Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@kubulka280 ahoj,mrzi ma to,ale z dovodu osobnej povedzme skusenosti so spominanym dr. si nemyslim,ze by mohol byt ochotnejsi. Kiez by som sa mylila,ale on nie je jeden z tych...
@sasa1983 teraz som to trošku nepochopila, ty máš s ním dobré skúsenosti. Potvrdil ti to
@ahsas a ty si to podávala kedy? ešte minulý rok?
@kubulka280 nie,ja som to nepotrebovala,isla som este,ked take nebolo treba. Ale poznam ho a preto predpokladam,ze bude robit problemy s potvrdzovanim. Ak sa mylim,tak beriem spat. Ale on zas tak ochotny nie je
@sasa1983 Presne tak, ale dnes som volala ešte do BA dr.Petrenkovi tak mi to kázal poslať ale ked mi to potvrdí tak si to musím prisť prevziať sama
@kubulka280 tak to je super,ze on. Kazdopadne si neviem predstavit,ked budu zrazu 10tky zien,co to budu potrebovat...je to riadna blbost. Radsej si to platit sam,aj tak aspon softy su asi identicke ceny
@kubulka280 Áno, podávala som žiadosť min. rok. Ešte mi aj kvôli zdravotným problémom najskôr manžela a potom mňa prepadol termín - do kedy som to mala absolvovať. Tak som následne žiadala poisťovňu o predĺženie platnosti súhlasu .. do 3 týždňov prišla schválená s novým termínom. No predchádzal tomu telefonát s p. Blaškovou, ktorá mi povedala že nie je problém.
@ahsas a na tu pani sa velal bab tu sťažuje
@kubulka280 mne tá pani nespravila nič zlé, skôr pomohla. Komunikovala aj mailom. Inak je odmeraná, stručná a vecná.
zavolaj si do BA na antolsku tam ti to daju bez problemu. prave zajtra si idem pre to, ma to len hacik, ze ti to nedaju na pockanie. Povedia, ze do tyzdna ti zavolaju, ale mne volali za dva dni. A povedali, ze tam napisu ze sa to da realizovat aj na slovensku a uz to bude len na poistovni ci ti to schvalia, alebo nie.
@fifitko25 zavolaj si do BA na antolsku tam ti to daju bez problemu. prave zajtra si idem pre to, ma to len hacik, ze ti to nedaju na pockanie. Povedia, ze do tyzdna ti zavolaju, ale mne volali za dva dni. A povedali, ze tam napisu ze sa to da realizovat aj na slovensku a uz to bude len na poistovni ci ti to schvalia, alebo nie.
@ssegra prosim a potom daj vedieť či ti aj niečo povedal, alebo ti to dajú len sestricky
@erijan ahoj - asi sa fakt zmenili pravidlá ohľadne toho klinického pracoviska. Ja som v žiadosti v bode 2.9 nemala napísané vôbec nič a pod ním pečiatku Reprofitu Brno. A žiadosť schválili. Sú to len byrokaratické prekážky, aby nás odradili od zahraničia - asi sú k tomu zištné dôvody, aby chceli aby sme chodili do sk centier.
@erijan a nemala som vypísané v žiadosti iba body 2.5 a 2.9. Inak v ostatných bodoch som mala aspoň aký taký pokec. Vidím, že to riadne sprísnili. A predpokladám - a ako aj čítam, tak "klinickým pracoviskám" a zodpovedným dala poisťovňa "usmernenie" naše žiadosti nepečiatkovať ☹ Super, fakt. Som rada, že mám ten papierový kolotoč za sebou. Prvé ivf sme mali v 09/2015 v Brne cez poisťovnu, druhé ivf 11/2015 - to bolo soft za vlastné.
@evit81 presne je to tak len kde sa nasi páni dávajú liečiť , tý nepotrebujú žaiden súhlas, a potom môžu žiť aj sto rokov. Som zlá , ale je to hrozné čo sa tu deje
@kubulka280 baby - nedajte sa odradiť!!!! Máme podľa zákona na slobodnú voľbu car, tak prekonáme všetky prekážky - aj keď každú chvílu vymýšľajú v poisťovni nové. držím vám všetkým palce. A čo sa týka tých hore - určite nepotrebujú desať pečiatok. Ale s tým nič nenarobíme.
@kubulka280 dala mi to sestricka a len mi povedala, ze sa primar hneval lebo som tu ziadost nemala podpisanu, ale inak nehovorila nic
@kubulka280 hm super...mne napisali len vyslednu sumu...predpokladane naklady spolu ☹ este aj to im moze vadit a vratia mi to zase
Áno, mňa upozorňovali na to, že musíte mať všetko rozpísané po položkách (každý liek osobitne). A samozrejme, že preplatia iba časť z tých, ktoré ste mali zapísané a schválené v žiadosti.
@ssegra no ja že to on dáva ked mi sestrička povedala že si ju mám prisť zobrať osobne, a čo ti tam napísal
@ahsas presne tak ved to uhradzajú len do výšky tak ako na Slovensku
@kubulka280 ze sa to da liecit aj na slovensku...povedal mi, ze to tam napise a ze je uz len na poistovni ci mi to schvali...tak uvidim
@ssegra a ešte si si po to nebola

@erijan mne to rozísali