Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

shandy
28. sep 2010

ahoj, ja som bola na IVF v CR. Vopred som si nenechala poistovnou nic schvalit, ale nemala som este ani jedno IVF hradene na Sk. Do poistovne - Dovera - som poslala ziadost o refundaciu nakladov spolu s originalmi dokladov (sprava o IVF+faktura+doklad o uhrade) a poistovna mi preplatila naklady do vysky, v akej by ich preplatila na Sk. Vyslo to nejakych 44% celkovej sumy co sme platili za IVF. Podstupovala som soft IVF.Snad to niekomu pomoze 🙂 . Pripajam aj linky na web Dovery, kde su o tom info: http://www.dovera.sk/sk/zdravie/europska-unia/r.... Pouzila som tu druhu ziadost...

gerdusha
autor
28. sep 2010

wow, super..prezrela som si ich stranku...a rozmyslam, ze zajtra sa idem prehlasit do dovery..mam na to uz len dva dni...

vdaka shandy!

kaciatko81
29. sep 2010

teoreticky by to malo fungovat: http://www.enoviny.sk/?sekcia=3&uroven=1&obsah=...
skusila som vseobecnu, uvidime, co mi napisu a ci vobec (mam skusenost, ze ludia dostali rozne odpovede na jednu otazku)

shandy
29. sep 2010

@gerdusha drzim palceky, daj potom vediet ako si dopadla 🙂

brita
1. okt 2010

Babenky, neviete, prosim, ci sa to tyka aj IVf s darovanym vajickom? Ja vlastne ani neviem, ci sa to tu na Slovensku uhradza poistovnou alebo to musi znasat vsetko pacient sam ako samoplatca. Nezistovala som to, lebo u nas bolo jasne, ze ideme do Ciech, nakolko v SR sa caka na darkynu 4 roky, ak im neprivediete darkynu, co ja teda im urcite ziadnu neprivediem. Ja mam vseobecnu zdravotnu.

kaciatko81
1. okt 2010

@brita ja som do vseobecnej pisala, ale zatial nemam odpoved... predpokladam, ze by mali uradit vykon ako taky, vajicko si budes musiet zaplatit...

brita
1. okt 2010

@kaciatko81 Ja som tiez dnes poslala mail do vseobecnej, tak som zvedava. Za tie vajicka sa plati, to viem, uz som to raz neuspesne absolvovala,len zistujem, ci aspon nejaku cast preplacaju. Kazde euro je dobre, lebo ten cyklus IVF s darovanymi stoji v Reprofite 3900 EUR, co je dost.

gabikasz
2. okt 2010

neviete ,preplácajú aj nad 40sať,existuje neaká výnimka ,preplatili už niekomu?

brita
3. okt 2010

@gabikasz Myslim, ze asi nie, moja. ☹ Musis mat maximalne 39 rokov, tak je to podla zakona. Ale urcite by stalo za to, aspon vyskusat to, teda poziadat o vynimku. Aspon si povies, ze si urobila pre to maximum.

kaciatko81
4. okt 2010

@gabikasz tiez mam strach, ze asi skor nie ako ano, ale urcite by som to aspon skusila

callex
11. okt 2010

@kaciatko81 podla toho clanku mi vychadza ze by to malo byt najprv dopredu schvalene.

callex
14. okt 2010

@kaciatko81
@brita dostali ste uz odpovede z poistovni?

kaciatko81
14. okt 2010

@callex, juuj, prepac, zabudla som 😅 slusne ma poslali kade lahsie... ze to nie je potrebna starostlivost... ak chces, mozem ti po poslat na mail

callex
14. okt 2010

@kaciatko81 cozeee? tak to je sila..co poistovna a pracovnik v nej to ine info. aku mas poistovnu?asi im treba zamavat pred nosom tou novelou.ved ak ti schvalia ziadost pre sk centrum nevidim dovod aby neschvalili ziadost pre cz centrum.

kaciatko81
14. okt 2010

@callex vseobecnu... aj som rozmyslala, ze zmenim, ale zasa bala som sa, ze ked budem v poistovni "nova", ci mi to budu chciet schvalit 😒

gerdusha
autor
16. dec 2010

ahojte,

preplatila nejaka poistovna niektorej z vas soft ivf robene v cechach?

callex
16. dec 2010

@gerdusha shandy daco preplatili ak sa nemylim.a druhym kockam ziadost zamietli

gerdusha
autor
16. dec 2010

@callex ,
jo jo, citala som, pisala som je ip, vdaka

a vies aj aky dovod uviedli, ked im to zamietli?

