Tehotná autom do Chorvátska
Ahojte, v juni sa chystame na dovolenku do chorvatska, mala by som byt v 32 týždni ( pojdeme autom) viete mi poradiť, či treba nejaké lekárske potvrdenie alebo to je potrebné len pri lete? A viete mi odporučiť aj nejaké teplé oblasti? Prípadne som rozmýšľala ísť aj v maji koncom, tak tiez by som bola vdacna ak by ste mi odporučili nejaké teplejsie oblasti, nie tie severne 🙂
@anonym_autor ja som mala tiez smele plany , ale necitila som sa na to. Urcite to nechajte na last minute. Ja som mala ist autom aj 4 hodiny a co mam kamosky tak uz nesli ani hodinu. Kazdu chvilu cikat prejst sa. A tak . Ale mozes to mat aj inak
V 32.tyzdni?? Fuu, odvaha. Ja chodievam kazdy rok autom do HR a teda mam dost aj bez tehotenstva...toto fakt neodporucam. Radsej by som isla v maji dakde blizsie (SK a susedne krajiny). Ja viem, more je more, ale silit to za kazdu cenu- hm. V maji je este prilis skoro, to ani v tych juznych castiach este nie je na kupanie.
@anonym_autor ja som mala tiez smele plany , ale necitila som sa na to. Urcite to nechajte na last minute. Ja som mala ist autom aj 4 hodiny a co mam kamosky tak uz nesli ani hodinu. Kazdu chvilu cikat prejst sa. A tak . Ale mozes to mat aj inak
@anonym_b6fe47 aj ja som mala smelé plány a tiež mi stroskotali a to som mala byť ,,iba" 22 tt 🥲
no ja som v 33 tt uz rodila nastastie nie na dovolenke
V 32 tyzdni uz,radsej sed doma. Muslim, ze letiey sa smie len do urciteho tyzdna,,zisti si to u lekara. Niektore spolocnosti uz tak pokrocilo tehotne nebeu.
@anonym_33362a ved chce ist autom
@anonym_autor ak si prvorodicka a ešte nevieš čo ťa čaká, radšej takto popredu nič neplánuj. Lebo niekoľko hodín v aute v 32tt je dosť. Lietadlom by som sa nebála ale toto nie.
Do lietadla by si potrebovala v takom vysokom tyzdni potvrdenie od lekara, ze je vsetko ok. A to ti napisu len ak naozaj vsetkl bude v poriadku. Autom mozes ist ale bacha, cestovne poistenie poskytuje v pokrocilom tehotenstve myslim len jedna poistovna.
Porozmyslaj ci by nebolo lepsie ist na dovolenku skor - okolo toho 25tt max ak bude vsetko ok.
Off topic, co robite v 32 tyzdni na dovolenke? Vsak to sa clovek poti uz len pri dychani, opalovat sa nemoze, nejaka tura sa naplanovat velice neda dopredu, prechadzky po rozpalenom meste tiez nezneju lakavo, nohy uz mozu opuchat...kvoli tomuto sediet 8-10h v aute?
Off topic, co robite v 32 tyzdni na dovolenke? Vsak to sa clovek poti uz len pri dychani, opalovat sa nemoze, nejaka tura sa naplanovat velice neda dopredu, prechadzky po rozpalenom meste tiez nezneju lakavo, nohy uz mozu opuchat...kvoli tomuto sediet 8-10h v aute?
@really8 Ak je to prve dieta, tak este nemas velmi predstavu, ze co ta caka. Si myslis, ze neskorsie mesiace budes ako teraz, len s vacsim bruchom. Akurat, ze nie...
Akože mala som v tehotenstve malé brucho aj málo kg som pribrala, ani žiadne problémy som nemala ale na dovolenku v 32tt by som nešla ani keby bola zadarmo. Ak už moc chceš ísť choďte trošku skôr a lietadlom - destinácia do 2h. Lebo cestou do HR sa zblazniš s tým bruchom, v lepšom prípade budeš mať len členky ako slon a bolesti v krížoch.
Autorka ledva zistila, že je tehotná a už plánuje dovolenku 😂
@really8 Ak je to prve dieta, tak este nemas velmi predstavu, ze co ta caka. Si myslis, ze neskorsie mesiace budes ako teraz, len s vacsim bruchom. Akurat, ze nie...
