icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

boba245
20. mar 2016

@marcih ahoj. ja som za nim bola v Urogynekologickej ambulancii na 16. poschodi, monobloku UNLP, Trieda SNP 1..... t.č. 055/ 640 3605
• Ordinačné hodiny: utorok a štvrtok od 13.00 -14.30 hod.
Nasla som to tu http://www.unlp.sk/index.php?option=com_content... a nasledne som tam za nim bola a vyslo to. Uz nepamatam ci som tam bola v utorok alebo stvrtok, ale sla som tam niektory z tychto dni.
Drzim, päste, nech sa podari 🙂

marcih
20. mar 2016

@boba245 No nám vravel,že môžeme prist hocikedy,len nie v stredu a bud rano o 7:45 alebo 14:30 len ma nenapadlo sa spytat že kde presne ☹

boba245
20. mar 2016

@marcih ja som s nim predtym ako som za nim sla nekomunikovala. takze ked vam povedal takto, tak kludne chodte. ja som isla podla informacii na internete

marcih
20. mar 2016

@boba245 dakujem a nič ine nám neostava ked to musi byt.Potom dám hlasenie

candour
20. mar 2016

@ketiba ahoj ako si dopadla v repromedice?

ketiba
20. mar 2016

@candour isli sme do IVF, picham si decapeptyl a od piatku menopur. OPU vychadza na velku noc ;)

boba245
20. mar 2016

@marcih oki, som zvedava a drzim päste 🙂

candour
20. mar 2016

@ketiba no supis velmi ti drzim palce !!!inak o takych liekoch to som ani nepocula ja som mala dva cykly gonal,u koho si u drabeka?jaaj to budes mat pekne tehuvelkonocne sviatky opatruj sa😊😊👍👍

ssegra
21. mar 2016

@candour ahoj prosim ta ten decapeptyl beries preco? A je to jednorazove ci nie? Lebo mne ho chcu dat tiez pretoze kvoli PGD nejdem na ET a vraj sa to picha aby som nedostala OHSS. A z lekarovych reci som pochopila ze je to jednorazove

ssegra
21. mar 2016

@ketiba prispevok predtymto patril tebe 🙂 som sa pomylila

marcih
21. mar 2016

@boba245 Tak pán prednosta Urdzik mi to podpisal opečiatkoval a napisal,že v rámci EU si možem vybrat .Tak uvidim či to poistovna schvali

boba245
22. mar 2016

@marcih mne napisal nieco podobne 🙂 ... tak teraz drzim päste v poistovni 🙂

ketiba
22. mar 2016

@ssegra ten decapeptyl je na potlacenie vlastnych hormonov, picham si ho kazdy den od 25. Dna predchadzajuceho cyklu. A k tomu si teraz od 3. Dna noveho cyklu picham menopur na tvorbu folikulov. Kym pojdem na odber, budem mat brucho jak sitko :D

zuzka2208
1. apr 2016

Ahojte baby neviete kolko stoji soft ivf v brne bez preplacania poistovne? Len priblizne aby som mala predstavu o sume.Dakujem

egiga123
1. apr 2016

@zuzka2208 nas to stalo 1600,-

buba08
1. apr 2016

@zuzka2208 nas 2200 €, vela záleží od liekov a počtu vajíčok

zuzka2208
1. apr 2016

dakujem @egiga123 @buba08 a mali ste to soft? kde ste boli v reprofite? ako ste boli spokojne?

buba08
1. apr 2016

@zuzka2208 ano bol to soft v Reprofite

zuzka2208
1. apr 2016

@buba08 a vyslo vam to? boli ste spokojní? my sme chodili do heliosu ale nie sme spokojní.tak urcite brno 😊

buba08
1. apr 2016

@zuzka2208 2 ivf negat, 3 ivf pozit, ale v 6 tt MA☹, takze zatial bez úspechu

zuzka2208
1. apr 2016

@buba08 to mi je velmi luto.Raz sa to musi podarit 🙏

buba08
1. apr 2016

@zuzka2208 dakujem, verim, ze ano

egiga123
1. apr 2016

@zuzka2208 ja som mala tiez uplne najslabsiu stimulaciu, sme v reprogenesis, teraz som po 1. IVF ale neuspesne...este mame jedno zamrazene, takze uvidime ako dopadneme

zuzka2208
1. apr 2016

@egiga123 a kolko vas to cele vyslo? ste spokojní s reprogenesis? je mi luto ze vam to nevyslo 😒

egiga123
1. apr 2016

@zuzka2208 ja som velmi spokojna, okolo 1600 bez poistovne...nemam to sice s cim porovnat, ale naozaj super pristup, fakt im nemam co vytknut...dakujem, hadam druhy pokus bude pozitivny 🙂

dagmarik
5. apr 2016

Ahojte, baby. Oslovujem práve tie, ktoré v poslednej dobe žiadali poisťovňu o lVF v zahraničí. Prikladali ste k Žiadosti o udelenie súhlasu..., keď ste ju posielali do univerzitnej nemocnice ešte nejaké iné tlačivo ako napr. priebeh liečby z posledného IVF , alebo niečo iné? Totižto prave dnes mi žiadosť prišla poštou a v bode 2.9 kde malo byt vyjadrenie niekoho z klinického pracoviska mi pán primár, okrem toho, ze liečba v cudzine nie je nutná, ešte aj to, ze nie sú podklady k indikáciu liečby metódou asistovanej reprodukcie. A samozrejme vyjadroval sa aj k bodu, ktoré mi vypísalo centrum, ze údaje nie sú pravdivé emoticon emoticon
Ani si neviete predstaviť aká som z toho rozčarovaná.
Ďakujem

kubulka280
5. apr 2016

@dagmarik ked to máš potvrdené s klinického pracoviska tak to pošli na poisťovňu ja mám Všz a do dvoch týždňov mi to prišlo schválené

dagmarik
5. apr 2016

@kubulka280 pečiatka tam je, ale neviem, či to má šancu v poisťovni s takýmto vyjadrením.
Ďakujem za odpoveď

bebe133
5. apr 2016

@dagmarik ma to sancu. Mne tam tiez doktor z univerzitnej nemocnice naposal vyjadrenie ze ivf mozem podstupit aj na slovensku a vszp to schvalila. Vo vszp mi pani potvrdila ze od jeho vyjadrenia nezalezi, ale musi to yam byt. Musi to orazit.

kubulka280
5. apr 2016

@dagmarik aj ja som tam mala pečiatku, a ešte napísal že nie je nutné to robiť v zahraničí a schválili