Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@erijan dajú ti ho bez problémov ale také že nie je nutná liečba v zahraničí a záleží v konečnom dôsledku či ti to poisťovňa schváli ale hold potvrdené to musíš mať, no to sú naše zákony... 😒
@suzanecka1 tak uvidime... hlavne ze vsetci vraveli ze vszp nerobi s tym problemy a kvoli tomu som zmenila poistovnu
@erijan Ahoj, ja som vo VSZP. Poistovna mi IVF schvalila, list o oznameni som obdrzala cca ked sme sa chystali uz na stimulaciu. Ale ziadost o schvalenie si musis podat este pred tym. Ja som vyplnenu ziadost posielala akonahle mi papiere poslali s Reprofitu. Podpisala som ich a zaslala poistovni.
@erijan sama som napisala "Žiadosť o udelenie súhlasu a žiadosť o úhradu výkonu IVF" a k tomu prilozila vsetky dokumenty. Ty mas na mysli tych pat stran: Ziadosf o udelenie suhlasu podla $ 9f ods. 1 zakona č. 580/2004 Z, z. o zdravotnom poisteni a.......... tak tam som vyplnila len na prvej strane adresu poistovne, na druhej strane som zaskrtla bod C - cezhranidnej zdravotnej starostlivosti v inom clenskom state EU, na strane 5 bod 3,2 som zaskrtla a dala datum.
@lienkae ano rozumiem... to 5 stranove tlacivo teda vyplnuje centrum na IVF? Tak to som netusila. My sa do Brna este len chystame buduci tyzden a oni mi poslali po dohovore Ziadost na schvalenie aby som tam kvoli.tomu nemusela cestovat...ale oni mi poslali len tu ziadost a vycislene naklady a nic viac ze netreba. Tak som prekvapena ze oni maju vyplnovat aj to 5 stranove tlacivo
@fifitko25 presne dnes som aj ja volala do poistovne a dali mi cislo na uplne arogantnu zensku, ktora nemala absolutny zaujem mi nieco vysvetlit, ze vsetko si mam pozriet na stranke internetovej...ja som z toho normalne chora, nikto ti nic nevysvetli ako mas co vyplnit a poslat aby to bolo v poriadku... cize ta zenska ti povedala ze treba to potvrdenie z klinickeho pracoviska?
@lienkae my sa chystame do Unici... uz som tam napisala a poslala im to 5 stranove tlacivo, ci to vyplnuju oni alebo kto vlastne...neskutocne ze clovek nevie co ma urobit, a ked zavolas do poistovne, zak ta zena co to ma na starosti je strasne neochotna, nic nepovie, ze si to mas zistit sama z internetovej stranky vszp
Dievčatá naozaj treba aj potvrdenie z klinického pracoviska,lebo dnes mi prišlo zamietnutie že mám doplniť bod 2.9 ktorý mi potvrdil môj gynekológ a nestačí to. a odôvodnenie poskytnutie zdravotnej starostlivosti v cudzine. Ako je to smutné hlavne že naší pani tam hore nepotrebujú nič tí sa môžu liečiť bez všetkého :(
@lienkae Prosim ťa a kto ti potrvdil ten bod 2.9 potvrdila ti to na tom klinickom pracovisku a kde?
@kubulka280 ahoj, takze predsa treba to potvrdenie? ach jaj... neskutocne. A cele to tlacivo 5 stranove, kde treba to potvrdenie,si si vypisovala sama, alebo ti ho vypisali v Brne?

@erijan ano na gynekologiu, hovorila som s primarom