icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

suzanecka1
11. jún 2015

@kako23 vdaka za tento prispevok super si to napisala a aky bol vysledok?

kako23
11. jún 2015

@suzanecka1 vysledol bol malou katastrofou...ale ideme dalej 🙂

naveen
12. jún 2015

@kako23 dik za info, skvely clanok 🙂 ja som si davnejsie ziadala spatne prepaltenie nakladov po ivf v brne a vzp mi preplatila asi tristvrtiny nakladov 🙂

naveen
19. jún 2015

@kako23 este jedna, mozno blba otazka 😅 pises, ze "ziadost o udelenie suhlasu..."musi podpisat aj gynekolog, ja si to prave citatm, kde na tom tlacive? aby som jej vedela ukazat prstom.. nic take tam nevidim

kako23
19. jún 2015

@naveen na strane 4 časť 2.9 Potvrdenie zdravotnej indikácie a odôvodnenie potreby poskytnutia zdravotnej starostlivosti v cudzine klinickým pracoviskom príslušného špecializačného odboru tam sa podpisuje obvodný gynekológ.Prípadne napíše zdôvodnenie, môj sa len podpísal a sama som si napísala zdôvodnenie tak ako som písala v článku. 🙂

naveen
19. jún 2015

@kako23 cely ten bod 2?

naveen
19. jún 2015

@naveen ach tak .. he, ma zmiatli tymi mudrymi slovami klinicke pracovisko prislusneho spec. odboru
dik 😀

naveen
19. jún 2015

@kako23 no a este aj sebe odpisem.. piatok, najvyssi cas ist domov 😝

kako23
19. jún 2015

@naveen áno, ale podpis je dole to posledné. Aspoň mne len tam hodil podpis.

naveen
19. jún 2015

@kako23 no, vytlacene o tyzden som objednana tak jej to tam rovno supnem, vdaka 😉

lienkae
6. júl 2015

@kako23 chcem podakovat za prispevok,ako je to s preplacanim ivf v cechach. Velmi velmi si mi pomohla. Obdrzala som uz papiere z reprofitu,tak sa chystam ku gynek.,aby mi to podpisal a potom to mozem poslat do vszp. Rada by som sa spytala,ci je nutne prilozit hp a spermiogram,ci nestaci len sprava z car v brne.

martet
Odpoveď bola odstránená
martet
Odpoveď bola odstránená
lienkae
20. júl 2015

@martet Ahoj, na predoslej strane (str.2) prilozila kako23 link na clanok ako postupovat pri ziadosti na IVF v Cechach. Napisala ho super, prehladne, dopodrobna. Snad ti jej skusenosti pomozu, aky je postup.Ostatne zavisi uz od konkrétnej poistovne.

saandy123
24. júl 2015

Mne Dovera preplatila dost vysoku ciastku..

martet
Odpoveď bola odstránená
saandy123
26. júl 2015

@martet zmen lekara ;)

nelly3
26. júl 2015

@saandy123
hmm, mne osobne dovera zamietla a aj co sme v teme, tak dovera IVF v zahranici nepreplaca 😕

kikuska21
26. júl 2015

@martet ahoj, staci ked ti to vypisu v reprofite, tvoj lekar ti nemusi nic podpisovat. mne vypisali v reprofite papiere na poistovnu a schvalili mi to.

martet
Odpoveď bola odstránená
kikuska21
26. júl 2015

@martet ja som bola na konzultacii v reprofite, tam sme sa dohodli ze mi poslu tie papiere na schvalenie poistovni,do 2 tyzdnov mi prisli. bola tam aj vyska predpokladanych nakladov,aj ake lieky,tie ti tiez schvaluje poistovna. ja som ich len podpisala vyplnila cestne prehlasenie a odovzdala poistovni. ja mam vszp ta mi to schvalila. dovera neviem. a potom som musela po vsetkom do 3 mesiacov zaziadat o refundaciu nakladov.

lienkae
29. júl 2015

@martet ahoj, ani mne moj lekar nepodpisal tlacivo ☹

lienkae
29. júl 2015

@kikuska21 z reprofitu mi takisto poslali papiere na schvalenie do poistovni, behom 4dni mi aj prisli s tym, ze som ich musela dat podpisat este obvodnym gynekológom a on mi to nepodpisal. Ty si ich poslala bez podpisu svojho gynekológa do poistovne a uz ti to aj schvalili??

kikuska21
29. júl 2015

@lienkae ano, ja som nedavala nic podpisovat svojmu gynekologovi. podpisala som to potom uz len ja a zaniesla do VSZP. a schvalili mi to.

kikuska21
29. júl 2015

@lienkae akurat mi volali s vszp ze potrebujem len zdravotnu dokumentaciu, co som mala za sebou operacie aby som im len to poslala. to bolo vsetko

lienkae
29. júl 2015

@kikuska21 zobrala si to priamo na generalne riaditelstvo? za aky cas ti to schvalili prosim ta?

kikuska21
29. júl 2015

zobrala som to na pobocku a oni mi to tam poslali. asi 2-3 tyzdne

uglybetty1234
19. aug 2015

@kako23 ahoj Kako, dakujem ze skvely postup na preplatenie nakladov. Este sa chcem opytat, ze vsetky naklady si si dala preplacat spatne? alebo si najprv podala tu ziadost a cakala na jej schvalenie? Dakujem a pekny vecer prajem

erijan
18. sep 2015

Ahojte dievcata, to by aj mna zaujimalo ze ako to je s preplatenim casti nakladov... najprv mi musi poistovna schvalit ziadost a az tak mozem zacat s ivf? Alebo mozem zacat so vsetkym kym sa caka na schvalenie?

suzanecka1
18. sep 2015

@erijan až po schválení