Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
Baby nemate mailovu adresu na pani, ktora vybavuje ziadosti do zahranicia vo Vszp?
Vola sa asi Blaskova.
Ked idem posielat klinickym pracoviskom potvrdene papiere doporucene postou do poistovne (VSZP), treba k nim pridat aj nejaku ziadost alebo nieco podobne?
@karin415 Ahoj Karin, az teraz som sa dostala na konika. Ano, ziadost o financovanie liecby v zahranici treba podat pred absolvovanim liecby. Nam to minuly rok schvalili, ani neviem, ake bolo stanovisko klinickeho pracoviska, lebo sa nam zatulali papiere a tak ich posielali rovno do poistovne. Predpokladam, ze Petrenko tam napisal to, co vsetkym, ze nie je dovod na liecbu v zahranici. Napriek tomu nam to schvalili. Nakoniec nam preplatili 1000€ za cyklus, za lieky nam nepreplatili nic. Ale kazde euro potesi. 🙂
@sussah áno on potvrdzuje, no zohnať ho je umenie...Mne vravel, že je u seba v novej nemocnici na 16 tom poschodí každý deň o 14.30 okrem stredy, tak som šla v piatok, nebol tam, isla som potom inokedy už v utorok kedy tam má ambulanciu a vyšetruje, zase tam už nebol ...ale poradila mi sestrička nech skúsim chvíľku pockat ze sa mozno este niekde tam motká tak som ho chvalabohu zastihla 🙂 čiže odporúčam utorok alebo štvrtok od 13 tej do 14,30 ma ordinačné
@sussah Ahoj. ano u doc. Urdzika v Novej nemocnici....ja mam taky pocit (podla toho co som si nacitala) ze ziadny dr. na SK s tym nesuhlasi, no nastastie to nezavisi na nich , ale na poistovni. Mne tiez Urdzik napisal nieco v tom zmysle, ze su moznosti aj na SK a ze ked v zahranici, tak do vysky preplacania vykonov na SK....uz si to presne nepamatam...ale v podstate s tym tiez nesuhlasil.

@dagmarik prosim Ta ziadost kam mam posielat?na ktoru adresu?