icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

ssegra
5. apr 2016

@kubulka280 aj ja som to tam mala napisane a tiez mi to schvalili

erijan
6. apr 2016

@dagmarik preco napisal ze nie je indikacia ku IVF? Treba poslat aj lekarske spravy z vysetreni respektive operacii a tak by to mali urcite schvalit.

dagmarik
6. apr 2016

@bebe133 vďaka za odpoveď, znie to povzbujúco 🙂

dagmarik
6. apr 2016

@erijan to netuším prečo to tam napísal a nemám vedomosť, že bolo potrebné posielať do univerzitnej nemocnice aj niečo iné okrem tej žiadosti.

dagmarik
6. apr 2016

@bebe133 ďakujem, uvidím ako sa vyjadrí VŠZP

erijan
6. apr 2016

@dagmarik tam urcite nie, ale posli vsetky lekarske spravy,teda ich kopie do poistovne spolu so vsetkymi papiermi co treba a urcite ti to schvalia ak mas narok na IVF bez ohladu na to co tam on napisal.

dagmarik
6. apr 2016

@erijan ďakujem, pre poisťovňu mám nachystané všetko potrebné, v Reprofite ma nainštruovali excelentne 🙂

erijan
6. apr 2016

@dagmarik super 😉

egiga123
6. apr 2016

@dagmarik ja ta asi nepotesim, tiez som mala 2 body, 1. Nie je nutne robit v zahranici, 2. Nie je nutne robit vobec , nakolko nebola skoncena diagnostika a blabla bla, videla somho asi 5 minut a on o mne nic nevedel ani to co bolo pred tym, vedel iba ze to je 1.IVF...ale co uz, asi vedel viac nez ja. Na zaklade druheho bodu sme si to museli vsetko zaplatit sami

dagmarik
6. apr 2016

@egiga123 k žiadosti si prikladali aj nejaké výsledky vyšetrení? Ja som to riešila poštou, k osobnému stretnutiu teda nedošlo. Nepokúsila si sa odvolať? Akú máš poisťovňu?

bebe133
6. apr 2016

@dagmarik ja som prilozila aj nejake tie vysledky, z ktorych bolo vidiet ze prve ivf na slovensku nedopadlo uspesne

dagmarik
6. apr 2016

@bebe133 ale priložila si ich k žiadosti, keď si ju posielala do univerzitnej nemocnice, alebo až keď si to posielala do poisťovne na schválenie? Ďakujem.

egiga123
6. apr 2016

@dagmarik neprikladala som nic, keby som bola vedela, tak tiez by som to neriesila osobne, ale postou. Lebo ist tam kvoli tomu aby mi povedal ze to mam nechat na sekretariate tak to som fakt nemusela tam chodit 🙂 neskusala som, bola som z toho tak znechutena, ze som tomu uz nemala chut venovat ani kusok energie naviac.

egiga123
6. apr 2016

@dagmarik ale samozrejme tvoj pripad moze byt uplne iny a poistovna ti to moze schvalit, kedze ak som dobre citala, tak nie je to tvoje 1. IVF...urcite to treba nechat v poistovni a mozno si netreba robit z pana primara velku hlavu 🙂

dagmarik
6. apr 2016

@egiga123 viem o čom hovoríš, ja som včera bola úplne vyvedená z miery. Dnes som chcela volať do pisťovne, ale náročný deň v práci, pokúsim sa teda zajtra.

bebe133
7. apr 2016

@dagmarik ked som volala tomu doktorovi z univerzitnej nemocnice tak mi povedal nech mu donesiem ziadost a aj zdravotnu dokumentaciu. Tak som k ziadosti prilozila vysledky z predosleho neuspesneho ivf a plus nejake papiere z gynekologie ako hormonalny profil, cytologiu a tak. Dala som mu to prefotene. On na zaklade toho ma vlastne posudit ako doktor ci je potrebne ist na ivf do zahranicia. Mne to posudil dost negativne a ked som si pre to bola tak mi povedal ze musel sa tak vyjadrit. Ja som mu povedala ze som dala tomu sancu aj na slovensku a chcem skusit uspesnejsie centrum v cechach. A on mi na to povedal, ze preco podla jedneho caru tvrdim ze v cechach je to lepsie. Ze ci som vyskusala vsetkych 9 car na slovensku. To ma nahnevalo. Je to predsa moja vec kde sa chcem dat liecit. Samozrejme nezabudol povedat ze reprofit v brne ma len dbry marketing, ale som toho nazoru ze nie je to len marketing. Su naozaj uspesni, preto som si ich zvolila a som spokojna. Lebo doktor patra aky mozem mat problem ale na slovensku mi bolo po prvom neuspesonm ivf povedane, ze musim uz len skusat ze niektorym sa to podari aj na deviaty krat... tak toto ma malo akoze uspokojit

