Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@ssegra tiež ste chodili do Iscare? A mimochodom budúci týždeň posielam žiadosť do pisťovne, dnes som sa presvedčila, že nebudem nič riešiť, nie som schopná zvládať neochotu a neústretovosť kompetentných ľudí, ak to neprejde, potom budem riešiť situáciu ďalej. Vy ste v akom štádiu?
ano chodili sme do iscare. neboj urcite ti ju schvalia. nam to trvalo len 2 tyzdne co ma velmi prekvapilo. tiez som bola znechutena tym co vsetko je treba na to, ale bola som odhodlana ista aj cestou odvolania keby nam to neschvalili, lebo v reprofite nam povedali ze niekedy robia problemy. Vcera som bola na OPU mala som 11 vajok a dnes som sa dozvedela ze mame 8 embryjok.
@dagmarik ano chodili sme do iscare. neboj urcite ti ju schvalia. nam to trvalo len 2 tyzdne co ma velmi prekvapilo. tiez som bola znechutena tym co vsetko je treba na to, ale bola som odhodlana ista aj cestou odvolania keby nam to neschvalili, lebo v reprofite nam povedali ze niekedy robia problemy. Vcera som bola na OPU mala som 11 vajok a dnes som sa dozvedela ze mame 8 embryjok.
@ssegra super, takže čoskoro máš vklad. Pekné číslo, ze 8 🙂 Podobná úroda bola, aj keď si stimulovala v Iscare? Ja mam AMH 1,84 a pri prvom IVF sme sa dopracovali k 3 embryám, pri odobratí 6 oocytov a pri druhom IVF boli odobrate len tri a tie vydrzali.
Držím palce, nech všetko prebieha ako má a najmä so šťastným a dlhoočakávaným koncom.
@dagmarik nie v iscare som mala o polovicku nizsiu davku a OPU som mala o dva dni skorej ako teraz.vtedy som mala 7 z toho sa oplodnili len 4 a nakoniec nam zostali len 2. Vklad budem mat az buduci mesiac ked budu embryjka vhodne po PGD co dufsm ze budu 🙂 takze ides teraz na tretie IVF? A az toto posledne ti idu robit v brne? Tiez ti prajem aby sa vam to konecne podarilo a aby sa ta to prave embryjko drzalo co najdlhsie
@ssegra všetky dávate na PGD? Prvýkrát, či aj v Iscare ste mali už PGD?
Áno, AMH sa da zistiť z krvi. Pri hormonálnom profile je to jeden z údajov, ktorý zisťujú.
Tretie IVF ideme vyskusat v Brne. Ďakujem za prianie, myslím si, že sa k tomu dopracujeme až v lete, lebo nemám ešte reproimunologiu, musela som zrusit termin, manzel bol chory. Takze preobjednanie o 6 tyzdnov.
v
@dagmarik asi ano, prepokladam ze este nejake sa prestane vyvijat a co zostane dame vysetrit. Praveze v Iscare sme mali len zakladne vysetrenia a az sme dosli do Brna poslali nas na genetiku a partnerovi zistili translokaciu na 13 a 14 chromozome, preto mame aj taky zly spermiogram a mozno aj preto sa nam ani jedno embryjko neuchytilo, lebo vraj ak sa zle chromozomy spoja a vznikne jeden navyse tie embryjka sa nedokazu uchytit a ak ano tak sa potracaju. Sice tento cyklus so vsetkym bude ovela drahsi ale ak budu dobre je tam uspesnost vyse 75%. Prvykrat som bola na IVF v auguste, potom v oktobri KET a az do aprila nam trvalo nez sme si povybavovali vsetko co bolo treba. Dlho sme cakali na termin konzultacie v brne, potom mesiac na genetiku a dalsi vyse mesiaca vysledky. Kam idete na tu reproimunologiu? som o tom premyslala ci by to nebolo dobre aby sme si aj my urobili, ale ked som sa opytala svojho gynekologa povedal mi ze netreba.
@ssegra takže vklad ťa čaká až budúci mesiac, držím silno palce, nech je všetko na PGD v poriadku. Reprodukčnú imunológiu ideme podstúpiť v NR, my ideme kvôli tomu, že nemáme žiadnu zistenú príčinu prečo sa nedarí, možno práve reproimunológia nám niečo ozrejmí. Ja som sa do Brna dostala veľmi rýchlo, práve keď som tam jeden piatok volala, tak im nasledujúci pondelok nejaká pacientka odmietla termín, tak sme ho brali my. Len teraz sa to nejako vlečie. Genetika jeden mesiac, a reprodukčná imunológia v nedohľadne, myslím kým sa dopracujeme k výsledkom. A to sme v Brne boli 8.2. Budem rada, ak sa v lete k niečomu dopracujeme, ale asi to tam má byť, ja mám v lete pracovný kľud a to bude asi v prospech, aspoň ten psychický 🙂 Kde Vám robili genetiku?
