Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@dagmarik ja ta asi nepotesim, tiez som mala 2 body, 1. Nie je nutne robit v zahranici, 2. Nie je nutne robit vobec , nakolko nebola skoncena diagnostika a blabla bla, videla somho asi 5 minut a on o mne nic nevedel ani to co bolo pred tym, vedel iba ze to je 1.IVF...ale co uz, asi vedel viac nez ja. Na zaklade druheho bodu sme si to museli vsetko zaplatit sami
@dagmarik neprikladala som nic, keby som bola vedela, tak tiez by som to neriesila osobne, ale postou. Lebo ist tam kvoli tomu aby mi povedal ze to mam nechat na sekretariate tak to som fakt nemusela tam chodit 🙂 neskusala som, bola som z toho tak znechutena, ze som tomu uz nemala chut venovat ani kusok energie naviac.
@dagmarik ked som volala tomu doktorovi z univerzitnej nemocnice tak mi povedal nech mu donesiem ziadost a aj zdravotnu dokumentaciu. Tak som k ziadosti prilozila vysledky z predosleho neuspesneho ivf a plus nejake papiere z gynekologie ako hormonalny profil, cytologiu a tak. Dala som mu to prefotene. On na zaklade toho ma vlastne posudit ako doktor ci je potrebne ist na ivf do zahranicia. Mne to posudil dost negativne a ked som si pre to bola tak mi povedal ze musel sa tak vyjadrit. Ja som mu povedala ze som dala tomu sancu aj na slovensku a chcem skusit uspesnejsie centrum v cechach. A on mi na to povedal, ze preco podla jedneho caru tvrdim ze v cechach je to lepsie. Ze ci som vyskusala vsetkych 9 car na slovensku. To ma nahnevalo. Je to predsa moja vec kde sa chcem dat liecit. Samozrejme nezabudol povedat ze reprofit v brne ma len dbry marketing, ale som toho nazoru ze nie je to len marketing. Su naozaj uspesni, preto som si ich zvolila a som spokojna. Lebo doktor patra aky mozem mat problem ale na slovensku mi bolo po prvom neuspesonm ivf povedane, ze musim uz len skusat ze niektorym sa to podari aj na deviaty krat... tak toto ma malo akoze uspokojit
@bebe133 presne tú istú skúsenosť som mala s našim centrom aj ja. Bez nejakých vyšetrení sme hneď nabehli na IVF, prvé a aj druhé. Vyšetrenia, teda niektoré, som si obehala na vlastnú päsť, len na základe toho, čo som si načítala tu na MK. V Brne, kde chcem podstúpiť 3. IVF, mi najskôr dali žiadanky na všetky odborné vyšetrenia, ktoré potrebujem absolvovať a až potom sa dohodneme akú stratégiu zvolia. Ak by som mala dostatok zamrazených embryí na SK, tak vkladajú veselo každý mesiac, hádam až doteraz. Netvrdím, že Brno je zárukou úspechu, teda u nás, ale vidím rozdiel medzi SK a nie malý, ale obrovský.
@bebe133 aj nam to tak urobili, v BA 1 ET a 1KET a vobec nic tak sme isli do brna a tam nas hned poslali na genetiku a bac ho zistili dalsi problem. na druhej strane sme radi, lebo aspon vieme zase nieco viac comu sa treba vyvarovat a neni to hned ze ta posielaju do dalsieho kola. hned na prvej konzultacii nam povedal, ze pokial nebudeme mat vysledky z genetiky radsej mesiac pockame. a taky pristup sa mi paci, lebo mame pocit ze naozaj sa snazia prist na problem preco to nejde
@erijan myslím si, že bude nejaký iný problém, ktorý na SK neodhalili, lebo ma neposlali na všetky vyšetrenia. Už len podľa výsledkov z genetiky viem, že mi bude pichaný Clexane ( každý získaný výsledok mailom odošlem lekárovi do RF a on mi promtne odpovedá, čo je v poriadku a čo budeme musieť riešiť) Ešte nemám reproimunológiu, manžel mal chrípku, museli sme zrušiť termín, podotýkam, že som bola objednaná na vlastnú päsť minulé leto, ešte ked som chodila do Iscare a Dr. mi povedal, že oni mi krv na imunológiu poslali a výsledky sú v poriadku. No ažd teraz, keď som žiadala výpis zdravotnej dokumentácie, tak som zistila, že sa jednalo len o základné vyšetrenie, ktoré Reprofitu nepostačuje. Ty máš čo všetko za sebou a do ktorého centra na Sk si chodila?

@kubulka280 aj ja som to tam mala napisane a tiez mi to schvalili