Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
Ja nemam sice soft ale normalne IVF ale mne vysvetlili v Reprofite ze kym nemam papier od pistovne ze mi to schvaluju nemozem zacat liecbu....cize si myslim ze ked uz si zacala uz ti nemozu preplatit nic
Poistovna odo mna pozaduje rozpis liekov, potrebny k preplatniu nakladov na cezhranicnu starostlivost. Viete mi prosim napisat presne o co sa jedna? Lieky nam dali priamo v CAR. Dakujem
AHojte baby, musim si dat na poistovnu dat preplatit lieky alebo staci len zakrok? Lebo ja uz lieky doma mam a nechcem ich zbytocne znova kupovat. A v ziadosti su spomenute lieky, tak ze ci to bude problem. Piste IP dakujem
Dievcata prosim vas co mate poistovnu VsZp na aku adresu ste posielali ziadost? Lebo na papieroch co mi poslai z Reprofitu je jedna adresa,ale na web stranke poistovne je ina adresa...Inak papiere od Petrenka mi prisli po 6 tyzdnoch !!!!!
Baby asi tu to už bolo, ale čo všetko mi treba na ziadanie preplatenie ivf v Brne späť z sk poistovne. Idem na ET a že či mám pýtať nejaký papier.vdaka 😘
@sussah oni ti dajú správu z et a opýtaj sa sestričky ona ti povie že čo všetko treba
Ahojte dievcata.Tak vcera mi prislo od poistovne potvrdenie o preplateni nakladov na liecbu 😊.Ale prisiel mi iba jeden papier..Tie vsetky papiere co som im ja posielala,mi nevratli...Oni si ich mali nechat ci ako? Dakujem
@sussah ahoj, takze je to asi ok vsak.A potom si po ET vypytam asi v centre nejake papiere/spravu pre poistovnu,na uhradenie nakladov.Som z toho celeho jelen 🤤.A este ak sa mozem spytat-kedy si zacala brat lieky na stimulaciu?Uz pocas menstruacie?Nikde sa to totiz nemozem docitat. V auguste ideme do toho ☺.Tak silno dufam....Tebe drzim moc palce nech to vyjde 😉.
@lienkavax ani je to ok 😉 Toto tlačivo pošleš do centra že už to máš schválené a oni ti pošlú protokol - rozpis liekov. Je krátky alebo dlhý protokol a podľa toho začneš stimulovať. Krátky začínas od 2DC alebo dlhý začínaš ešte pred ms. To všetko ti povedia ako postupovať,neboj 😉
Po zákroku dostaneš správu a túto správu spolu s faktúrou alebo bločkami pošleš do poistovne.Vela šťastia 😘
Dobry den, som tu nova a mam zo vsetkeho chaos ☹ ako je to s preplacanim liekov na stimulaciu? Ak mi da lekar z CR recepty, mam s nimi ist do poistovne alebo lekarne? Dakujem
Este sa chcem spytat ako dlho trva schvalenie liecby u mudr. Petrenko? Citam, ze niektorym to prislo po 6 tyzdnoch...mozem to tam rovno poslat alebo treba vopred volat?? Dakujem za radu 🙂
@argenti ja som lieky zhanala na MK kedze bolo pre mna daleko ist si vybrat lieky do ceskej lekarne aby mi to preplatili. Cize ja som peniaze za lieky neziadala spat. Ale poslala by som na tvojom mieste asi vsetko co mozes, oni si to uz aj tak vyselektuju, ze co ti preplatia a co nie 😉
@sussah Ahoj, prosím Ťa vypisuje sa ešte nejaké tlačivo alebo stačí napísať sprievodný list a priložiť faktúru a správu od lekára a zaslať na poisťovňu? Za aký čas asi preplatia? Ďakujem
@lubica1979 áno vypisuje sa tlačivo, ktoré treba stiahnuť na stránke zdravotnej poisťovni. Tuším že do 3 mesiacov to maju preplatiť. Mne prišlo za mesiac a pol.
@lubica1979
https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
Malo by to byť toto...

Ahojte babenky preplaca poistovna na slovensku aj Soft absolvovany v Brne? ak hej co k tomu potrebujem? ale asi bude problem ze som zacala uz stimulovat lieky si nemozem dat uz preplatit lebo som ich brala z car ale aspon za vykon Soft nieco ....