@dagmarik poistovna vam preplatila IVF aj ked nemate zjavnu pricinu preco sa nedari? inak to je asi na psychiku horsie ked vies, ze ste zdravi a aj tak to nejde. my aspon vieme kde je problem a aj ked to bolo tazke ked sme sa to dozvedeli, ale aspon vieme pricinu preco. To sa vam rychlo podarilo ist na konzultaciu. my sme cakali skoro 2 mesiace. Aj ja som mala ten pocit, ze sa to strasne vlecie a este ked mi lekar povedal ze mi dochadzaju vajka a nemam uz moc casu na premyslanie tak sa mi to vlieklo este viac. Dakujem, za drzanie palcov. Dufame, ze tentokrat nam to uz vyjde. Dnes som volala do Brna a lekar mi povedal, ze mame 6 embryjok osembunkovych, 2 embryjka sedembunkove a jedno akesi spomalene vo vyvoji. tak snad mezi nimi bude jedno to prave, ktoremu sa bude u mna pacit :D davali sme si to robit v BA na americkom namesti. v Brne nas posielali do reprogen, ale tam mi to vyratali na asi 500e a tam kde sme boli sme to mali v ramci zdravotneho poistenia, len sa dlhsie cakalo. Tak sme radsej pockali a isli tam.
Ahojte baby. Ktora ste uz posielala do poistovne Ziadost o preplatenie nakladov cezhranicnej zdravot.starostlivosti... je tam bod 1.7 a neviem co tam mam vypnit a) ambulantna starostlivost, dna... b) ustavna starostlivost... od-do.
Poradte prosim ktora s tym uz mate skusenost. Dakujem pekne.
@ahsas tak oni sa s tym neponahlaju vies...ved naco, ked maju na to 3 mesiace, natiahnu to na maximum...ach jaj. Dakujem za odpoved. A ten datum co si napisala k tomu bodu si dala datum odberu vajicok alebo datum kety ti robili vklad? Alebo aky datum? A ako si dopadla? Podarilo sa? 🙂
@erijan Ja som tam dala den odberu a den vkladu. Čiže dva datumy,ale ak chceš jeden dala by som deň vkladu. A v januári to nevyšlo, druhý krát. Uvidíme koľko mi z toho preplatia, ešte ideme v máji na imunologické a genetické vyšetrenia a na jeseň/zimu podľa stavu financií pôjdeme znova.
Áno, poslala som vyplnenú žiadosť, papiere z Caru, recepty, bločky, všetko.
Bola ste niektora cez union v brne?
Ahojte dievčatá. Takže až teraz mi VsZP poslala peniažky, ktoré som žiadala začiatkom februara refundovat za IVF v ČR. Chybali dva týždne do troch mesiacov - do termínu kedy to musia bezpodmienečne vybavit. Uz som myslela, ze sa to stratilo, tak som sa aj informovala, ale povedali mi ze je to v riešení, nič viac. Zo zaplatenych 3 400 € mi preplatili 1500 €. Týždeň po tom mi došiel list, co všetko zaplatili. Možno to mohlo byť viac, ale ja som mala vopred (v žiadosti uvedené) a schválené 2400IU Gonalu a podali mi ho viacej. Takže si dávajte pozor na to koľko vam lekár napíše do žiadosti, pretože ak je to potom v skutočnosti viac, neprelatia vam to. Pekný deň.
@ahsas ahoj to je celkom slusna suma co ti poslali. ja som posielala minuly tyzden tak som zvedava ako dlho to bude trvat a kolko mi preplatia. aj mne pisali v ziadosti 2400iu a v skutocnosti som potrebovala 3000iu. nieco som mala z tych zvyskov co tam su vzdy navyse a nieco mi dali co tam niektore holka nechala, aby som nemusela kupovat dalsie balenie.

@dagmarik ano rozumiem... tak je ro smutne ze nejdu za tym poriadne a nerobia kompelxne vysetrenia, ktore by mohli odhalit problem ☹ my mame za sebou 2 ivf na Slovensku, jedno v Ke a druhe v Heliose Martin. Prve dopadlo tak,ze sme mali 2 vajicka, z toho 1 oplodnili a to mi na 3.den vlozili a druhe dopadlo uplne zle, odobrate 5 vajicka a z toho len 1 zrele,ktore ani neoplodnili.