@luccys tak vsak bodajby. Ja som bola v 32t v auguste a teplo mi robilo velmi zle. Potom v oktobri som aj plavat chodila aj kazdy den 10k krokov ale to teplo ma ubijalo. Si pamatam jak som sedela vyvalena na stolicke doma na HO , nohy som musela mat vylozene a jedla tony melonu😂
Autorka ledva zistila, že je tehotná a už plánuje dovolenku 😂
@anonym_6fec42 milý anonym 😉 ja dovolenku plánujem od augusta a keďže som otehotnela, hľadám alternatívy a niečo bezpečné. Po ďalšie, silou mocou sa nikam trepať nebudem preto som rada za každé skúsenosti a rady. Určite neplánujem ohroziť dieťa ani seba. Takže toľko k tomu
v maji sa neokupes v chorvatsku, mne je tam studeno aj v juli, ak tak potom ist nizsie ako je makarska co je dost hodin cesty
hlavne si ale so sebou okrem tehotenskej knizky zober navyse aspon 3000€ ako zaklad ked porodis tam a budes si to musiet cvakat, ziadna cestovna poistovna v takomto tyzdni porod nepreplati
zdravotna mozno nejaku malu ciastku aj ked toto moze byt vyhodnotene ako ucelove
lietadlom v tomto tyzdni uplne zabudni uz ta nepustia na palubu.
Baby maju pravdu, toto je zly napad. Ja som bola asi v 26. tyzdni a to som povedala ze to uz bol uplne hranicny termin. Tyzden po navrate domov som zacala krvacat a skoncila v nemocnici takze som bola stastna ze som uz doma a nezacalo to na dovolenke.
V 32. tyzdni by som uz nesla nikam.
Akože mala som v tehotenstve malé brucho aj málo kg som pribrala, ani žiadne problémy som nemala ale na dovolenku v 32tt by som nešla ani keby bola zadarmo. Ak už moc chceš ísť choďte trošku skôr a lietadlom - destinácia do 2h. Lebo cestou do HR sa zblazniš s tým bruchom, v lepšom prípade budeš mať len členky ako slon a bolesti v krížoch.
@a0 práveže letieť som chcela ale čítam všelijaké názory a asi pustím od dovolenky celkovo 🙂 samozrejme ďakujem všetkým za rady 🙂
Baby maju pravdu, toto je zly napad. Ja som bola asi v 26. tyzdni a to som povedala ze to uz bol uplne hranicny termin. Tyzden po navrate domov som zacala krvacat a skoncila v nemocnici takze som bola stastna ze som uz doma a nezacalo to na dovolenke.
V 32. tyzdni by som uz nesla nikam.
@anonym_3cc736
@michaelam2
Ďakujem, je dobre si prečítať názory druhých ľudí 🙂 tak teda pôjdem max.niekde po Slovensku a zahraničie v budúcnosti
Pridávam sa k pesimistickým komentárom :D ja som sa síce v 32. tt ešte cítila super, vládala som všetko, no pri ceste autom ma syn tak tlačil do rebier, že som už nebola ochotná cestovať ani hodinu na návštevu k našim (občas ma tlačil samozrejme aj doma/v práci, ale to nebol problém si ľahnúť alebo sa šuchnúť na stoličke do polosedu, ale v aute sa to jaksik nedalo).
@a0 práveže letieť som chcela ale čítam všelijaké názory a asi pustím od dovolenky celkovo 🙂 samozrejme ďakujem všetkým za rady 🙂
@anonym_autor ahoj,ja som bola na dovolenke v 36 tt,ale na Slovensku.Tatry,krátke prechádzky,august,bolo tam chladnejšie a vedela som,že blízko je pôrodníca.Do bazénu v hoteli som nešla,gynekológ neodporúčal. Prvý syn mal vtedy dva roky,nebolo nič zle ísť na pár dni z domu. Ale zahraničie nie.
No, pri prvych 2 detoch mi nic nebolo do 41.tyzdna, no dlhsie trasy by som nedala, v 30+ tyzdni som mala aj malicke brusko, tazka pohoda. Ale aj netehotnej mi je dlho sediet 6+ hodin v aute, my chodievame na juh do Gradacu, alebo aspon k Splitu do Primostenu a okolia. Mozno este Istria je blizsie, ale tam som nebola.
