Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
Ahojte, myslite, ze si mozem dat preplatit len ukony pri IVF a lieky nie? Rozmyslam ze by som si ich vybrala tu na slovensku aby som len kvoli liekom necestovala do Brna.
ahojte, prosim vas, co ste pisali do ziadosti o chvalenie o ivf..... v casti: Odôvodnenie potreby zdravotnej starostlivosti v cudzine? dakujem 🙂
Ahojte dievcence,my sa chystame na prve IVF do Brna.Mame po konzultacii v centre, vytvoreny protokol pre stimulaciu,a cakam este na papiere z centra pre poistovnu,ale..chcem sa spytat...Chceli by sme to absolvovat uz koncom juna (zalezi kedy pride menstruacia..).Ale ked citam predchadzajuce komenty, tak mam obavy ze kvoli tym cakacim dobam z klinickeho zariadenia, potom z poistovne, to nestihneme...Ked by som ale zacala riesit tu ziadost uz teraz,zaslala ziadost do klin.zariadenia,atd... Myslite, ze by som mohla zacat stimulaciu a nasledne absolvovat IVF aj ked by som este nemala vsetky potrebne vyjadrenia ?? Zaplatila by som vsetko zo svojho a potom,,,poistovna doplati dodatocne urcitu ciastku (samozrejme po schvaleni-mozno) ??? Joj, mam v tom chaos ☹..Dakujem za reakcie
@lienkavax no ja som presne podobny pripad ako ty. Vcera som bola v Brne a cakam na papiere z centra. Potom to dam podpisat na gynekologii, dam podpisat reviznemu lekarovi a tak tieto papiere poslem do poistovne. Az po schvaleni mozes zakat stimulaciu. Aspon take mam ja informacie. Porazi ma ked to vyjde na jul, lebo potom rusim dovolenku.
@babusik85 dakujem,no aj som mala obavy ze to tak je..Uzasne,take skovenske!! No asi to do konca juna nestihneme,kedze zaciatkom juna ideme na 2 tyzdne na dovolenku a potom sme to chceli absolvovat...Ale ako vidim,bude to beh na dlhe trate ☹...Pockam este do konca tyzdna,a ak nic tak volam do Reprofitu...
baby som rada ze je tu tato diskusia, napisem vam svoju skusenost. konzultaciu sme mali v Brne 20.3. a vlastne je 27.4. a papere ma stale dr.Petrenko, este to nie je ani na poistovni. uz je to treti tyzden (bola velka noc ale aj tak) co ich ma on. kym mi z brna poslali ziadost trvalo to tyzden, teraz tri tyzdne Petrenko. Chcela som ist do BA osobne ale neda sa. Volala som aj do Martina ci mi to tam nepotvrdia ale poslali ma slusne do riti (dost arogantny doktor). Cize chcela som zacat v majovom cykle stimulku (teraz som asi 9DC) ale kedze este ani nie je ziadost na poistovni mozem zacat prd. som z toho velmi smutna ale snazim sa zmierit s tym ze teda az dalsi cyklus no...co uz ☹
@blackswan12
Ahoj, mám rovnaku skúsenosť. Petrenkovi sme posielali papiere na začiatku apríla a až teraz by mu mali prísť ( dúfam že do konca týždňa) a hneď to posielam do poisťovne . Dúfam že tam nám to stihnú potvrdiť do ďalšieho cyklu, ktorý mi začína 24.maja...
@blackswan12 a odkial si? Pocula som, ze aj v Kosiciach by sa to dalo. Ja idem onedlho skusit ist osobne. Hej je to na nervy ten Petrenko. Dolezity somaar aj ten z Martina. Tito revizni lekari keby mali osobny zdravotny problem, ktory nevedia vyriesit na SK, tak verim tomu, ze by sa radsej obratili za hranice. Nam tu budu este strpcovat nase dlhorocne snazenie...
@sussah som z PD. ale dnes mi to konecne prislo od neho. a datum tam ma 21.4. cize to este byrokracia a posta a neviemco a on to ma uz od 21. potvrdene
@avlisa ja presne takto a mne to este skor vychadza ako 24. maja....o nieco....dneska uz mi to poslal tak este zajtra chytro k mojmu gynekologovi a uz aj masirujem na postu
@blackswan12 najprv to ide k reviznemu a potom az ku gynekologovi? ALebo je to uplne jedno?

@marcih ďakujem 😃