19. apr 2016

@maminee Ahoj 🙂 my sme tiež pôvodne chceli letieť do nejakej exotiky, ale kamoška z cestovky, ktorá nám riešila pobyt ma upozornila, že tehotné vraj nesmú, resp. nie je pre nich vhodná exotika a tak sme zvolili Malorku. Z akého dôvodu - neviem, asi kvôli klíme, alebo čo ja viem...ale ak ti to lekár povolil tak si určite poriadne dovču uži a ako povedal, hlavne pozor v lietadle, veľa pi a prechádzaj sa 🙂 btw ešte mi kamoška spomínala, že vraj je lepšie alebo teda niektoré letecké spoločnosti to vyžadujú, ak letíš do exotiky prípadne máš rizikové, že musíš mať nejaké odporúčanie od lekára - najlepšie v angličtine alebo čo... počula si o tom? ja zatiaľ nemám, a letíme až v júny, takže do vtedy sa nato opýtam aj lekára čo si o tom myslí 🙂

alenky
19. apr 2016

Baby pri poisteni do 24tyzdna je potrebne spomenut tehotenstvo?

adazmrzka
11. jún 2016

Baby my mame už rezervované 3 dovolenky, jednu koncom júla, druhu v októbri a tretiu v novembri a teraz som zistila že som tehotná. Všetky sú lietadlom a trosku sa aj obávam. Treba to nahlásiť aj v cestovke alebo nejaké poistenie pridať?

sissi2183
18. júl 2016

ahojte, my sme boli teraz v Kalabrii letecky. Bola som prave v 14 tyzdni. V poistovni mi povedali,ze vyluky z poistenia pocas tehotenstva su az od 26. tyzdna. Povodne som tiez chcela niekam do exotiky, ale pri predstave urovne zdravotnictva niekde na ostrove v Indickom oceane v pripade komplikacii, som sa radsej rozhodla pre Europu. V cestovke sme tehotenstvo nemuseli hlasit, resp, nikde to nezaevidovali.

Strana
z2