icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

ssegra
24. jan 2016

@kubulka280 bola v piatok a hned sme to aj odniesli na generalne riaditelstvo vseobecnej...tak teraz cakame... a ty si si to uz vybavovala ci este nie?

kubulka280
24. jan 2016

@ssegra ja som tam tiež volala, tak mi sestrička povedala že si to mám poslať, tak som to poslala prvou triedou tak by to mali mať zajtra, ale pýtala som sa či by mi to neposlali tak mi povedala, že teraz to môžem poslať a potom ked to vypíšu že si mám po to prísť. Tak ti napísal, že si to mohla absolvovať na Slovensku. A na Všeobecnú si si to zaniesla hneď na podateľnu. Nechápem veď všetko aj tak preplácajú do výšky ako na Slovensku tak neviem o čom im ide. ☹

bebe133
25. jan 2016

Ahojte. Tiez som si dnes bola pre tu ziadost a dal mi ju doktor, aj mi ruku podal a povedal ze napisal svoj nazor, ze ivf mozem podstupit aj na slovensku. Ked som povedala ze v cechach maju lepsie vysledky tak mi povedal ze ci som vyskusala vsetkych 9 centier na slovensku. Povedal ze aj tak je schvalenie na poistovni. Inak bol mily a tiez mu vadilo ze som tam nebola podpisana

kubulka280
25. jan 2016

@bebe133 a kolko mu to trvalo kým ti ju vypísal, ja dufam že ju tam dnes už budú mať

bebe133
25. jan 2016

2 dni. Vo stvrtok som to tam zaniesla a dnes hotovo

kubulka280
25. jan 2016

@bebe133 tak už čakať len na schválenie

bebe133
25. jan 2016

@kubulka280 ano, rovno som tu ziadost zaniesla do vszp

kubulka280
25. jan 2016

@bebe133 prosim a daleko je to od tej nemocnice. aj ti dali nejaké potvrdenie že si to tam dala. Na nejakej podateľni

bebe133
25. jan 2016

@kubulka280 potvrdenie mi nedali. Len povedali ze mi zavolaju. Od tej nemocnice to nie je daleko. Ale ako sa to vezme. Peso je to asi daleko. Autom je to kusok

kubulka280
25. jan 2016

to je v Petržalke. ved ja pojdem asi vlakom ved neviem či by som až tak to zvládla autom 😉

kubulka280
25. jan 2016

@bebe133 aj si si to prefotila? A ty kedy to ideš? A ak to neschvália tak ideš tu na Slovensko

bebe133
25. jan 2016

Prefotene mam len tie spravy z vysetreni ale ziadost nie. Vlastne len naklady mam prefotene. No ja neviem kedy. Pockam na schvalenie a podla toho sa uvidi. Ak schvalia, tak asi v marci. No ak to neschvalia, tak netusim. Najradsej by som tam isla aj tak. Ale je to dost nakladne. Na SK sme uz skusili vo Ferticentre v BA a nepodarilo sa. Ale su tam velmi mili, mala som dobru skusenost. Ale nemali sme stastie ☹

kubulka280
25. jan 2016

@bebe133 ja idem prvý krát a naozaj neviem čo urobiť, my sme boli už boli v starom roku na konzultácii, a v novom som bola po punkcii lebo mne sa stále vytvárajú cysty. Asi to skúsim aj tak

erijan
25. jan 2016

@bebe133 a do Brna chces ist na klasicke IVF alebo len soft?

bebe133
25. jan 2016

@erijan klasicke. Teda ak mi to preplati poistovna

ssegra
25. jan 2016

@kubulka280 ano napisal mi to, ze to mozem absolvovat aj na slovensku a zaniesla som si to na podatelnu na generalnom riaditelstve a konecne mam s tym pokoj...teraz len cakat

evit81
25. jan 2016

@erijan ahoj, obe ivf (klasické aj soft) sme mali v Reprofite. Prístup môžem hodnotiť na jednotku, len sme asi nemali šťastie, alebo bude pes zakopaný niekde inde. Teraz robíme doplnkové vyšetrenia (hematologia, reprodukčná imunológia, endokrinológia) - máme tri mrazáčiky a nechceme premrhať šancu pri ket, chceme vylúčiť možné príčiny. Ďalšie ivf som zatiaľ rozhodnutá neabsolvovať.

evit81
25. jan 2016

@ahsas ohľadne preplatenia liekov - moja skúsenosť. V žiadosti som mala presne vypísané, koľko jednotiek Gonalu, 1ks Pregnyl, 3 ks Orgalutran. Taký bol plán -stimulačný protokol. Žiadosť schválili. Skutočnosť bola ale taká, že moje stimulovanie sa predĺžilo o 5 dní, takže liekov som potrebovala viac. S Gonalom mi pomohli v Reprofite. Sestrička mi vyskladala moje chýbajúce dávky z načatých pier, ktoré im tam nechali pacientky. Akurát, že som namiesto jedného vpichu mala ráno aj tri - super ☹ To som neplatila - milí - inak by to vyšlo na nejakých 120 eur. Orgalutranu som potrebovala tiež viac a ten navyše mi poisťovňa nepreplatila.

