Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@suzanecka1 vysledol bol malou katastrofou...ale ideme dalej 🙂
@naveen na strane 4 časť 2.9 Potvrdenie zdravotnej indikácie a odôvodnenie potreby poskytnutia zdravotnej starostlivosti v cudzine klinickým pracoviskom príslušného špecializačného odboru tam sa podpisuje obvodný gynekológ.Prípadne napíše zdôvodnenie, môj sa len podpísal a sama som si napísala zdôvodnenie tak ako som písala v článku. 🙂
@kako23 chcem podakovat za prispevok,ako je to s preplacanim ivf v cechach. Velmi velmi si mi pomohla. Obdrzala som uz papiere z reprofitu,tak sa chystam ku gynek.,aby mi to podpisal a potom to mozem poslat do vszp. Rada by som sa spytala,ci je nutne prilozit hp a spermiogram,ci nestaci len sprava z car v brne.
Mne Dovera preplatila dost vysoku ciastku..
@martet ja som bola na konzultacii v reprofite, tam sme sa dohodli ze mi poslu tie papiere na schvalenie poistovni,do 2 tyzdnov mi prisli. bola tam aj vyska predpokladanych nakladov,aj ake lieky,tie ti tiez schvaluje poistovna. ja som ich len podpisala vyplnila cestne prehlasenie a odovzdala poistovni. ja mam vszp ta mi to schvalila. dovera neviem. a potom som musela po vsetkom do 3 mesiacov zaziadat o refundaciu nakladov.
zobrala som to na pobocku a oni mi to tam poslali. asi 2-3 tyzdne
@kako23 ahoj Kako, dakujem ze skvely postup na preplatenie nakladov. Este sa chcem opytat, ze vsetky naklady si si dala preplacat spatne? alebo si najprv podala tu ziadost a cakala na jej schvalenie? Dakujem a pekny vecer prajem
Ahojte dievcata, to by aj mna zaujimalo ze ako to je s preplatenim casti nakladov... najprv mi musi poistovna schvalit ziadost a az tak mozem zacat s ivf? Alebo mozem zacat so vsetkym kym sa caka na schvalenie?
@erijan až po schválení

@kako23 vdaka za tento prispevok super si to napisala a aky bol vysledok?