No dalsie 2 deti, to uz mala komplikacie, to nikdy nevies, co sa prihodi, neriskovala by som uz v takom tyzdni. Aj krize, aj puchnutie noh atd...
Cakame dalsie babatko, uz aj vek nepusti, zdravie a ja som spekulovala, tesila sa, ze po rokoch pojdeme na dovcu konecne a mne porod vychadza na koniec augusta, takze v juni to dam, ale asi tazko ☹.
@anonym_autor tak je tam riziko čo sa týka tlaku ale na ceste je nebezpečenstvo nehody… tu si nenavyberáš. Ja by som v tvojom prípade neplánovala, ak sa budeš dobre cítiť, tak by som šla zo dňa na deň (ale skôr vnútrozemie do 3h autom)
Ja by som na tu dovolenku v 32tt kludne isla ak by bolo v tehotenstve vsetko ok 🤷🏼♀️ jedine co, tak by som si bookla ubytko, kt sa da stornovat, lebo je pravda, ze teraz tazko odhadnes ako sa budes citit v lete.
Ja ked som bola tehotna prvy x, tak mi bolo zle na sonku, tak sme si spravili dovolenky po europskych mestach, nie pri mori. Pri druhom to zas bolo uplne inak a chodili sme aj k moru.
Pri dlhsej ceste auto si treba robit zastavky a poprechadzat sa, nech sa ti prekrvia nohy. Miesto poradit neviem, do chorvatska nechodievame.
Len upozornim na poistenie, aby zahrnalo aj problemy s tehotenstvom, pripadny porod. Pri tom porode to uz moze byt komplikovane, lebo poistena by si bola ty a nie narodene dieta. Neviem o tom, ze by sa dalo poistit nenarodene dieta. Poznam jeden pripad, kedy Australcania isli na dovolenku do Kanady. Uz boli na letisku, aby odleteli domov, ked sa spustil porod (tt si nepamaram). Narodene dieta nebolo poistene a kedze potrebovalo dlhsiu intenzivnu starostlivost, tak im prisiel domov ucet na milion dolarov.
Skor ako teple oblasti, sa orientuj podla toho, v ktorej oblasti je najlepsia neonatologia + pripoistenie. Potom plaz atd. Niektore aerolinky ta v 32tt ani nezoberu, auto no je ba povazenie … ale oblast hladaj podla vybavenosti, nie podla plaze. Bude super ked si uzijes dovolenku bez problemov … ale keby nieco, budes pripravena. Ja som do 32 tt asno nepotiahla a to som isla 2 dni pred porodom ca 600km (ale domov, takze problem nebol)
Išla by som radšej len tu po Slovensku. Mne sa na prelome 2 a 3 trimestra vyskytli komplikácie a musela som byť sledovaná, šetriť sa, hrozil predčasný pôrod. Tehotenstvo síce nie je choroba ale nie je to bežný stav tela, čokoľvek môže okrem pôrodu nastať a naozaj by som to v zahraničí riešiť nechcela. Ak si sa pri prvom cítila super, nemusí to tak byť pri aj pri druhom.
@anonym_autor v 32 tyzni by som sedela doma na riti. Jednak cesta, jednak horko a proste nie. Príde mi to nezodpovedné.
vacsina aeroliniek berie do 26tt, potom len na potvrdenia a po 36tt je lietanie zakazane, plus co spominali baby vyssie ohladom poistenia tam je problem vobec tehotnu poistit ,mne sa spustil z nicoho nic doma predcasny porod a to som sedela na gauci a len odtekala voda, ja som v ramci mesta ledva stihala porodnicu a to mam 20 min vyzliekali ma na chodbe pomaly a od odtecenie vody doma po narodenie maleho uplynulo 37 min zhruba co som sledovala cas 🙂
Ja som bola na zaciatku tehotrnstva. Ale Nevedela som o tom, az,kym som nezacala po prichode krvacat, cize hned do nemocnice v zadare. Neriskuj. Este si uzijes.

V 32 tyzdni uz,radsej sed doma. Muslim, ze letiey sa smie len do urciteho tyzdna,,zisti si to u lekara. Niektore spolocnosti uz tak pokrocilo tehotne nebeu.