icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

fifitko25
18. jan 2016

@erijan ano na gynekologiu, hovorila som s primarom

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 rozumiem... a nemohla by si dostat to povolenie z inej nemocnice,z ineho mesta? Ze by si skusila inde ci by nedali...

suzanecka1
18. jan 2016

@erijan dajú ti ho bez problémov ale také že nie je nutná liečba v zahraničí a záleží v konečnom dôsledku či ti to poisťovňa schváli ale hold potvrdené to musíš mať, no to sú naše zákony... 😒

erijan
18. jan 2016

@suzanecka1 tak uvidime... hlavne ze vsetci vraveli ze vszp nerobi s tym problemy a kvoli tomu som zmenila poistovnu

lienkae
18. jan 2016

@erijan Ahoj, ja som vo VSZP. Poistovna mi IVF schvalila, list o oznameni som obdrzala cca ked sme sa chystali uz na stimulaciu. Ale ziadost o schvalenie si musis podat este pred tym. Ja som vyplnenu ziadost posielala akonahle mi papiere poslali s Reprofitu. Podpisala som ich a zaslala poistovni.

fifitko25
18. jan 2016

@lienkae a davala si aj potvrdit klinickemu pracovisku? Kedy ti ziadost schvalili? Lrbo od noveho roku maju nove moresy

erijan
18. jan 2016

@lienkae a vypisovala si sama aj Ziadost o udelenie suhlasu...? Taky 5 stranovy formular...a je tam potrebne aj potvrdenie zdravotnej indikacie a odovodnenie zdrav.starostlivosti v cudzine klinickym pracoviskom- aj to potvrdenie si mala?

lienkae
18. jan 2016

@fifitko25 ja som nedavala schvalit klinickemu pracovisku. Ziadost mi scvhalili minuly rok v septembri. To uz zacali brat tak vazne a sprisnili podmienky?? :(

lienkae
18. jan 2016

@erijan moment, nakuknem do papierov

erijan
18. jan 2016

@lienkae teraz vraj treba dat aj schvalit klinic.pracovisku...a inac cele to 5 stranove tlacivo ani neviem poriadne vyplnit,niektorym bodom nerozumiem...preto sa pytam co si t vsetko vyplnovala...

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 a kto ti povedal ze treba naozaj to potvrdenie?

fifitko25
18. jan 2016

@lienkae no ano, bez toho to nepojde... Nove predpisy ☹

fifitko25
18. jan 2016

@erijan v reprofite

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 hm... ale to by trebalo si overit vo vszp co ak to nemusi byt? Preco by sa to teraz zmenilo?

lienkae
18. jan 2016

@erijan sama som napisala "Žiadosť o udelenie súhlasu a žiadosť o úhradu výkonu IVF" a k tomu prilozila vsetky dokumenty. Ty mas na mysli tych pat stran: Ziadosf o udelenie suhlasu podla $ 9f ods. 1 zakona č. 580/2004 Z, z. o zdravotnom poisteni a.......... tak tam som vyplnila len na prvej strane adresu poistovne, na druhej strane som zaskrtla bod C - cezhranidnej zdravotnej starostlivosti v inom clenskom state EU, na strane 5 bod 3,2 som zaskrtla a dala datum.

lienkae
18. jan 2016

@erijan to tlacivo co ma pat stran, to vyplna pracovisko kam pojdes na IVF a oni ti vsetky papiere od nich vyplnene poslu domov. Zial neviem, ako je to podla novych predpisov, co je nutne este dolozit, pripadne dat nejakym inym pracoviskom podpisat.

erijan
18. jan 2016

@lienkae ano rozumiem... to 5 stranove tlacivo teda vyplnuje centrum na IVF? Tak to som netusila. My sa do Brna este len chystame buduci tyzden a oni mi poslali po dohovore Ziadost na schvalenie aby som tam kvoli.tomu nemusela cestovat...ale oni mi poslali len tu ziadost a vycislene naklady a nic viac ze netreba. Tak som prekvapena ze oni maju vyplnovat aj to 5 stranove tlacivo

erijan
18. jan 2016

@lienkae z Brna mi poslali len vyplnenu ziadost Ziadost o uhradu vykonu IVF a Vypocet predpokladanych nakladov. Nic viac mi neposlali

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 Tu ziadost o udelenie suhlasu (5 stranove tlacivo) ti vyplnili v Brne?

fifitko25
18. jan 2016

@erijan vsak skus tam zavolat.... Mne dnes na linke nevedeli nic povedat, prepojili ma ne uplne arogantnu zensku, co mi.len povedala, ze ked to tam je, tak to musi byt....

lienkae
18. jan 2016

@erijan to ti len tie dva dokumenty poslali?

erijan
18. jan 2016

@lienkae ano len tie dva dokumenty... nechapem

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 presne dnes som aj ja volala do poistovne a dali mi cislo na uplne arogantnu zensku, ktora nemala absolutny zaujem mi nieco vysvetlit, ze vsetko si mam pozriet na stranke internetovej...ja som z toho normalne chora, nikto ti nic nevysvetli ako mas co vyplnit a poslat aby to bolo v poriadku... cize ta zenska ti povedala ze treba to potvrdenie z klinickeho pracoviska?

fifitko25
18. jan 2016

@erijan tak to bola asi ta ista, odbila ma tiez tym, ze je to na nete a ze co jej vkuse niekto pre to iste vola.... Ano, povedala, ze treba a ked som sa pytala, ze od koho konkretne to mam pytat, tak ze od nemocnice. Proste ziadna ochota, oddelenie, hocico...

lienkae
18. jan 2016

@erijan a co keby si zavolala do RF? Na recepcii su velmi ochotne sestricky, so vsetkym poradia.

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 na tu zensku sa treba stazovat... taku neochotu som uz davno nezazila. Nechapem na co tam potom je ked nevie normalne poskytnut informacie

erijan
18. jan 2016

@lienkae my sa chystame do Unici... uz som tam napisala a poslala im to 5 stranove tlacivo, ci to vyplnuju oni alebo kto vlastne...neskutocne ze clovek nevie co ma urobit, a ked zavolas do poistovne, zak ta zena co to ma na starosti je strasne neochotna, nic nepovie, ze si to mas zistit sama z internetovej stranky vszp

kubulka280
18. jan 2016

Dievčatá naozaj treba aj potvrdenie z klinického pracoviska,lebo dnes mi prišlo zamietnutie že mám doplniť bod 2.9 ktorý mi potvrdil môj gynekológ a nestačí to. a odôvodnenie poskytnutie zdravotnej starostlivosti v cudzine. Ako je to smutné hlavne že naší pani tam hore nepotrebujú nič tí sa môžu liečiť bez všetkého :(

kubulka280
18. jan 2016

@lienkae Prosim ťa a kto ti potrvdil ten bod 2.9 potvrdila ti to na tom klinickom pracovisku a kde?

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 ahoj, takze predsa treba to potvrdenie? ach jaj... neskutocne. A cele to tlacivo 5 stranove, kde treba to potvrdenie,si si vypisovala sama, alebo ti ho vypisali v Brne?