icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

babusik85
3. feb 2017

@dagmarik prosim Ta ziadost kam mam posielat?na ktoru adresu?

dagmarik
3. feb 2017

@babusik85 ja som to odniesla osobne na pobočku v našom meste.

babusik85
3. feb 2017

@dagmarik ozaj?a neposielali dalej do Blavy, nevies?

dagmarik
3. feb 2017

@babusik85 ale áno, posielali. Len ja som to odovzdala na pobočke a oni to posunuli vyššie 😊

babusik85
3. feb 2017

@dagmarik aha,dakujem ☺

babusik85
7. feb 2017

Baby nemate mailovu adresu na pani, ktora vybavuje ziadosti do zahranicia vo Vszp?
Vola sa asi Blaskova.

sonda2
7. feb 2017

@babusik85 20.1.2017

dagmarik
7. feb 2017

@babusik85 ak si ešte nezohnala ten kontakt, ja mám. Pošlem IP?

babusik85
7. feb 2017

@dagmarik ano,poprosim. 🙏

dagmarik
7. feb 2017

@babusik85 Ok, posielam. Aj ak odpisuje na maily 😊

dagmarik
7. feb 2017

@babusik85 chcela som napísať, že aj odpisuje 😊

sonda2
13. feb 2017

Ked idem posielat klinickym pracoviskom potvrdene papiere doporucene postou do poistovne (VSZP), treba k nim pridat aj nejaku ziadost alebo nieco podobne?

babusik85
13. feb 2017

@sonda2 ja som prilozila este nase vysledky a napisala kratsi list,lebo nam petrenko napisal,ze liecba je mozna na sr.tak napisala som preco chceme ist do cr.
Tebe co napisal?

karin415
14. feb 2017

Kocky ktore mate doveru, v ziadosti o udelenie suhlasu s preplatenim v bode 2.1 sa vypisuju udaje mojho gynekologa? Dakujem

ketiba
17. feb 2017

@karin415 Ahoj Karin, az teraz som sa dostala na konika. Ano, ziadost o financovanie liecby v zahranici treba podat pred absolvovanim liecby. Nam to minuly rok schvalili, ani neviem, ake bolo stanovisko klinickeho pracoviska, lebo sa nam zatulali papiere a tak ich posielali rovno do poistovne. Predpokladam, ze Petrenko tam napisal to, co vsetkym, ze nie je dovod na liecbu v zahranici. Napriek tomu nam to schvalili. Nakoniec nam preplatili 1000€ za cyklus, za lieky nam nepreplatili nic. Ale kazde euro potesi. 🙂

babusik85
17. feb 2017

@ketiba ahoj! odovodnili, ze preco Vam nepreplatili nic za lieky? vybrali ste ich v centre, ci v lekarni?

sonda2
22. feb 2017

@ketiba Kolko prosim ta trvalo, kym odpisali z poistovne? Ja som VSZP

babusik85
22. feb 2017

@sonda2 ahoj,mne pisala v pondelok,ze ziadost je podpisana a za dva dni dostanem postou.

ketiba
24. feb 2017

@sonda2 myslim, ze to cele aj s vybavenim papierov trvalo mesiac. Mala som pocit, ze na poistovni o tom rozhoduju v urcitych intervaloch, nerobia kazdu ziadost zvlast. Ale ja som v Dovere

sussah
10. mar 2017

@boba245 ahoj chcela som sa len opýtať, že pri IVF v Čechách si bola potvrdiť papiere pre poisťovňu u doc.Urdzika?

sussah
10. mar 2017

@marcih ahoj,bola si u doc.Urdzika potvrdiť papiere pre sk poistovnu pri IVF v Čechách?

karin415
10. mar 2017

@sussah Ahoj ja som bola min. tyzden

sussah
10. mar 2017

@karin415 takže v Košiciach on potvrdzuje? Kde a kedy za ním treba?

karin415
10. mar 2017

@sussah áno on potvrdzuje, no zohnať ho je umenie...Mne vravel, že je u seba v novej nemocnici na 16 tom poschodí každý deň o 14.30 okrem stredy, tak som šla v piatok, nebol tam, isla som potom inokedy už v utorok kedy tam má ambulanciu a vyšetruje, zase tam už nebol ...ale poradila mi sestrička nech skúsim chvíľku pockat ze sa mozno este niekde tam motká tak som ho chvalabohu zastihla 🙂 čiže odporúčam utorok alebo štvrtok od 13 tej do 14,30 ma ordinačné

sussah
10. mar 2017

@karin415 inak ja som prednedávnom u neho bola zhodou okolností na hysteroskopiu, ale na poliklinike na terase. Som myslela,že či tam sa nedá. Tak to som veľmi rada, že on potvrdzuje. Aspoň to nemusim posielať do Bratislavy.

sussah
10. mar 2017

@karin415 a Urdzik ti to schválil? Lebo ten Petrenko vraj rovno napíše že nesúhlasí. Aj keď to poistovna neskôr schváli.

karin415
10. mar 2017

@sussah aha tak to som nevedela, že aj tam je, ale kazal mi prist tam do novej nemocnice, mozno aj tam na poliklinike by si ho zastihla ktovie...

boba245
10. mar 2017

@sussah Ahoj. ano u doc. Urdzika v Novej nemocnici....ja mam taky pocit (podla toho co som si nacitala) ze ziadny dr. na SK s tym nesuhlasi, no nastastie to nezavisi na nich , ale na poistovni. Mne tiez Urdzik napisal nieco v tom zmysle, ze su moznosti aj na SK a ze ked v zahranici, tak do vysky preplacania vykonov na SK....uz si to presne nepamatam...ale v podstate s tym tiez nesuhlasil.

sussah
10. mar 2017

@boba245 aha tak bomba. Som myslela, že Urdzik je taký vtipkár a on napíše niečo zmysluplne.Tak ale aspoň nemusím čakať na poštu z Blavy na Petrenka.

marcih
11. mar 2017

@sussah áno, bola som a tiež napísal, že nesúhlasí ale poisťovňa schválila.Volala som mu a bola som za ním ráno ako sme sa dohodli na 16poschodí a bol tam.