erijan
25. jan 2016

@evit81 rozumiem... a ked si porovnas klasicke IVF a soft, ktore je lepsie? Myslim z hladiska ako reaguju vajecniky a ake su potom vajicka...

evit81
25. jan 2016

@erijan na to ti nedá odpoveď žiadny doktor, lebo každá z nás reaguje inak. V mojom prípade to bolo tak, že klasické ivf som mala 250j Gonalu denne. Nereagovala som na to dobre, folikuly boli asi štyri a vôbec nerástli - vajíčka v nich nedozrievali. Cítila som sa síce super, žiadne nafúknuté brucho, iba nepríjemné to pichanie ráno. Výsledok po 17. dňoch injekcií bol na odbere iba 1 vajíčko! Už to vyzeralo, že to aj prerušíme a nedôjde ani k odberu. Podarilo sa ho aj oplodniť, ale neujalo sa.
Pokus č.2 - soft na vlastné náklady: nižšia dávka hormónu, folíky rýchlo rástli, odber som mala už na 12-ty deň. Výsledok 4 zrelé vajíčka, kt. sa tiež oplodnili, vkladali sme jedno embryjko, neujalo sa. Teraz máme 3 mrazáčiky. ... a čakáme na ten správny moment, kedy jedného šampióna vložíme 🙂
Osobne by som odporučila soft - vtedy sa síce očakáva menej vajíčok ale štatisticky sú takmer všetky zrelé. U mňa sa to aj potvrdilo. držím palce, nech ti to výjde, nech už sa rozhodneš pre akúkoľvek cestu.

erijan
25. jan 2016

@evit81 dakujem pekne za info... ja mam za sebou dve klasicke stimulacie, raz dlhy protokol a raz kratky protokol, ale nereagovala som dobre... vyskusam asi este raz klasicke IVF, ale uz v Brne, teraz by to mali byt ine lieky a ine davky, tak snad sa to uz podari... ale co citam vela zien si pochvaluje soft, ze aj ked maju len jedno alebo dve vajicka, tak su kvalitne a zrele... dakujem, aj ja ti drzim palce 🙂

evit81
25. jan 2016

@erijan ďakujem za podporu. Ako čítam, že ti nesadlo klasické ivf, tak by som byť tebou išla do softu. Dostala si sa pri predošlých stimulkách aj k transferu? Bežne sa pri softe očakávajú 1-2 vajíčka. U mňa zázrak 6 odobratých z toho 4 zrelé. Už len tie embryjká keby sa chceli ujať. Musíme obe veriť, že ten najbližší pokus bude ten pravý.

erijan
25. jan 2016

@evit81 pri prvom dlhom protokole, som mala dve zrele vajicka,ale len jedno sa oplodnilo, to bolo aj vlozene na 3.den, ale nepodarilo sa. Druhy kratky protokol bol strasny, odobrali len jedno zrele vajicko, ale ani ho neoplodnili, takze ET sa nekonal. Pravda je, ze odber bol robeny len z 1 vajecnika a teraz verim ze sa bude dat urobit odber aj z 2.vajecnika, som momentane po operacii, tak snad bude uz pristupny, Ale nemala som vobec vysoke davky liekov,ako som citala u inych bab, tak neviem ci mna praveze netreba poriadne nastimulovat... neviem.

evit81
25. jan 2016

@erijan to mi je ľúto, ale úprimne. Tak veľa vecí sa môže pokašľať. Človek, čo to neprežil si môže myslieť, že ideš na umele a hotovo, za 9 mesiacov kočíkuješ. Aj ja som bola taká naivná. Neboj, najbližšie už ti nastavia správnu dávku a bude vajíčok habakuk.

erijan
25. jan 2016

@evit81 dakujem... v to dufam, ze v Brne tam kde idem su odbornici a nadavkuju tolko toho aby boli pekne vajicka a embryjka... ziskat jedno jedine to spravne embryjko,ktore sa uchyti a budeme najstastnejsi na svete... je to tazke, ako pises

ssegra
26. jan 2016

@kubulka280 ked si vypytas potvrdenie da ti ho...som si ho pytala a odfotila mi prvy list z tej ziadosti kde bola aj ich peciatka s datumom

ssegra
26. jan 2016

@kubulka280 som to teraz pozerala je to 3,2 km a prepokladany cas cesty je 39 minut

kubulka280
26. jan 2016

@ssegra a chcem sa ta opýtať volali ti hned rano že to už máš vypísané a potvrdené

ssegra
26. jan 2016

@kubulka280 nie volali mi o dva dni ale isla som si pre to az za tyzden lebo som nemala cestu do Ba

boba245
28. jan 2016

@martet ahojky. mozem sa opytat, ako si nakoniec pochodila u poistovne ? a absolvovala si to IVF v Unica ? ak sa mozem opytat, ako si s nimi bola spokojna ? dakujem