katkatop
16. okt 2014

Už rok platí zákon, podľa ktorého vám poisťovňa musí uhradiť liečbu IVF kdekoľvek v Európe, napríklad v Brne do výšky ako na Slovensku. Chcem vás na základe mojej zlej skúsenosti upozorniť na zopár vecí.
1. Žiadosť musí vopred schváliť poisťovňa, tak ako na Slovensku.- to som vedela a poisťovňa ju schválila.
2. Všetky lieky na stimuláciu si musíte kúpiť v ČR - na to pozor, zaplatíte si ich ako samoplatca a poisťovňa vám ich uhradí len ako na Slovensku. K nákladom za lieky musíte predložiť aj recept, vždy si ho prefoťte.
3: Počítajte s tým, že lieky v ČR sú o dosť drahšie, ako na Slovensku.
4. Lieky vám ponúkne aj reprodukčné centrum, ale trvajte na tom, že si ich kúpite v lekárni - inak vám ich poisťovňa nepreplatí!!!! Musia byť vydané cez lekáreň. - toto bol problém u mňa.
5. Lieky ako Gonal na Slovensku schvaľuje revízny lekár. Znamená to, že ak vám ich lekár v Brne predpíše, najskôr ich musí schváliť rev. lekár na Slovensku! Aj keď vám poisťovňa už predtým schválila žiadosť o IVF, niektoré lieky skrátka schvaľuje extra - na tomto som prerobila asi 800 eur.
6. Do troch mesiacov po všetkom musíte dať žiadosť poisťovni o refundáciu.
7. Poisťovňa NEMÁ žiaden časový limit, do kedy vám náklady musí preplatiť.
Popálila som sa na tom, takže radšej informujem vopred. Držte sa.

nikai
19. nov 2014

môžem sa spýtať, čiže aspoň časť nákladov v CZ je preplatená? Ja som bola u môjho gynekológa, aby mi napísal odporúčanie na papier do poisťovne, ale nechcel mi ho dať zatiaľ, lebo nevedel, čo napísať, aký dôvod, aby to bolo vykonané v CZ a nie v SR.... ďakujem za pomoc 🙂

katkatop
14. dec 2014

@nikai Trochu pochybujem o kompetentnosti tvojho gynekológa, nemusíš mať dôvod na to, aby si išla na liečbu do zahraničia. teraz si v rámci Únie môžeš vybrať ľubovoľnú kliniku a nikoho nemusí zaujímať dôvod.

katkatop
14. dec 2014

Musím vás všetky upozorniť na to, že Všzp mi práve napísala, že má limit na preplatenie liekov na IVF 650 eur. Ak vaše lieky stoja viac, tak vám to nezaplatí!!!!! Myslím, že sa s nimi budem súdiť. V zákone je , že ti majú uhradiť všetko v nákladoch ako na Slovensku.

haimi
14. dec 2014

@katkatop podla mna maju limity aj v ramci sr, ci?

katkatop
15. dec 2014

to neviem. Som presvedčená, že je to portizákonné.

misaelka
25. dec 2014

@gerdusha
@haimi
@katkatop
@nikai
baby mozete mi prosim poradit ako je to s tym odovodnovanim ivf v zahranici pre poistovnu? ako odovodnit ze chcem ivf v brne v reprofite a nie na slovensku? vyssia uspesnost? dlhsie skusenosti s liecbou mojej dg.? baby mi radili nech si tam uvediem ze mam zaujem o ivf soft to sa na sk nevykonava a som jasna,,, lenze ja mam zaujem o darovane vajicka-nemam vajecniky ktore by mohli stimulovat, tak neviem.... mam poistovnu vszp

katkatop
2. jan 2015

Netreba to nijako odvôvodňovať. európska smernica, ktorá platí od 11/2013 nám umožňuje liečiť sa kdekoľvek v Európe. Ja som to tiež nijako neodôvodnila, len medicínsky a schválili mi to. Najlepší v Brna na darované vajíčka sú Reprogenessis, nečakáš.

kako23
15. jan 2015

@katkatop ahoj, pisala si ten prispevok o preplateni IVF v Cechach. Chcem sa Ta spytat po akom dlhom case od poslania ziadosti o preplatenie po skonceni IVF Ti poslali peniazky? dakujem.

katkatop
17. jan 2015

Trvá to celé asi pol roka, ale dvakrát som sa odvolala, takže bez toho tri mesiace.

kako23
17. jan 2015

@katkatop dakujem.takze cca.za mesiac by nam mohli poslat peniaze.to budu tri mesiace.uvidime kolko poslu a ci sa aj ja budem odvolavat.

bibi100
21. jan 2015

Ahojte dievcata, viete mi poradit aktualnejsiu informaciu, ze kolko asi preplaca poistovna (konkretne vszp) z cyklu s darcovskymi vajickami? Podla cennika slovenskych CAR, je ten rozdiel medzi samoplatcom a cez poistovnu 1000-1100 eur. K tomu ale neviem ako je to s liekmi, ci plati ze z liekov aj pri tomto cykle preplatia tych 650 eur, co spominala katkatop. Diky moc za kzde info, pomoze mi.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre