Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@kubulka280 takze to maju vypisat v Brne...dobre dakujem za info. Tak este musis doplnit ten bod... napisala si tam k tomu bodu aj odovodnenie nejake? ze preco IVF v zahranici?
@kubulka280 ☹ ☹
len v 2.8 mi vypísala ta sestrička v Brne prečo žiadam o liečbu v cudzine. ale tu 2.9 tu len potvrdil môj gynekológ. ale nič nevypísal. Aj keby tam nebola tá sestrička v reprofite , tak tie sestričky jej to dajú ony sú tak ochotné aj ti povedia že ti to aj pošlu. A ty si volala do tej všeobecnej a čo to bolo za pani ako sa volala ta slávna......lebo ja sa tam tiež chystám volať čo to vlastne chce hlavne že sa môžeš dať ošetriť kde chceš ty, a budú robiť s tým problémy to je tá únia nie :(
@suzanecka1 a ty si to mala tiež potvrdené a schválili ti to?
@kubulka280 a ostatne body si nemala vypisane ?len ten bod co ti vypisala sestricka?
ona ti to všetko podpíše, ešte ti aj prilepí bloček kde to ty máš podpísať
@kubulka280 neviem ako sa vola ta slavna zenska, ale zavolaj jej tam aj ty prosim ta, nech si nemysli ze tam je len na krasu a nebude dvihat telefon...ja som jej potom este 3 krat volala lebo som sa chcela nieco opytat a nedovolala som sa, nedvihala
@kubulka280 ale ja nejdem do Reprofitu, tak teraz neviem ci mam to cele tlacivo tlacivo poslat do Brna, ze nech vypisu vsetko alebo len niektore body
a kde ideš?
Unica. Cize ty mas cele to 5 stranove tlacivo vypisane? a vsetko vypisali v Brne? dobre rozumiem?
@erijan a kde ideš? ja sa nebudem štvať ja to dám môjmu mužovi ale on vyberať nebude ten je už teraz dosť napálený a ten si to nedá za klobúk, asi to treba tak riešiť lebo náš ženy majú za nič
@kubulka280 ja som ten bod nedala potvrdit nikym.
@erijan ano všetko tam aj všetky tlačivá čo som si vytlačila z ich stránky tak ona mi dala z hlavičkou našej všeobecnej tak som nemusela ani nič nosiť. A kde to je tá Unica
@lienkae ale ty si si to dala v starom roku nie? ved aj ja som to posielala v starom roku prijali to 23 decembra, a odpoveď od nich je dátum 8.1.2016 a prišlo mi to dnes 18:12016 tak u nich pošta z BA do Ružomberka ide 10 dni
@kubulka280 presne ako pises... a ja som este zvedava kedy mi milostiva madam posle spat moju ziadost,ktora je neuplna a tym padom mi ju ma vratit...uz je u nej tyzden a neunuvala sa mi ju vratit a ked som tam dnes volala tak najprv ze ju ani nema, ze ona nevie kde ta ziadost bola poslana a potom ze jaaaaj tu je... no ze mi ju musi vratit...chapes? maju to na haku absolutne
@kubulka280 este mi prosim napis ake vsetky tlaciva z ich stranky si posielala? ak mi to mozes vypisat,bud taka dobra, lebo ma porazi ked mi zase bude nejake chybat
@kubulka280 v starom roku, ano. Podla vsetkeho, co tu pisete, prijali nejake nove opatrenia. ☹
@erijan Žiadosť o udelenie súhlasu
výpočet predpokladaných nákladov plánovanej zdr.starstlivosti
čestné prehláseni k žiadosti o úhradu IVF
žiadosž o úhradu výkonu IVF
@lienkae je to hrozne hlavná vec že máš možnost sa liečiť kde chceš
@kubulka280
@fifitko25 dievcata, ked nam to konecne schvalia, mali by sme napisat staznost na tu zensku, ze je arogantna a neposkytne potrebne informacie a je neochotna vsetko vysvetlit, clovek sa snazi o dietatko, aby mal aspon jedno,ktore bude tiez dalsim poistencom a oni to maju na haku...nedost ze nepreplatia vsetky naklady, ale len cast...aj to je smutne
@fifitko25 a ty to tiež nemáš schválené, a kde si bola na tom klinickom pracovisku?
@kubulka280 dakujem ti pekne 🙂 takze pre poriadok, ci to spravne chapem:
žiadosť o úhradu výkonu IVF - to mi poslali z Brna vyplnene
výpočet predpokladaných nákladov plánovanej zdr.starstlivosti - to mi tiez poslali z Brna
čestné prehlásenie k žiadosti o úhradu IVF - to vypisujem sama vsak?
Žiadosť o udelenie súhlasu - to nemam, to vypisuju cele tlacivo v Brne, tak? ja tam nic nepisem?
@erijan Presne tak pochopila si to správne
@kubulka280 ☹
@kubulka280 dakujem pekne
@kubulka280 nebola som, volala som do Martina, ze co potrebujem a tam ma po telefone odmietol p.primar, ze mi nic nemoze potvrdit....
@fifitko25 tak to je super a teraz čo ideme robiť
@fifitko25 co by bolo pre teba jednoduchšie odmietnuť niekoho po telefóne alebo z oči do oči? Ja na tvojom mieste by som tam išla osobne vtedy by bolo to jeho nie oveľa tažšie a kto vie mozno keby ste sa trochu porozprávali, tak ti to aj podpise. Taketo veci by sa mali vybavovať osobne môj názor 😄😄😄.
@erijan musí, mne to poslali z poisťovne späť lebo som nemala potvrdené...potom mi to potvrdili a 2tt na schválili a bolo to min rok teda pred mesiacom v decembri

@erijan nie všetko mi vypísali v Brne a poslali mi to asi do týždna všetko, to som dala potrvrdiť môjmu gynekologovi a hned 22 decembra som to poslala do poistovne a teraz mi to vrátili hlavne že je na tej žiadosti pečiatka že to prijali hned 23 decembra. A že si mám doplniť ten bod 2.9 tým klinickým pracoviskom