dagmarik
7. apr 2016

@bebe133 presne tú istú skúsenosť som mala s našim centrom aj ja. Bez nejakých vyšetrení sme hneď nabehli na IVF, prvé a aj druhé. Vyšetrenia, teda niektoré, som si obehala na vlastnú päsť, len na základe toho, čo som si načítala tu na MK. V Brne, kde chcem podstúpiť 3. IVF, mi najskôr dali žiadanky na všetky odborné vyšetrenia, ktoré potrebujem absolvovať a až potom sa dohodneme akú stratégiu zvolia. Ak by som mala dostatok zamrazených embryí na SK, tak vkladajú veselo každý mesiac, hádam až doteraz. Netvrdím, že Brno je zárukou úspechu, teda u nás, ale vidím rozdiel medzi SK a nie malý, ale obrovský.

erijan
7. apr 2016

@dagmarik a ak sa moze opytat kde si bola na na IVF na Slovensku? Mala si aj vklad,ale bol neuspesny?

bebe133
7. apr 2016

@dagmarik tiez mi v brne najskor doporucil dalsie vysetrenia a az potom urcil postup. A po neuspesnom et dalsie vysetrenie a nie hura na dalsi ket. Takze som tam spokojna. Tiez netvrdim ze brno je zarukou uspechu ale co viem zatial porovnat, tak som tam spokojnejsia.

dagmarik
7. apr 2016

@bebe133 zdieľam ten istý názor 🙂

dagmarik
7. apr 2016

@erijan Iscare BA, 2 x ET, 2x KET, všetko negatívne :(

erijan
7. apr 2016

@dagmarik ach jaj ☹ a vkladali ti vsetky po predlzenej kultivacii?

ssegra
7. apr 2016

@bebe133 aj nam to tak urobili, v BA 1 ET a 1KET a vobec nic tak sme isli do brna a tam nas hned poslali na genetiku a bac ho zistili dalsi problem. na druhej strane sme radi, lebo aspon vieme zase nieco viac comu sa treba vyvarovat a neni to hned ze ta posielaju do dalsieho kola. hned na prvej konzultacii nam povedal, ze pokial nebudeme mat vysledky z genetiky radsej mesiac pockame. a taky pristup sa mi paci, lebo mame pocit ze naozaj sa snazia prist na problem preco to nejde

erijan
7. apr 2016

@ssegra ahoj,myslis to klasicke geneticke vysetrenie alebo nejake podrobnejsie ine?

dagmarik
7. apr 2016

@erijan áno, po PK, aj s ICSI

erijan
7. apr 2016

@dagmarik ☹ ako je to mozne? To mi je luto. Nechapem to ked su su silne embryjka po predlzenej kultivacii preco sa neuchytia ☹

dagmarik
7. apr 2016

@erijan myslím si, že bude nejaký iný problém, ktorý na SK neodhalili, lebo ma neposlali na všetky vyšetrenia. Už len podľa výsledkov z genetiky viem, že mi bude pichaný Clexane ( každý získaný výsledok mailom odošlem lekárovi do RF a on mi promtne odpovedá, čo je v poriadku a čo budeme musieť riešiť) Ešte nemám reproimunológiu, manžel mal chrípku, museli sme zrušiť termín, podotýkam, že som bola objednaná na vlastnú päsť minulé leto, ešte ked som chodila do Iscare a Dr. mi povedal, že oni mi krv na imunológiu poslali a výsledky sú v poriadku. No ažd teraz, keď som žiadala výpis zdravotnej dokumentácie, tak som zistila, že sa jednalo len o základné vyšetrenie, ktoré Reprofitu nepostačuje. Ty máš čo všetko za sebou a do ktorého centra na Sk si chodila?

ssegra
7. apr 2016

@erijan my sme boli v BA na genetike a robili nam mikrodelaciu, karyotyp a cysticku fibrozu, pretoze partner ma zly spermiogram a tam nam zistili preco a ze potrebujeme PGD

ssegra
7. apr 2016

@dagmarik si si pytala vypis zo zdravotnej dokumentacie v Iscare ci zo zdravotnej poistovne?

dagmarik
7. apr 2016

@ssegra z Iscare