icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

kubulka280
18. jan 2016

@erijan nie všetko mi vypísali v Brne a poslali mi to asi do týždna všetko, to som dala potrvrdiť môjmu gynekologovi a hned 22 decembra som to poslala do poistovne a teraz mi to vrátili hlavne že je na tej žiadosti pečiatka že to prijali hned 23 decembra. A že si mám doplniť ten bod 2.9 tým klinickým pracoviskom

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 takze to maju vypisat v Brne...dobre dakujem za info. Tak este musis doplnit ten bod... napisala si tam k tomu bodu aj odovodnenie nejake? ze preco IVF v zahranici?

fifitko25
18. jan 2016

@kubulka280 ☹ ☹

kubulka280
18. jan 2016

len v 2.8 mi vypísala ta sestrička v Brne prečo žiadam o liečbu v cudzine. ale tu 2.9 tu len potvrdil môj gynekológ. ale nič nevypísal. Aj keby tam nebola tá sestrička v reprofite , tak tie sestričky jej to dajú ony sú tak ochotné aj ti povedia že ti to aj pošlu. A ty si volala do tej všeobecnej a čo to bolo za pani ako sa volala ta slávna......lebo ja sa tam tiež chystám volať čo to vlastne chce hlavne že sa môžeš dať ošetriť kde chceš ty, a budú robiť s tým problémy to je tá únia nie :(

kubulka280
18. jan 2016

@suzanecka1 a ty si to mala tiež potvrdené a schválili ti to?

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 a ostatne body si nemala vypisane ?len ten bod co ti vypisala sestricka?

kubulka280
18. jan 2016

ona ti to všetko podpíše, ešte ti aj prilepí bloček kde to ty máš podpísať

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 neviem ako sa vola ta slavna zenska, ale zavolaj jej tam aj ty prosim ta, nech si nemysli ze tam je len na krasu a nebude dvihat telefon...ja som jej potom este 3 krat volala lebo som sa chcela nieco opytat a nedovolala som sa, nedvihala

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 ale ja nejdem do Reprofitu, tak teraz neviem ci mam to cele tlacivo tlacivo poslat do Brna, ze nech vypisu vsetko alebo len niektore body

kubulka280
18. jan 2016

a kde ideš?

erijan
18. jan 2016

Unica. Cize ty mas cele to 5 stranove tlacivo vypisane? a vsetko vypisali v Brne? dobre rozumiem?

kubulka280
18. jan 2016

@erijan a kde ideš? ja sa nebudem štvať ja to dám môjmu mužovi ale on vyberať nebude ten je už teraz dosť napálený a ten si to nedá za klobúk, asi to treba tak riešiť lebo náš ženy majú za nič

lienkae
18. jan 2016

@kubulka280 ja som ten bod nedala potvrdit nikym.

kubulka280
18. jan 2016

@erijan ano všetko tam aj všetky tlačivá čo som si vytlačila z ich stránky tak ona mi dala z hlavičkou našej všeobecnej tak som nemusela ani nič nosiť. A kde to je tá Unica

kubulka280
18. jan 2016

@lienkae ale ty si si to dala v starom roku nie? ved aj ja som to posielala v starom roku prijali to 23 decembra, a odpoveď od nich je dátum 8.1.2016 a prišlo mi to dnes 18:12016 tak u nich pošta z BA do Ružomberka ide 10 dni

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 presne ako pises... a ja som este zvedava kedy mi milostiva madam posle spat moju ziadost,ktora je neuplna a tym padom mi ju ma vratit...uz je u nej tyzden a neunuvala sa mi ju vratit a ked som tam dnes volala tak najprv ze ju ani nema, ze ona nevie kde ta ziadost bola poslana a potom ze jaaaaj tu je... no ze mi ju musi vratit...chapes? maju to na haku absolutne

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 este mi prosim napis ake vsetky tlaciva z ich stranky si posielala? ak mi to mozes vypisat,bud taka dobra, lebo ma porazi ked mi zase bude nejake chybat

lienkae
18. jan 2016

@kubulka280 v starom roku, ano. Podla vsetkeho, co tu pisete, prijali nejake nove opatrenia. ☹

kubulka280
18. jan 2016

@erijan Žiadosť o udelenie súhlasu
výpočet predpokladaných nákladov plánovanej zdr.starstlivosti
čestné prehláseni k žiadosti o úhradu IVF
žiadosž o úhradu výkonu IVF

kubulka280
18. jan 2016

@lienkae je to hrozne hlavná vec že máš možnost sa liečiť kde chceš

erijan
18. jan 2016

@kubulka280
@fifitko25 dievcata, ked nam to konecne schvalia, mali by sme napisat staznost na tu zensku, ze je arogantna a neposkytne potrebne informacie a je neochotna vsetko vysvetlit, clovek sa snazi o dietatko, aby mal aspon jedno,ktore bude tiez dalsim poistencom a oni to maju na haku...nedost ze nepreplatia vsetky naklady, ale len cast...aj to je smutne

kubulka280
18. jan 2016

@fifitko25 a ty to tiež nemáš schválené, a kde si bola na tom klinickom pracovisku?

erijan
18. jan 2016

@kubulka280 dakujem ti pekne 🙂 takze pre poriadok, ci to spravne chapem:
žiadosť o úhradu výkonu IVF - to mi poslali z Brna vyplnene
výpočet predpokladaných nákladov plánovanej zdr.starstlivosti - to mi tiez poslali z Brna
čestné prehlásenie k žiadosti o úhradu IVF - to vypisujem sama vsak?
Žiadosť o udelenie súhlasu - to nemam, to vypisuju cele tlacivo v Brne, tak? ja tam nic nepisem?

kubulka280
18. jan 2016

@erijan Presne tak pochopila si to správne

lienkae
18. jan 2016
erijan
18. jan 2016

@kubulka280 dakujem pekne

fifitko25
18. jan 2016

@kubulka280 nebola som, volala som do Martina, ze co potrebujem a tam ma po telefone odmietol p.primar, ze mi nic nemoze potvrdit....

kubulka280
18. jan 2016

@fifitko25 tak to je super a teraz čo ideme robiť

ria191
18. jan 2016

@fifitko25 co by bolo pre teba jednoduchšie odmietnuť niekoho po telefóne alebo z oči do oči? Ja na tvojom mieste by som tam išla osobne vtedy by bolo to jeho nie oveľa tažšie a kto vie mozno keby ste sa trochu porozprávali, tak ti to aj podpise. Taketo veci by sa mali vybavovať osobne môj názor 😄😄😄.

suzanecka1
19. jan 2016

@erijan musí, mne to poslali z poisťovne späť lebo som nemala potvrdené...potom mi to potvrdili a 2tt na schválili a bolo to min rok teda pred mesiacom v decembri